Artiklen er skrevet af Jesper ‘Pilm’ Prang

I morgen går det løs til den anden europæiske regional i FIFA 17 hvor man potentielt kan rejse hjem med 30.000 dollars, hvis man går hele vejen. Modsat første regional hvor Danmark var repræsenteret af 1 mand, er vi denne så heldige denne gang at have 2 ud af 32 med, nemlig August ‘Agge’ Rosenmeier fra PSG og Marcus ‘Marcuzo’ Jørgensen fra Brøndby IF.

Hvad kan vi så forvente ikke bare fra de to danskere, men generelt fra eventet, det vil jeg i det følgende give mit bud på:

De danske drenge

August Rosenmeier og Marcus Jørgensen. Er der overhovedet noget om førstnævnte der ikke er blevet sagt i årenes løb? Spiller for den franske mesterklub, trofæskabet fuldstændig overproppet og en utrolig vilje til at være den bedste i alt han rører, om det er FIFA, fodbold eller sågar Uno. Hans FIFA 17 har også været succesfuldt med sejr til Dreamhack på X1, en top 3 til Nordic Champion med et markant dårligere hold og gode resultater til de lukkede klubevents i Schalke og Warszawa. Kender man dog August ret er det dog sikkert de små skuffelser til ESWC med et top 16-exit til ESWC i Paris og gruppenederlaget til Regionals i selvsamme by, der står klarest i hans bevidsthed. Derfor er Madrid en oplagt mulighed for på ny at levere et topklasse resultat, flankeret af sin coach, den unikke Adel Daher, og vise hvad de har arbejdet stenhårdt på de seneste måneder. Jeg forventer intet mindre end et topresultat fra den tidligere verdensmesters side.

Marcus Jørgensen er om nogen en ligeså speciel karakter i dansk FIFA. Fra sin indtræden på scenen til DM i FIFA 14, hvor han for første gang rører en next-gen konsol og når hele vejen til finalen mod tidligere nævnte August. Til 2 efterfølgende FIFA år hvor han ikke for alvor slår sit navn fast til de store danske turneringer, men online muligvis er den mest frygtede spiller af alle, grundet sin, til tider, logikstridende FIFA-stil som nærmest ingen spillere på planeten har et svar på. Mod slutningen af FIFA 16 med især flotte 2vs2 resultater og starten af FIFA 17 har Marcus dog endelig bygget bro mellem sit online og offline niveau. Noget der muligvis ligger i tråd med det kompetitive skifte til hans ynglings gamemode FUT hvor tempoet, og stilen passer ham bedst. Flere gange har han også allerede vist prøver på sine evne i det store udland, en stærkt præstation til Dreamhack i Sverige hvor blandt andet Lucas ‘Afro’ Wallman og Robert ‘Ufenok’ Fahretdinov blev sendt til tælling. Ydermere en flot 4. plads til Nordic Champion hvor ligeså prominente navne måtte lade livet, deriblandt Ivan ‘Boraslegend’ Lapanje. Online har Marcuzo også været i sit vanlige es der foruden kvallen til Madrid, der kostede en ødelagt monitor i Sverige på vejen, også endte som nummer 1 i hele verden i netop overståede måned hvilket har sikret ham minimum en ekstra udenlandstur senere på året. Kombineret med alle disse flotte resultater er der håb om endnu en stærkt præstation fra den unge Brøndby spiller.

Marcus Jørgensen i aktion mod Daniel Nørremark ved DM i 2015.

Hollænderne kommer

Holland har i de sidste 2-3 år lagt mere og mere på internationalt som FIFA hvor navne som Ali ‘Bruma’ Riza Aygun og Dani ‘Psycho’ Hagebeuk (som repræsenterer Ajax Amsterdam) især har gjort sig bemærket med flotte bedrifter online som offline. Selvom vi desværre ikke får lov at opleve Ali til denne regionale. har et væld af hollændere alligevel kæmpet sig til Madrid, nemlig hele 7 hollændere på PS4. I bunken er navne som Bas ‘Bastafa’ Quist, Bob ‘KINGEP’ van Meulden, Luca IaamAapjee (godt nok fra Belgien, men vi tæller ham med) Bryan ‘ThatRonaldoGuy’ Hessing, Levy ‘Sterenstatuss’ Frederique, og sidst men ikke mindst Dani ‘Psycho’ Hagebeuk, der fuldstændig har savet alle over i det hollandske svar på Waoo-ligaen med 17 sejre i ligeså mange kampe. På papiret er Dani Hagebeuk klart en af feltets største favoritter, mens mange af de andre hollandske navne nok skal kæmpe en brav kamp for at komme videre fra gruppen. Forvent dog en fin præstation af Sterenstatus der med international erfaring under bæltet, kan gå hen og blive en ubehagelig modstander

