Tidligere kom sidens nye skribent, Kenneth Bank, med sine forventninger til Danske Bank FIFA Cup 2v2. I denne klumme evaluerer sidens anden skribent, Mads Strack, oven på den første runde i Waoo FIFA Liga og kommer her med sit bud på, hvilke spillere der kommer til at kæmpe med om de kr. 70.000, som er på højkant til førstepladsen.

Klumme af Mads Strack, skribent hos Sports-Gaming.dk

Første runde af den nye Waoo FIFA Liga er veloverstået, og hold da op må jeg bare sige – sikke en start på det, der uden tvivl kan gå hen og blive en af de fedeste turneringer på dansk jord for lille, men dygtige FIFA-Danmark.

Carly og Fredberg til Coolshop Cup 2v2 i Aalborg Bio.

Imens størstedelen af danskerne vel kiggede frem mod uge 8 som ugen, hvor det populære underholdningsprogram, Paradise Hotel, havde opstart, har landets efterhånden stortallige af FIFA-entusiaster, inklusiv mig selv, derimod set frem mod ugen som den uge, hvor Tricked eSport og teleselskabet Waoo kunne skyde sin nye storsatsning, Waoo FIFA Liga, i vejret.

Alle emotionelle tangenter i spil

Jeg har under hele opstartsugen fulgt nøje med i det spændende og tætbyggede kampprogram, hvori spillerne fik spillet deres første to kampe i Waoo FIFA Liga. Her har jeg følt mig yderst underholdt i, ja, faktisk alle kampe. I de tilfælde spillerne har valgt at inddrage lyd og eget kamera rettet mod dem selv, samtidig med man hører deres frustrerende- og enkelte gange tilfredse reaktioner direkte under kampen, rammer kampene pludselig et underholdnings-niveau, hvor ikke engang reality-programmerne kan følge med.

På YouTube kan man overvære store ikoner som KSI og Wroetoshaw råbe, kaste med stole og smadre fladskærme i store mængder. For at være ærlig, tror jeg ikke, vi behøver at gå meget længere ind i denne turnering før, at vi kommer til at opleve det samme i Waoo FIFA Liga. De her gutter vil jo gøre alt for at hive sejrene i land! Noget, som naturligvis resulterer i, at alle emotionelle tangenter vil komme i spil før eller siden.

De 14 deltagere skulle altså selv stå for at udsende kampene mandag, tirsdag og onsdag, hvorefter Pixel.tv så torsdag tog over for dem med stil og dækkede rundens to sidste kampe. At samtlige af spillernes egne streams ramte minimum flere hundrede seere og endda engang imellem op mod flere tusinde viser jo også bare, hvor stor en interesse der er for den her liga – sådan!

Verdens bedste nationale FIFA-liga?

Men på niveau-skalaen – hvor er den her liga så placeret? I min optik sprænger den i hvert fald skalaen. På første spilledag mødte Jesper ‘Pilm’ Prang og Frederik Fredberg op til turneringen med to gange 40 ud af 40-præstationer i FUT Champions som opvarmning.

Den nuværende stilling i Waoo FIFA Liga efter to kampe.

Alligevel kom begge formstærke spillere overraskende i problemer og tabte her hver deres første kamp. Alle kan slå alle i denne liga, og efter blot to kampe for hver spiller, er dette udsagn vist allerede blevet godt og vel bevist. Kun to spillere er sluppet fra første runde med to ud af to sejre, mens resten stort set både har vundet og tabt én.

Jeg tillader mig at kalde den en af verdens bedste nationale FIFA-ligaer. Umiddelbart kan jeg ikke sammenligne den med andre – men det faktum, at jeg kender antallet af topspillere i Danmark sammenlignet med så mange andre lande, gør simpelthen, at jeg tror, de andre nationer ville få svært ved samle 14 så dygtige- og ambitiøse deltagere i én samlet liga.

Agges bundniveau for stærkt til de andre

Agge til ESWC 2016.

Men hvem napper så titlen til sig i slutningen af FIFA-sæsonen? Det vides jo ikke, og der er da helt bestemt også mange om buddet. Personligt kan jeg ikke andet end at placere mine mønter på August ‘Agge’ Rosenmeier. Den danske FIFA-stjernes forbløffende høje bundniveau vil uden tvivl være en hård nød at knække for de andre spiller over en hel sæson. Selv onsdag da han langt fra spillede op til sit bedste, hev han alligevel to sejre i land. Der er Ingen tvivl om, at han hver eneste kamp skal være på vagt samt holde sig vågen – jeg tænker dog, de mange Red Bulls og tidligere lærerige nederlag i karrieren nok skal sætte barrieren for dette. Konklusion: Agge vil slutte øverst i regnskabet og hive de 70.000 danske kroner med hjem til København.

Skulle overraskelsen til gengæld opstå – hvem skulle den så komme fra? At vi har en anden i ligaen – Mohamad ‘Bacha’ Al-Bacha – der også har vundet FIWC er endnu et eksempel på min overstående teori, og den nuværende verdensmester forventer jeg helt sikkert også vil finde sit topniveau frem i løbet af turneringen. Gør han det, så har Agge allerede her en direkte konkurrent til titlen. Nærmeste forfølgere ud over dette bliver formentlig Lars ‘PrimeTurbo’ Korreborg og Jesper ‘Pilm’ Prang. De har i mange år bevist, hvorfor lige netop de to fortjener at blande sig i toppen, og det regner jeg også stærkt med, de gør.

HassanPlayer og Bacha til FIWC 2016.

Outsiders til titlen bliver Frederik Fredberg og Hassan ‘HassanPlayer’ Al-Saraf. Disse to unge herrer har imponeret måned efter måned på FUT Champions, og deres online-CV kan de i den grad også blære sig over – det er fremragende, hvad de har udrettet her de to seneste FIFA’er med heriblandt flere vundne online-kvalifikationer. Opad dem læner Daniel ‘Dingo’ Kristensen sig. Primært af samme argument som overstående.

Waoo FIFA Liga er altså med andre ord skudt i gang, og det er helt vildt, så meget jeg glæder mig til at følge ligaen tæt fremadrettet!

Mandag aften er fire nye kampe på programmet – husk at følge med her på siden og på Waoo FIFA Ligas Facebook-side for at få de seneste nyheder og resultater om Danmarks nye, konkurrencedygtige liga.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.