En af årets største turneringer blev spillet på københavnsk grund i Øksnehallen i går. Det var det største danske esports-event Copenhagen Games, der lagde rammer om denne turnering.

Turneringen var absolut velbesøgt af stort set samtlige topnavne i Danmark, på nær Agge og Lasse Bækkelund, der ligger henholdsvis 1’er og 3’er på ranglisten; dog havde Agge en ret så god undskyldning, da han skulle spille Gfinity i London dagen efter. Men der var ikke blot de bedste danskere, der deltog i turneringen. Den var også velbesøgt af en del dygtige svenskere, som eksempelvis Emanuel ‘Xit’ Svannung, Simon ‘Zimme’ Nystedt og den forsvarende mester, Lucas ‘Afro’  Wallman. Også den nyslåede verdensmester, Mohamad Al-Bacha, havde tid til at svinge vejen forbi.

Alle var meget fokuserede, da turneringen blev sparket i gang, og i kraft af at alle de bedste var til stede, var der også en del pres på skuldrene af de allerstørste favoritter. Dog lød en overhørt kommentar fra rummet: “Med alt det Al-Bacha har at se til ved siden af turneringen, spiller han uden pres.” Her henvises der naturligvis til de mange presseopgaver han havde ved siden af sin turnering, eks. sit interview med Pixel.tv. Han blev konstant hevet frem og tilbage af medierne, hvilket har været en helt anden rolle for Al-Bacha end den, han plejer at have.

Efter et roligt gruppespil, hvor Xits exit virker som den eneste reelle overraskelse, skal vi også et godt stykke ind i slutspillet, før de første favoritter falder. Dog ryger Zimme, der fik en 2. plads til Aalborg Open, allerede inden top 32 til den danske blogger Victor Rosborg. I 1/16-dels-finalerne ser man eks. Dammand ryge, Fredberg måtte se sig slået af Marcus Jørgensen og Wahed til sin tidligere holdkammerat Al-Bacha. Dog måtte selv samme Al-Bacha se sig selv slået i kvartfinalerne af Pilm, der dominerede kampen mod Bacha i en del af kampen og derefter holdt fast på sin 3-målsføring, som han dog så reduceret til et enkelt mål, men dette var stadig nok til at tage sejren hjem. Den forsvarende mester Afro tog Oliver Schrøder, en mere eller mindre ukendt spiller, på sin vej, mens de to resterende pladser i semifinalen blev fyldt ud af den ukendte Oskar Vinding og Daniel ‘Dingo’ Kristensen.

Dingo til interview med PlayStation.

Dingo til interview med PlayStation.

Semifinalerne stod mellem Afro og det ubeskrevne blad Oskar Vinding, mens den anden semifinale stod mellem Pilm og Dingo. Den førstnævnte semifinale så den forsvarende mester være godt på vej mod sit andet mesterskab i træk med en imponerende fremvisning i sin 5-2 sejr. I den anden semifinale blev det en tæt affære, der blev afgjort på marginalerne, og Dingo kunne trække sig sejrsrig ud af kampen. Derfor stod 3. plads-kampen mellem Oskar Vinding og Pilm, hvor Pilm måtte kaldes favorit på forhånd. Dog endte kampen ikke således, og Pilm måtte se sig slået af en meget velspillende Oskar på dagen.

Finalen stod altså mellem to meget velspillende unge fyre, og det gjorde kampen markant mere spændende. En relativt tæt kamp viste sig dog at blive mindre spændende efter Dingo satte sig i førersædet og overtog kampen. Dingo endte også med at vise noget af sit allerbedste spil frem, og vandt kampen 3-1. Det er Dingos første store sejr på den danske FIFA-scene, mens den forsvarende mester måtte tage sig til takke med en stadig imponerende 2. plads. Vi hev naturligvis fat i Dingo til et interview om sejren.

“Jeg kan slet ikke beskrive med ord, hvor meget det her betyder for mig. Jeg har ventet SÅ lang tid på at det endelig skulle blive min tur, efter utrolig mange kvartfinaler og placeringer, der har sendt mig tidligt ud. Det er rigtig stort for mig, og det giver et selvtillidsboost som aldrig før. I dag var jeg klar som aldrig før. Jeg var tændt, og jeg havde virkelig lysten og viljen til at gøre det i dag. Jeg ramte dagen, alt kørte for mig og jeg havde alle marginalerne på min side, hvilket er nødvendigt, hvis man skal gå hele vejen. “

Wicked Gaming er et hold, der generelt har haft gode resultater på det seneste – vi spurgte Dingo om han følte at Wicked Gaming var en god støtte for ham:

“Ja, 100 procent! Mine holdkammerater er ikke blot fantastiske FIFA-spillere, men også nogle virkelig rare og dejlige mennesker, som jeg er glade for at være på hold med. Det er ikke bare mine holdkammerater fra Wicked Gaming, men generelt hele organisationen der kører, og min boss, David Merkistein, som virkelig er den perfekte boss. Han giver én det sidste boost, støtte og selvtillid, som jeg har brug for. Jeg er helt oppe at ringe efter det her, og jeg er stolt af både mig selv og Wicked Gaming.”

Rigtig mange spillere, den nykårede verdensmester inklusive, har været ude at sige at Dingo har fortjent denne sejr for lang tids godt spil. Da vi spurgte ham om der var flere sejre i vente, svarede han: “Altså, jeg har I hvert fald høje forventninger til mig selv, men da niveauet er så latterligt højt I Danmark, er det virkelig svært at gå hele vejen hver gang. Jeg håber da helt sikkert, at jeg rammer dagen, så meget som jeg gjorde igår, og kan gå hjem med endnu flere turneringssejre.”

Vi ønsker Dingo stort tillykke med sejren!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.