Sidste år var revolutionerende for konkurrence-FIFA. Introduktionen af FUT Champions banede vejen for nye muligheder for at komme frem på FIFA-scenen, samtidig med at den gamle 90-kampes-kvalifikation måtte se sig erstattet af en ny, spændende og kompliceret kvalifikations-model, som inkluderede FUT Champions. Banebrydende ændringer er der heller ikke sparet på i år, da man nu kan kvalificere sig igennem et andet spil end FIFA 18.


EA har netop annonceret strukturen for dette års FIFA eWorld Cup – det nye FIWC. I år er alting dog ikke som det plejer – tværtimod. På overfladen ser det ganske normal ud, men dykker vi længere ned i reglerne, kan vi se, at det i år (til SG-redaktionens store forundring) tilsyneladende er muligt at kvalificere sig til FIFA Global Series, som er hele kvalifikationsforløbet til FIFA eWorld Cup, igennem FIFA Online 3 – altså den asiatiske gratisversion af FIFA, som mest af alt minder om FIFA 11.

Udover denne tilføjelse, som mest af alt ligner en kommerciel finte fra EA, ser alt dog nogenlunde ud som det plejer. Der er online kvalifikation igennem FUT Champions i November, Februar og Maj, FIFA eClub World Cup (tidligere FICWC) samt to live events, som bliver annonceret senere. I November og Februar findes otte kvalificerede pr. måned pr. konsol, imens to PS4-spillere og to Xbox-spillere får videre avancement fra FIFA eClub World Cup. Resten af kvalifikationspladserne er endnu ikke annonceret.

Disse seks kvalifikationer fører til et PS4-event eller et Xbox One-event, hvor man herefter kvalificerer sig til den 32-mand store finaleturnering, som giver muligheden for at blive den nye verdensmester i FIFA.

Præmierne for liveeventsne er også offentliggjort, og en sejr i kvalifikations-liveturneringen kvitterer med $22.000 imens en playoff-sejr giver hele $35.000 imens finalepræmien endnu ikke er annonceret.

Overblik over turneringen

Fik du ikke det hele med? Tag et nærmere kig på reglerne, strukturen og præmiepengene her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.