Man kan altså ikke helt sammenligne coaching indenfor FIFA med det at være coach i fodboldverdenen. I hvert fald ikke hvis man spørger Jesper ‘Pilm’ Prang.


Kort før startskuddet lyder i London til årets store verdensmesterskab i FIFA har Jesper ‘Pilm’ Prang fra Brøndby eSport, der skal forsøge at coache den danske VM-repræsentant, Marcus ‘Marcuzo’ Jørgensen, til sejren, snakket med Gamereactor omkring sin rolle FIFA-coach.

I det fire et halvt minut-lange videointerview bliver han blandt andet bedt om at sammenligne det at være coach indenfor FIFA med at være coach indenfor fodbold på den virkelige bane. Her drager Brøndby-spilleren og nu også Marcus Jørgensens trofaste coach en interessant ulighed mellem de to ting.

Simon Juul Mortensens billede.

Alle følelser var på spil i sidste uge, inklusiv fra coach-Pilms side, da Marcus Jørgensen kvalificerede sig til VM i FIFA.

Jeg vil mene, at coaching indenfor eSport [heriblandt FIFA] er en lille smule anderledes, da man i virkelig fodbold eksempelvis også skal sætte taktikkerne og træne spillerne, hvorimod det i eSport handler mere om de mentale aspekter,” fortæller Jesper Vincent Prang til Gamereactors hjemmeside og uddyber.

Du bliver nødt til at forstå, hvad spilleren tænker og bruge det i turneringen. Så skulle han gå hen og blive nervøs, skal du være klar til at berolige ham, og det er lige præcis, hvad jeg prøver at fokusere på.

I morgen og frem til den 18. august står ‘Pilm’ på sin hidtil største og vildeste coach-opgave nogensinde, når han skal hjælpe sin holdkammerat frem til VM-sejren i London, hvor vi følger dem alle tre dage direkte fra den engelske hovedstad. Vil du gerne høre endnu flere ord fra de to Brøndby-profilers side af, så kan du herunder se vores podcast, hvor de var med som gæster og så frem mod de kommende tre vigtige dage:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.