Alle kvalifikationsturneringerne er nu overstået, og de 16 finalister er nu fundet – her er et overblik over de sidste fire turneringer.

De fleste af Danmarks allerbedste spillere dukkede op til de sidste kvalifikationsturneringer for også at have muligheden for at komme til kvalifikationsturneringen i København, der skal afholdes på Red Bulls hovedkvarter. Det var også mange af de allerbedste spillere fra Danmark, der fik sikret sig den eksklusive billet til turneringen. Her er en oversigt over de sidste 8 kvalificerede. Du kan se de første 8 i denne artikel.

ESWC Kvalifikation #5 – Mohamad ‘Bacha’ Al-Bacha og Daniel ‘Dingo’ Kristensen

På trods af at denne turnering var en af turneringsrækkens mindste, så var der stadig spækket med nogle af landets bedste spillere. Al-Bacha havde i en del af de tidligere turneringer forsøgt at kvalificere sig, men det lykkedes desværre ikke – indtil nu. Her fik Mohamad for alvor fundet formen igen, og lukker kun 3 mål ind i hele kvalifikationen. Det gik så ud over Dingo i finalen, hvor han slog ham 2-0 og sikrede sig seedningsfordelen. Dog kunne Dingo trods nederlaget også sikre sig en billet til finalen.

ESWC Kvalifikation #6 – Hassan ‘HassanPlayer’ Al-Saraf og Jesper ‘Pilm’ Prang

I en af de største kvalifikationsturneringer i hele rækken blev det Hassan, der sikrede sig sin plads i finalen, samt Pilm, der efter en del forsøg endelig lykkes med sine kvalifikationsforsøg. Han kom dog ikke sovende til finalen, da han slog bl.a. Lasse ‘Kongen’ Bækkelund i semifinalen. Dermed var der lagt op til en Tricked-finale, hvor det blev HassanPlayer, der trak sig sejrsrigt fra finalen og dermed sørgede for at komme i 1. seedningslag til finalen.

“Spillet har været rigtig fedt for at være ærlig. Jeg har naturligvis haft store problemer med skarpheden da man lige skal vænne sig til det nye spilsystem, men jeg kan meget bedre lide det her spil end jeg kunne lide FIFA 16 i starten, så det ser lyst ud. Det handler blot om tilvænning og så håber jeg at alt kører som det skal. Jeg håber naturligvis at jeg kan gentage sidste års bedrift og komme videre fra gruppespillet. Jeg synes strukturen for turneringen lyder meget spænende. Det bliver fedt med noget nyt og jeg håber det i sidste ende vil gavne mig så jeg kan booke billetten til Paris. Jeg har prøvet at deltage til et VM som coach, og det ville være en kæmpe oplevelse at tage derhen som spiller den her gang.”

ESWC Kvalifikation #7 – Marcus Gam Kok og Daniel ‘Chrøis’ Chrøis

Turneringsrækkens mindste turnering blev den sidste, der blev afholdt på Xbox One. Dog var dette ikke ensbetydende med at de gode spillere ikke mødte op til turneringen. Selvom mange af topnavnene allerede var kvalificeret, så dukkede der stadig gode spillere op. Det endte med en finale mellem Marcus Gam Kok, der har været med på scenen i mange år, og Daniel Chrøis, der først for alvor har fundet sit høje niveau for nyligt. Her trak rutinen fra, og Kok endte med at slå Chrøis 4-2.

“Jeg synes det har været en stor forskel fra FIFA 16 til 17 vedr. gameplay. Jeg føler dog dette har været til min fordel. Så det har vel et eller andet sted kun været postivt for mig. Mine forventninger til turneringen i København er primært at komme videre fra gruppen, og så tager jeg resten af turneringen derfra.”

ESWC Kvalifikation #8 – Claes ‘Keglekongen’ Hansen og Sebastian Pirad

Den sidste kvalifikationsturnering i rækken blev afholdt på PS4, og her var det sidste chance for de dygtigste spillere i Danmark for at sikre sig en plads til ESWC-kvalifikationsturneringen. Dog havde en del af de dygtigste spillere allerede kvalificeret sig, hvilket også gjorde konkurrencen lidt mere intens. En spiller, der flere gange før forsøgte at kvalificere sig, var Claes – og det lykkedes ham endelig at gøre det på den sidste aften. Her mødte han unge Sebastian Pirad i finalen, og spillede en spændende finale, der endte 3-2 til Claes’ fordel. Dermed var alle 16 spillere fundet til turneringen i København.

“At FIFA er helt anderledes i år har selvfølgelig betydet at man har skulle bruge rigtig mange timer på spillet fra start, hvilket også har betydet at man har måttet fravælge nogle ting de sidste par uger. Jeg forventer et godt setup og en turnering hvor stort set alle har en chance for at gå hele vejen. Det er stadig et nyt spil og samtidig første offline turnering for mange, så det bliver rigtig spændende at se hvor folk står i det nye spil, hvor jeg egentlig kun føler at det er Lars der har vist noget specielt indtil nu. Med hensyn til mine egne forventninger, så håber jeg selvfølgelig på at jeg kan gå hele vejen, og jeg føler egentlig også at jeg har rimelige chancer for at gøre det.”

Vi er hermed klar til finaleturneringen i København i morgen – stort tillykke til alle de kvalificerede!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *