Sommerens FIFA Interactive World Cup (FIWC) i Rio står som det største højdepunkt i Dansk FIFAs historie, da August ‘Agge‘ Rosenmeier stolt kunne løfte pokalen og kalde sig verdensmester, men ikke nok med det, så var endnu en dansker også at finde i turneringen. Anders ‘MrSuit‘ Bollerup fra Tricked Esport havde klaret sig gennem en af kvalifikationerne online, som gav ham plads mellem de 20 bedste i verden, og dermed er der store forventninger til de danske spillere i kvalifikationerne op til VM, som i 2015 afholdes i München.

Kvalifikationerne er allerede i fuld gang og i oktober blev første af 6 online kvalifikationer spillet, hvor top 2 fik hver en billet til München. Maksimum  90 kampe kan spilles og de to med flest point, baseret på sejre, uafgjort og placering i divisionerne, ender øverst i tabellen. Ved pointlighed gælder målscorer.

Her var MrSuits holdkammerat, Lasse ‘Kongen‘ Bækkelund med i kapløbet om en af de to pladser og efter 89 kampe lød statistikken på 85 sejre, 2 uafgjorte og 2 nederlag, hvilket gav 4457 point. På dette tidspunkt lå der dog 9 spillere over Bækkelund, som derfor havde opgivet inden sidste kamp og dermed blev den ikke spillet. EA valgte dog at gennemsøge listen med topspillere og således blev de øverste 7 deltagere diskvalificeret grundet snyd og dermed lå Bækkelund pludselig nummer 3 med et enkelt point op til den andenplads, som gav en plads ved sommerens FIWC, da han med en sejr i sin manglende kamp kunne have overhalet spanieren på andenpladsen. Derfor var det en ærgerlig Bækkelund, som vi snakkede med kort efter, at tabellen blev offentliggjort, men gudskelov havde han mod på at forsøge igen:

Det er en meget mærkelig følelse, da jeg ikke vidste, at de ville slå så hårdt ned på snyd i år. Hele top 7 blev banned, og det gjorde, at jeg pludselig blev nummer 3. Jeg synes ikke, at jeg mødte nogen, som var bedre end mig selv, så det giver mig modet til at fortsætte, da jeg nu er klar over, at det kan lykke og jeg nu rent faktisk ved, hvor tæt på jeg har været. Jeg har en fin følelse med at starte forfra, ligesom alle andre. Jeg føler mig klar til opgaven, og jeg tror på, at det kan lykkes.“, lød det fra Bækkelund, der altså vil forsøge endnu en gang i næste kvalifikation.

FIWC kvalifikationen har en anderledes spilmåde end almindelig FIFA, da man i denne udgave har lige gode spillere, uanset hvem man vælger. Spillernes egenskaber er altså lavet om og derfor ser man nogle specielle holdvalg i spillet, hvor bl.a. Stoke i flere år har været populære, grundet de høje spillere, som samtidig kan være hurtige, grundet ændringerne i deres egenskaber. Samtidig har man ændret systemet fra at spille maks 900 kampe til at spille 90 i stedet, så der er langt mere tid til at løse opgaven, hvilket var en god løsning for Bækkelund, ligesom spilmåden tiltaler den den uheldige dansker:

Jeg synes, at 900 kampe var for mange sidste år, så det er bedre med 90 kampe, selvom det måske er for lidt. Nu kommer der mere konkurrence om topplaceringerne, da der er flere, som har mulighed for at spille 90 kampe i stedet for 900. Måden spillerne er bygget op på er helt okay. Så handler det nemlig ikke om at vælge det bedste hold, men derimod at være den bedste spiller. Jeg er kæmpe fan af, at alle spillerne er lige gode.

Det er dog ikke helt tabt for Bækkelund endnu, da de fire bedste 3’ere også får en VM-plads, og med den spinkle tredjeplads er muligheden der stadig. Udover kvalifikationerne online vil der også være tre turneringer offline, mens den forsvarende verdensmester er kvalificeret på forhånd, hvilket betyder, at Danmark er sikre på at blive repræsenteret, da Agge som sagt løftede trofæet sidste år.

Agges VM-sejr sidste år gav ham en check på 100.000 kroner, titlen som verdensmester og en billet til Ballon d’Or, hvor verdens bedste fodboldspiller bliver kåret. Læs meget mere om hans præstation her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.