På FC Schalke 04s Veltins Arena gik danske Marcus ‘Marcuzo’ Jørgensen lørdag ind til en svær FIFA-turnering som undertippet, men endte på fornemmeste vis med at være en del af turneringens top 3.

Det var ikke kun i Aalborg, at der lørdag blev spillet en turnering med højt niveau. Også en anelse mere syd på var der gang i den, da Danmark havde hele to repræsentanter med til ‘FC Schalke 04 Esports Cup’, der blev afholdt på den tyske fodboldklubs stadion, Veltins Arena, som til dagligt kan rumme over 54.000 tilskuere.

Foto: Schalke 04 Esports

PSG eSports’ August ‘Agge’ Rosenmeier og Brøndby eSports Marcus ‘Marcuzo’ Jørgensen stillede her begge to op for deres respektive klubber – begge med et mål om at tage en flot slutplacering med sig hjem.

Og første etape af opgaven startede da også godt ud, eftersom danskerne formåede at spille sig videre fra gruppespillet – ‘Agge’ som 2’er med 6 point og ‘Marcuzo’ som 1’er med 7 point.

Herfra ventede til gengæld kun hårde kampe for de to FIFA-spillere, som uheldigvis startede ud med at trække hinanden i kvartfinalen. Slutspillets kampe skulle alle spilles i BO2-format (Bedst af to kampe), hvilket virkede til at falde til Brøndby-repræsentantens fordel. Han besejrede nemlig sin landsmand med 5-2 samlet. Men faktisk skulle de to danskere slet ikke have mødt hinanden, hvis reglerne skulle følges.

Endelig fik jeg besejret August, og det var noget jeg virkelig var begyndt at stræbe efter, efterhånden som jeg altid taber til ham. Men han ramte slet ikke dagen, og det straffede jeg ham på. Vi burde i realiteten ikke kunne have mødt hinanden i kvartfinalen, da jeg sluttede som 1’er, og han var den bedste 2’er, og det var vi begge to utrolig utilfredse med. Drømmescenariet var selvfølgelig, at vi kunne have mødt hinanden i en evt. semifinale eller finale, men sådan blev det ikke,” lyder det fra både tilfredse og utilfredse ‘Marcuzo’.

Foto: Schalke 04 Esports

Mest tilfreds måtte han dog trods alt have været, da den undertippede dansker pludselig stod i semifinalen blandt de sidste fire deltagere. Her kom han på endnu en hård prøve, hvor modstanderen hed Timo ‘Timox’ Siep, der repræsenterede VfL Wolfsburg. Med et 4-2-nederlag i første kamp så tingene specielt ikke lette ud for ‘Marcuzo’. Men ud af det blå havde danskeren efter blot 30 minutter spillet sig ind i kampen igen – og ja, faktisk også taget føringen – da det stod 3-0 til ‘Marcuzos’ fortrin. Desværre varede denne eksplosive start på kampen ikke ved for danskeren, og slutresultatet blev i sidste ende 4-4 i anden kamp, hvilket sendte ‘Timox’ videre til finalen mod Ajax-spilleren Dani Hagebeuk, der heller ikke kunne stoppe Timox’ storslående spil.

Jeg synes niveauet var relativt højt. Jeg slår bla. Cihan, som vandt på PS-siden nede i Paris. Min semifinale-kamp kunne dog have blevet til så meget mere mod Timox. Jeg taber første 4-2 og fører efterfølgende med 3-0 efter bare en halv time i anden kamp. Der kommer så en situation ved stillingen 3-0, hvor jeg klart vil mene, at jeg bliver snydt for et straffe, som kunne have lukket kampen endegyldigt – men sådan skulle tingene bare ikke være desværre,” fortæller skuffede Marcus Jørgensen, som derimod stadig havde chancen for at spille sig i top 3.

Også streamens kommentatorer var imponeret af den danske underdog:

Det var som nævnt nu tid til bronzekampen mod en mindre kendt herre fra den schweiziske fodboldklub, FC St. Gallen 1879.

Stilsikkert sejrede ‘Marcuzo’ her for sidste gang i, hvad der havde været en fremragende turnering for den unge danske spiller. Udover den flotte bedrift kunne han såmænd også tage hele 500 euro med sig hjem.

“Det er svært ikke at være tilfreds, men alligevel står man med en lidt bitter følelse efterfølgende, da det kunne have blevet til så meget mere. Setuppet var udemærket, og turnering var til dels også rigtig god! Der var dog som sagt noget kludder angående lodtrækning i kvartfinalerne,” slutter Brøndby eSport-spilleren af med at sige.

Læs også: Efter forrygende finale: PrimeTurbo slår til i Aalborg

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *