FIFA 16 er ved at blive rundet af, og derfor har vi talt med nogle af de vigtigste danske personligheder på FIFA-scenen i løbet af året – både på den danske scene og den internationale.

Bemærk! Disse interviews er foretaget over en længere periode, og derfor kan detaljer om nogle turneringer være udeladt.

I gårsdagens artikel tog vi en snak med manageren Kent Brylle, der for alvor har oplevet opgang i Tricked eSport med masser af store annonceringer og store resultater. I dag har vi taget en snak med kæmpestjernen August ‘Agge’ Rosenmeier, der har haft et år, der startede med en kæmpe optur, men desværre dalede lidt efter verdensmesterskabet. Agge har dog vist sig frem på allerhøjeste niveau, da han i Paris formåede at erobre ESWC-titlen over Spencer ‘Gorilla’ Ealing med et fantastisk comeback. Siden da er det dog ikke blevet til de helt store resultater, men han har stadig præsteret rigtig godt med flere gode resultater, eks. en 2. plads til Gfinity-finalen, som er verdens største FUT-turnering. Han har også i løbet af året fået Red Bull som sponsor, og han ligger stadig under deres vinger. Han ligger også trygt på andenpladsen på ranglisten for FIFA 16, og ligger kun et stykke bag Bacha på point trods en del færre turneringer.

Agge i interview med Thomas Sønnichsen, TV2, til FIWC i New York.

Agge i interview med Thomas Sønnichsen, TV2, til FIWC i New York.

“Det har været et år på godt og ondt, men primært godt. Jeg har været til 4 internationale majors i form af 2x Gfinity PLAL og 2x VM, i form af ESWC og FIWC. Til ESWC blev jeg mester og til Gfinity fik jeg en fin 2 plads, i forhold til det antal timer, jeg havde lagt i FUT. Så havde jeg en dårlig periode med 2 tidligere exits til FIWC og næste Gfinity-event, men alt i alt er jeg glad for jeg for 5. år i træk formåede at nå dertil (FIWC), og at det reelt set var ret uheldigt at jeg endte med at ryge ud til FIWC, selvom jeg ikke ramte det niveau, jeg håbede jeg ville ramme.”

Agge har i lang tid skullet fokusere på meget andet end FIFA, da han har været gymnasieelev såvel som spillet for 2. divisionsholdet B1908. Dog har Agge i år færdiggjort gymnasiet, hvorfor vi spurgte ham, om han vil få mere tid til netop FIFA i løbet af det næste år.

“Det betyder det til dels, ja. Jeg har stadig ting der skal passes, og projekter, der skal igangsættes, men alfa og omega er, at det formentlig bliver et FIFA-år, hvor der skal intensiveres i træningstimerne.”

Selvom Agge ikke har været den mest aktive spiller på den danske scene, følger han typisk lidt med i hvad der rør sig rundt omkring. Dog har i år heller ikke været hans mest aktive år, hvorfor han heller ikke kan give et præcist bud på hans største overraskelse i år,

“Herhjemme har der jo ikke været én dominerende spiller, som har vundet alt, hvad han har rørt ved, og jeg har desværre ikke selv været til mange af de regionale turneringer, så jeg har heller ikke kunne se lige så meget om hvem der har været den bedste. Jeg er imponeret over, at Lars stædigt har holdt fast i sin egen spillestil og skabt store resultater i et spil, hvor mange tyr til en simpel og effektiv spillestil. I udlandet har vi jo reelt set kun haft Bacha ude til FIWC udover mig selv, og der må man sige han imponerede! Jeg ved, hvor stærk man skal være mentalt for at vinde FIWC, så der må man sige, at jeg også er meget imponeret over hans præstation, hvor han overraskede hele verdenen.”

Agge var også én af de to repræsentanter, Danmark havde med til FIWC – her røg han dog, meget til hans egen skuffelse, ud allerede i gruppen. Dog havde han nogle svære modstandere undervejs og var presset til det yderste. Agge lovede hurtigt, at han ville vende stærkt tilbage. Vi har spurgt Agge om hans forventninger for FIWC og FIFA generelt.

“Med et nyt format og nyt spil på trapperne er det alt alt for tidligt at svare på. Om jeg vil prøve at kvalle? Ja, hvem vil ikke det? Men det ligger for langt ude til jeg kan kommentere på det endnu. Om jeg får succes eller ej i FIFA 17, afhænger af om spillet passer mig, eller om jeg er i stand til at adaptere mig selv. Jeg føler selv at jeg alle år har kunne tilpasse mig fint, og jeg tror også jeg kan gøre det i FIFA 17. Det er meget tidligt at sige, men jeg vil gerne ud i landet og få spillet nogle turneringer og forhåbentligt følge op på et par år med gode resultater.”

Det var seriens 7. artikel – følg med igen i morgen, hvor vi bringer endnu en artikel!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.