Eftersom EA nu har udgivet de nye FIFA 15 ratings, har vi her i Sports-Gaming.dk valgt at tage et gik på de enkelte spillere, samt hvordan deres stats har udviklet sig fra det snart forhenværende FIFA 14 til det kommende FIFA 15. Vi har dog valgt ikke at inkludere den nye stat ”Physique”, da vi ikke kan sammenligne den med sidste års ”Heading”-stat.

Nr. 50 – FàbregasNummer 50
Den første spiller på listen er den nu tidligere Barcelona-spiller Cesc Fàbregas. På trods af en god start i hans nye klub i Chelsea denne sæson, er han stadig blevet nedgraderet med to i totalstats, grundet en mere eller mindre middelmådig sæson i Barcelona. Hans pace samt shooting er forblevet det samme, men passing og defending er gået ned med to, ligesom dribbling er gået ned med en enkelt. Det virker ikke som voldsomme nedgraderinger, men man kan se ud fra de næste ratings også, at EA har mere fokus på de passende stats til spillerne. Derfor får offensive spillere også store nedgraderinger i deres defensive stats, som det kan ses senere.

Nr. 49 – CasillasNummer 49
Efter en sæson, hvor han stort set ikke har spillet, er det ret naturligt, at hans rating bliver sat ned med et par stykker. Overall er han faldet med to, ligesom han er i reflexes, diving og positioning. Han er desuden faldet en enkelt i handling. Nu ser det ud som om han igen er blevet førstemålmand i Real, så spørgsmålet er om han er på vej opad igen af FIFA-rangstigen?

Nr. 48 – Xabi AlonsoNummer 48
Her er endnu en spanier på listen, denne gang en fra Bayern München i Tyskland. Ligesom de to foregående på listen har Xabi Alonso heller ikke haft en synderligt fantastisk sæson sidste år. Dette har også vist sig i hans stats, hvor den største nedgradering ses i hans shooting. Dog ser han stadig ud som om, han vil være en solid defensiv midtbanespiller.

Nr. 47 – PirloNummer 47
Her kommer den første ikke-spanske spiller på listen – og hans nedgraderinger ser meget voldsomme ud. -15 i pace samt -13 i defending, for ikke at forglemme -7 i skud. Det virker som om han skulle nedgraderes længere, men EA har haft fokus på andre stats til deres nye positioner, og derfor kan det virke voldsommere end det egentligt er. For hvis man ser på hans passing, er den stadig over 91, hvilket gør ham til en fortsat fantastisk playmaker.

Nr. 46 – ChielliniNummer 46
Endnu en italiensk spiller fra Juventus – også med -2 i overall. Han har fået det største hug i hans passing, der er blevet skåret med 11 – dog er han steget i sin defending med plus 1. Han ligner, trods sin nedgradering, stadig den bedste centerback i den italienske liga, i hvert fald efter Benatias afsked.

Nr. 45 – Mata
Nu til endnu en spanier, der meNummer 45re eller mindre dominerer denne afdeling af de afslørede ratings – denne gang Uniteds Juan Mata. På trods af at være blandt de bærende kræfter på Uniteds hold sidste år, kan man ikke benægte at holdet gjorde det generelt dårligt – og deri skal grunden til hans nedgradering også findes. Det største hug har han fået i defending, hvor han er faldet med 14 – men det er sikkert heller ikke så vigtigt, idet han er offensiv midt som standard. Han har dog også fået en lille stigning i en enkelt stat, der er passing – Men han ser stadig ud til at være en meget solid spiller at have på den offensive midt på et spansk-/Premier League-hold.

Nr. 44 – BoatengNummer 44
Nu til listens første positive nyhed – en opgradering! Denne gang er det Jérôme Boateng, Bayern Münchens evigt solide center back. Han var ifølge mange blandt verdens bedste hele sidste sæson, og gjorde også rigtig god figur af sig til VM. Derfor er denne opgradering mere end fortjent, og han er da også steget i nogle stats, mens hans passing er faldet med 6 – men der tegner sig efterhånden et billede af hvilke stats, der ikke er vigtige for enkelte positioner.

Nr. 43 – Sergio BusquetsNummer 43
Den første uændrede spiller på listen er igen spansk – det er Barcelonas defensive midtbanegeneral Sergio Busquets. Hans stats er der ikke meget spændende at sige om – +1 i passing og shooting, mens han har mistet 2 i defending. Han har generelt ikke været et populært valg i den spanske liga, men nu hvor Xabi Alonso er skiftet, kan der måske blive plads til ham på et Ultimate Team-hold?

Nr. 42 – Javi MartinezNummer 42
Her er den tredje Bayern München-spiller på listen – samt den første positionsændring! Det er Javi Martinez, der skifter position fra CDM til CB – et spændende skifte umiddelbart, men grundet hans lave pace bliver han nok ikke et populært valg. Med ene minusser i hans stats skulle man umiddelbart tro, at han ville blive nedgraderet, men da det er nogle andre stats, der bliver lagt vægt på som centerforsvarer, betyder det, at han stadig får en opgradering.

Nr. 41 – LlorisNummer 41
Den anden målmand på listen og den første franskmand er Hugo Lloris fra Tottenham. Han har fået en opgradering på 1 overall efter hans status som måske vigtigste mand for Tottenham sidste sæson. Hans niveau har været meget højt stabilt, og det ser ud til at fortsætte. På trods af en mindre nedgang i kicking, kan han stadig være relevant for mange Premier League-hold.

Det var så gennemgangen af de første ti spillere i top 50. Hvad synes I om spillerne? Er der nogle fortjente/ufortjente ratings? Hvis du mangler inspiration til hvordan nogle af spillerne kan bruges i Ultimate Team, så se eks. det italienske/portugisiske hybrid.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.