Velkommen til den nye serie her på Sports-Gaming, som vi har valgt at kalde Formationsfokus. Her vil jeg, Andreas ‘Discipel’ Gislund, sammen med den nylige vinder af Pricerunner Cup og, ifølge ranglisten, 3. bedste FIFA-spiller i Danmark Lasse ‘Kongen’ Bækkelund, tage et kig på forskellige formationer, deres styrker samt svagheder. Vi vil desuden bygge et billigt hold i netop den formation, hvor vi så vil tage et kig på, hvorfor vi netop anvender spillerne på den måde i den formation.

Denne gang er formationen 4-3-3(5), som er en af de få formationer, der anvender en CF. Det er en lidt defensiv udgave af 4-3-3, men den spiller helt anderledes end de andre udgaver af formationen. Holdet vi har anvendt, kan ses på dette link eller på billedet herunder (klik på det for at forstørre.)

TottiHvorfor disse spillere?
Holdet er lavet med udgangspunkt i Totti. En spiller, hvis offensive kvaliteter er for gode til at blive brugt på midtbanen, men er for langsom til at blive brugt i angrebet. Det er kun i denne formation, hvor han for alvor kan få lov at vise sine egenskaber. Holdet er et hybrid, bygget op efter princippet “No links wasted”, altså ikke en eneste kemiforbindelse er til overs. Fløjene er i denne formation ret hurtige, da de skal være angribere lige så meget som den CF, der er på midten af banen. Forsvaret er et stærkt forsvar, men stadig meget billigt.

Holdet som helhed
Kongen: 
Holdet som helhed er super fedt og rigtig sjovt at spille med. Formationen passer mere til en spiller som spiller meget besiddelsesbold og derimod ikke så meget kontra, hvilket jo er min normale spillestil. Jeg bruger rigtig meget spillerinstrukser til nærmest at gøre det til en mere offensiv smal 4-4-2 diamant. Jeg bruger Totti som target man, og får mine kanter til at løbe dybt. Ved disse instrukser virker Totti som en offensiv midtbanespiller, imens kanterne spiller som angribere. Jeg vinder de 5 kampe, jeg har spillet med holdet, med en samlet score på 31-4, hvilket i sig selv er vanvittigt.
Discipel: Jeg kan kun være enig med Kongen. Holdet er usandsynligt sjovt at spille med, fordi man skal justere sin spillestil meget, hvis man er vant til at spille på kontra, som jeg også gør meget af. Mine spillerinstrukser tvinger også fløjene til at trække ind i banen, hvorfor Cuadrado også bliver min topscorer. Jeg er på ingen måde en lige så god FIFA-spiller som Lasse, så jeg kan ikke prale med en så imponerende statistik. Dog lukker jeg kun 2 mål ind i 5 kampe, hvilket samtidig viser, at den defensiv fungerer vildt godt. Alonso supplerer forsvaret rigtig godt, samtidig med at Fabregas og Marchisio også kan hjælpe til. 

Formationens styrker
Kongen:
Jeg synes at en af holdets helt store styrker er langskuddene. Der er 4 centrale midtbanespillere, som man kan ligge og kombinere med udenfor feltet, og hvis bolden ender for fødderne af Fabregas, Totti eller Alonso, så ligger bolden i mål kort efter. En anden styrke er det før nævnte possesionspil samt forsvarsspillet. Forsvaret er rigtig godt, hvor der er en blanding af pace og styrke, og da der er 3 centrale midtbanespillere, som arbejder defensivt, så er det også rigtig nemt for mig, at spille mig ud af farlige situationer.
Discipel: Igen, jeg kan kun erklære mig enig. Spillerne er vildt skarpe uden for feltet, med undtagelse af fløjene, som dog bare dribler sig ind i feltet og scorer der. Forsvaret er som nævnt tidlige meget skarpt i denne formation. Man har altid flere mand med en blot de 4, der er i forsvaret, så det kan være en meget god formation, hvis man ikke er så sikker i forsvaret. Jeg vil dog fremhæve fløjene, som er bedre i denne formation end nogen anden, jeg har prøvet før. Cuadrado har bevist for mig, at han vil forblive en af mine yndlingspillere – nogensinde. 

Formationens svagheder

Kongen: Jeg får ikke rigtig brugt bredden på banen, da mine kanter nærmest fungerer som angribere og kun løber dybt. Derudover, så er det også svært, at lave de helt farlige kontraangreb, da man både skal bruge spillere i midten og på kanten, men formationen altså mest skal spilles igennem midten. Ellers synes jeg, at det er en ganske udmærket formation, som jeg også har eksperimenteret med før i tiden.
Discipel: Her må jeg dog være lidt uenig. Kanterne skabte for mig rigtig meget spil, og meget af det blev også til ude fra fløjen af, hvorefter jeg driblede mig igennem. Jeg vil til gengæld sige, at svagheden for mig ligger i hovedstødsspillet – eller i mangel på samme. Du kan stort set ikke heade med holdet. Selvfølgelig er det ikke det, formationen er lavet til, men det ville nu være rart at have nogle spillere, der kan bruge hovedet til at nikke en bold ind med. Det er en meget besiddelses-orienteret opstilling, hvilket også tvinger mig til at spille lidt uvant. Dog må jeg stadig indrømme, at formationen er rigtig sjov at spille med, og den vil absolut også kunne fungere på højere niveau.

Alt i alt vurderer vi altså formationen til at være solid, ligesom holdet også er underholdende at spille med. Hvis du er glad for at spille med boldbesiddelse som hovedfokus, skal du klart prøve denne formation. Her kan du se Kongens stats med holdet i de 5 kampe, han spillede:
Kampe: 5
Sejre: 5
Mål scoret: 31
Mål lukket ind: 4
Topscorer: Totti (11)
Flest assists: Keita (6)

Et andet bud på et hold i denne formation, som dog er markant dyrere kan ses her, eller på billedet herunder. de sch

Hvilken formation skal vi sætte under luppen næste gang?

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.