Den uhyggelig-farlige Frederik Fredberg formåede lørdag at fortsætte den fremragende form, da han viste sit høje niveau i FIFA Ultimate Team frem til Elgiganten FUT Live #1, hvor landets bedste FIFA-spillere deltog.

Der blev lørdag eftermiddag og aften skabt historie indenfor dansk FIFA, da Sports-Gaming i samarbejde med Elgiganten kunne lægge rammer til den første FIFA Ultimate Team-turnering nogensinde på dansk jord.

Det var her formstærke Frederik Fredberg, netop hjemvendt fra VM-kvalifikation i München, som var bedst på dagen og sikrede sig selv intet ringere end 20.000 danske kroner og utallige point til FIFA-ranglisten. Marienlyst eSport-spilleren har da også set yderst skarp ud for tiden med både en sejr i første sæsons Waoo FIFA Liga, netop-nævnte præstation i München og naturligvis en fornem sejr denne weekend. Og med så vild en juni-måned, er det selvfølgelig svært at holde armene nede.

Det føles helt fantastisk! Jeg var 1. seedet, og der var derfor et stort pres på mig. Derfor var det virkelig en lettelse, at jeg gik hele vejen. Jeg havde forventet at gå langt, men lige frem at vinde. Det overraskede mig alligevel! Vanvittigt,” siger Frederik Fredberg, der dog ikke kom helt let til sejren.

I winner-bracket semfinalen tabte han nemlig til den nye Team Liquid-spiller, Lasse ‘Kongen’ Bækkelund, hvilket betød, at han nu skulle kæmpe sig hele vejen igennem lower-bracket for at komme i den endegyldige finale.

Dette formåede Fredberg til gengæld også ved først at slå Wicked Gamings Mikkel ‘Rævehjorth’ Bach, hvorefter PSG eSports’ profil, August ‘Agge’ Rosenmeier, var modstanderen i lower-bracket-finalen. I en spændende straffesparkskonkurrence fik han dog marginalerne med sig, og Fredberg fik dermed chancen for at revanchere sig mod Lasse Bækkelund.

Denne kamp lader vi Frederik Fredberg selv fortælle om:

Første finale-kamp imod Bækkelund går alt min vej. Jeg spiller mit bedste spil nogensinde, og jeg vinder 5-0. Jeg ved dog, at Bækkelund er en fantastisk god spiller, og der ventede mig en endnu sværere kamp end den første. I anden kamp har jeg et par store chancer, men jeg får ikke udnyttet dem. Han scorer derfor til 1-0, og dér tænker jeg, at et comeback bliver svært, men ikke umuligt. I 81. minut scorer jeg så, efter min mening, et rigtig fint mål til 1-1. I 90. min. har jeg en chance, man scorer på ni ud af ti gange på. Torres skal sådan set bare tage en ordentlig berøring, og jeg kan derefter lave det berømte “tap in”, hvor keeperen bugger. Torres tager i stedet en berøring, der bliver for lang, og jeg kan derfor kun skyde lige ind på keeperen. I den forlængede spilletid har jeg et fint opspil, hvor jeg finder Neymar, men den bliver blokeret. Efter den bliver blokeret, får Son dog heldigt bolden, og jeg kan gøre det til 2-1. Kæmpe forløsning. Derefter prøver jeg så vidt muligt at dræbe kampen, og det synes jeg egentlig, at jeg lykkedes med. Den kunne have gået begge veje i kamp to. Bækkelund slog mig i semifinalen til Copenhagen Open, efter jeg var foran 2-0 i 70. min., så jeg synes egentlig, at det var et fortjent resultat vurderet på de to kampe.

En stor forløsning var det naturligvis for Fredberg, som han selv nævner det. Vi ønskede dog at høre ham, om denne måned har været den bedste i hans liv.

Det er svært at sige, om de 90.000 kroner og oplevelsen til FIWC Regionals topper listen over de bedste måneder i mit liv. Der er intet, der slår min barndom. Jeg kunne ikke have haft en bedre barndom, og der vil aldrig være noget, der topper den. Indenfor FIFA er det selvfølgelig uden sammenligning de bedste måneder af min karriere. Kombinationen mellem Waoo FIFA Liga-sejren, FIWC Regionals og nu denne sejr til FUT Live #1 er fuldstændig urealistisk. Jeg tror man skal helt tilbage til FIFA 15, før vi har set en spiller tage to store 1v1-turneringer i træk. Jeg er i hvert fald utrolig stolt over mine resultater.

Én ting er derimod sikkert – det har i den grad været en fortrinlig måned for Marienlyst-spilleren, der nu kan gå på en velfortjent sommerferie. Inden da, spurgte vi dog ind til fremtiden. Hvordan har Fredberg tænkt sig at rykke sit spil herfra, eller i hvert fald fastholde momentummet?

Det er svært at sige, hvordan jeg vil rykke mig yderligere. Først og fremmest skal jeg på en velfortjent sommerferie og få tankerne væk fra FIFA. Det ser jeg utrolig meget frem til, da FIFA har fyldt meget de sidste tre uger. Jeg synes personligt, at jeg leverer på et stabilt niveau, og det er sjældent, jeg decideret underpræsterer. Når jeg er i zonen og har fuldt fokus, spiller jeg virkelig godt. Målet er at optimere fokusset til turneringer. Hvis jeg kan finde dette fokus frem kontinuerligt, tror jeg fremtiden ser lys ud.

På den skønne dag på DSRack eSport Cafe var vores kameramand, Rasmus Smedstrup, også til stede. Han leverede denne flotte video fra eventet:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.