2018 er et overstået kapitel, og den danske FIFA scene har fået det endelige gennembrud, som har været undervejs i så lang tid. FIFA scenen har aldrig set mage til den kulisse, der blev dannet i eSuperligaen, og det er stadig svært at få armene ned over. Her er hvad vi kan konkludere efter den store tunering.

Først og fremmest har vi sejret. Dansk FIFA i alt helhed. Specielt dem som i utallige år har arbejdet hen i mod at den danske FIFA scene skulle nå et kommercielt niveau, der var så stort, og fuld af folk der er vilde med det. I et interview på eSuperligaens YouTube kanal, med FIFA 06 Danmarksmesteren Dennis Nordenbøl, beskriver han hvordan man kunne være den bedste i landet, og det man fik var måske et ekstra stykke pizza, hvis altså man kendte de rette mennesker. Nu står vi her. 12 år og en masse hårdt arbejde og fantastisk FIFA senere. Frederik Fredberg og Daniel Dingo har lige vundet 150.000 ud af en præmiepulje på 365.000 kr. Så vi kan vidst roligt sige, at dansk FIFA gennem disse 12 år har gennemgået en fantastisk udvikling, hvor eSuperligaen altså er kronen på værket. En krone som cementerer, hvad den kommercielle succes har gjort ved FIFA.

Dernæst er FIFA blevet gjort til en ting. Og jo. FIFA var en ting før uden tvivl. Men nu er det ikke kun FIFA kendere og FIFA elskere, som ved hvad der foregår på den danske FIFA scene, men også folk som ikke har det store kendskab til spillet. Det sender et signal ud til alle i Danmark med et talent for FIFA. Et signal der giver dem håb for fremtiden. Nu kan deres fritidshobby pludselig blive deres profession.

Vi har i Danmark altid været en stærk nation på den globale FIFA scene med flere tidligere verdensmestre og gode resultater til diverse internationale tuneringer. Og efter eSuperligaens ankomst kan det kun gå i retning. Vi har nemlig skabt en platform for talenter, som de kan sigte hen i mod og sætte næsen op efter. Det øger motivationen for unge som gamle spillere til at sigte mod nye højder, som via eSuperligaen er blevet skabt.

Så er der i virkeligheden noget dårligt at sige om eSuperligaens indflydelse? Svaret må være et rungende nej. Vi vil gerne her fra Sportsgaming sige tak, til alle dem der har bidraget til, at dette kunne blive gjort muligt, og vi kan forsikre om at vi nok skal blive ved med at gøre vores for at udviklingen fortsætter.

Godt nytår!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.