De tyske newcomers

 Mens Tyskland har gang i et virkelig, virkelig flot FIFA år, med topnavne som Cihan Yasarlar (Schalke 04) og Timo ‘Timox’ Siep (Wolfsburg) der tog topplaceringer til sidste FUT-champions er det nogle helt nye og ukendte navne vi skal tage stilling til på PS4 fra Tyskland. De 4 mand er Yannick ‘Gotzery’ de Groot, Hakan ‘Dju_10x’ Aslan, Tim ‘TheStrxnger’ Katnawatos og den fuldstændig ukendte Vardypace00. Selv for en relativt velbevandret FIFA-kender er det ikke just navne der ringer de store klokker, og når man i forsøget på at identificere Vardypace00, endda med hjælp fra Joel ‘Svenis13’ Hildingsson, fejler, ved man at der her er tale om nogle spillere der er nærmest umuligt at spå om i forhold til placering og niveau. En ting er dog sikkert, de tyske spillere er altid en stor mundfuld ligemeget om navnet klinger velkendende eller ej.

Internationale topnavne

Foruden tyskere, hollændere og danskere er de 3 sidste mand i kurven på PS4 nogle uhyggelige spillere. Danielle ‘DiviApache’ Paolucci har i 2017 udviklet sig med raketfart, og kontinuerligt placeret sig i toppen af FUT champions leaderboardet siden januar. Om end han ikke har de store offline resultater endnu, har han på sin youtube-kanal på det seneste udfordret diverse internationale spillere, med gode resultater til følge. Bestemt en mand at holde øje med. Han blegner dog en kende ift de to næste spillere der skal introduceres, Johann ‘Maniika’ Simon og Ivan ‘Boraslegend’ Lapanje.

For at starte med Boras, er det vel efterhånden et navn som alle med en interesse for FIFA burde kende. Glimrende Youtuber, sympatisk person og en ulideligt stærkt spiller. Der er ikke grund til at remse resultater fra tidligere FIFA spil op da listen ville blive alt for lang, men bronze til VM sidste år og Virgin gaming sejren i 2013 skal dog alligevel med. Hans FIFA 17 er dog svært for alvor at fælde dom over. Han startede året stærkt med en anden plads til Dreamhack, og kvalifikation til regionals i Paris. Siden da er resultaterne dog kørt lidt af sporet, udfra hans utroligt høje standarder. Et gruppeexit til regionals i Paris, og en top 24 til Nordic Champion hvor først Marcus ‘Marcuzo’ Jørgensen, og herefter Hassan ‘Hassanplayer’ al-Saraf straffede den svenske storspiller var hårde slag. I FUT Champions er kvallen til FIWC regionals også kikset de seneste 3 måneder, så Ivan er en mand der hungrer efter et resultat, og kender man ham ret er der gode chancer.

Sidste mand på listen er også et uhyggeligt navn. Flere deltagelser til FIWC, senest kvartfinalen sidste år med nederlag til Mohamad ‘Bacha’ al-Bacha, og en flot sejr til Dreamhack i Sverige. En toptunet defensiv spiller der har set uhyggelig stærk ud hele året, der bare har bygget på som året er skredet frem. Hans sejr ved den netop overståede eLeague i Frankrig i finalen mod Oliver ‘Nino7’ Comont, giver ham samtidig også en unik statistik i forhold til FUT regionals. Da han er den eneste der til begge events har kvalificeret sig gennem offline turneringer mod andre professionelle. Dette vidner i høj grad om en mand der virkelig er stærk mod andre kompetitive modstandere, og danske spillere har da også mærket smerten mod Maniika tidligere. Mens Mohamad al-Bacha, med 2016 måske mest veltimede ballroll, slukkede Johan’s VM-drøm, har Marcus Jørgensen anderledes dårlige minder til Dreamhack, hvor Maniika med en ekstrem double stepover til McGeady spin i det 87. minut slukkede det danske håb om sejr på PS4-siden. Det er derfor sikkert at hvis man skulle være så uheldig at løbe ind i den franske maskine, skal der leveres en præstation udover det sædvanlige, forvent at han, som minimum, går videre til FUT championship i Berlin 2 uger efter.

Med alt dette in mente er det bare at læne sig tilbage i morgen og nyde en masse god FIFA. Selv med disse navne nævnt, har jeg end ikke rundet Xbox siden, der har mindst ligeså vilde navne på listen. Fokus for de danske drenge må dog i første omgang være at nedlægge deres 15 modstandere, og gøre alt for at sikre endnu et suverænt dansk resultat i den spanske kongeby

Gruppespillet starter i morgen klokken 8.00 dansk tid på FutChampions.com/Live

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.