Efter en gigantisk sejr til Waoo FIFA Liga og en kommende FIWC Regional Final i kikkerten for Frederik ‘Fredberg’ Fredberg, så skinner solen for alvor for ham lige nu. Vi har taget en snak med ham efter sejren og inden hans livs måske vigtigste turnering.

Fire dage efter sejren har Fredberg haft mulighed for at reflektere lidt over sin sejr, og dermed naturligvis også fået samlet sine tanker omkring hans sejr i den største danske turnering til dato. Og glæden er ikke blevet mindre siden i søndags, tværtimod: “Det er fuldstændig urealistisk at tænkte på! Jeg har aldrig oplevet noget lignende, som da jeg stod i selve situationen. Det var uvirkeligt, og i det hele taget var det et overvældende øjeblik, som jeg aldrig i min vildeste fantasi troede jeg ville opnå.”

Sejren kom efter han slog Dingo 2-1 i finalen med en hårdtarbejdende indsats. Han kom bagud 1-0, men kæmper sig tilbage med flot spil, og vandt en velspillet kamp, trods de nerver, der var tydelige for spillerne. For Fredberg og Dingo har nerverne helt sikkert været større, da de to i forvejen er gode venner og altid har arbejdet tæt sammen. Dog var det ikke deres første finale mod hinanden, så Fredberg havde en idé om, hvad han gik ind til.

Frederik Fredberg (t.v.) og Daniel ‘Dingo’ Kristensen.

Det er altid noget helt andet, når man står over for en af sine bedste kammerater, og især når det her var den største turnering på dansk jord hidtil. Når det er sagt, er man bare nødt til at håndtere kampen, som var det imod en hver anden. Det var ikke den første finale, vi har spillet imod hinanden, så jeg vidste hvad jeg gik ind til denne gang. Sidste gang slog Dingo mig i finalen til Odense Open. Det har i begge finaler været utrolig tæt, og det handler i sidste ende om marginaler. Vi kunne nærmest lige så godt have set et scenarie, hvor jeg vandt Odense Open og Dingo vandt Waoo FIFA Ligaen.”

Efter denne sejr må der også være en vis portion selvtillid, som han kan tage med over til sit næste store mål, nemlig FIWC Regional Finals. Her har han en mildest talt svær gruppe med en af de andre danskere August ‘Agge’ Rosenmeier samt Kevin ‘Assiakevin’ Assia, Benedikt ‘Salz0r’ Saltzer og Kai ‘KDMW-88’ Wolling. Han har altså ingen lette modstandere, men tror selvfølgelig på sig selv og sine chancer i gruppen.

“Jeg forventer først og fremmest at ramme top 4, der giver adgang til semifinalen. Derefter kan alt ske, uanset modstanderen! Det lyder vanvittigt at man “bare” skal vinde to kampe derefter for at ramme VM i London. Nu er alt fokusset endelig flyttet væk fra 85-gamemodet ved Waoo Ligaens afslutning, og jeg kan derfor fokusere hundrede procent på FUT. Jeg kommer til at gå benhårdt efter 40-0 i FUT Champions i weekenden og derudover praccer jeg imod elite-modstandere.”

I en så svær gruppe med så gode modstandere må der være nogle, som Fredberg “frygter” mere end de andre. Samtidig kan dette også være netop den person, man har mest lyst til at slå. Vi spurgte derfor Fredberg, om han så nogle modstandere, der var sværere end de andre, samt hvem favoritten til gruppen var i hans øjne.

“Den største favorit til at vinde gruppen må være Agge, da han har så stor erfaring på den internationale scene. Dermed sagt har alle 5 spillere mulighed for at vinde gruppen, da det er spillere med et utrolig højt niveau allesammen. Jeg føler dog selv at jeg kan spille helt uden pres, da det ikke er decideret forventet, at jeg kvalificerer mig foran for eksempel Agge. Dét, og det faktum at jeg er ukendt på den internationale scene, tror jeg på bliver en fordel.”

Efter en gigantisk sejr som denne, der samtidig er Fredbergs første store turneringssejr, kan man roligt sige, at hans FIFA 17-år har været hans klart bedste nogensinde. Derfor spurgte vi ham naturligvis, om fremtiden ser lige så lys ud for ham, som hans nylige resultater har vist.

“Fremtiden ser fantastisk ud! Mit FIFA 17 er gået over alt forventning. Det overordnede mål inden FIFA 17 var at ramme top 10 på ranglisten. Nu ligger jeg på en 8. plads og er faktisk den spiller, pånær Agge, der har fået flest ranglistepoint i FIFA 17. Det bliver spændende at se, hvad fremtiden byder. Hvis jeg formår at levere overraskelsen og kvalificere mig til VM i London, er mulighederne nærmest ubegrænset.”

Det bliver spændende at se, hvad Fredberg kan opnå i årets løb. Husk at følg med her på siden, da vi har en mand med i München til at dække netop Fredberg og Agges gruppe!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.