De største europæiske medier var mødt op til FIWC pressekonferencen før aftenens finaler

Et stort presseopbud var mødt op til formiddagens pressekonference i Central Hall Westminister før aftenens altafgørende finaler. Heriblandt engelske BBC og det internationale nyhedsmedie Reuters. Også Sports-Gaming var repræsenteret gennem vores faste skribent Kenneth Bank. Fælles for alle var, at de var interessede i at komme tættere på de fire finalister, samt høre deres svar på turneringens forløb, og udviklingen af FIFA som en eSportsgren

Svært at spille mod de andre tyskere, som man kender så godt

Finalen som bl.a. består af tre tyskere i form af Deto, Codyderfinisher og den fire dobbelte tyske mester Timox kender hinanden rigtig godt fra hjemmefronten. Dette var ikke noget som Deto på pressemødet lagde skjul på. Han ser netop den tyske konkurrence som værende en større udfordring, hvilket skyldes det interne kendskab og venskab der eksisterer mellem spillerne. Omvendt var Timox glad for, at der gennem turneringen havde været så mange tyskere med, som han både har kunne støtte, samt få støtte af i pressede situationer.

De tre tyskere får selskab af en af turneringens største navne, nemlig Spencer ‘Gorilla‘ Ealing, som på pressemødet lagde stor vægt på, at hans erfaring fra hans utallige internationale events spiller en stor betydning ved FIWC, hvor der er et stort setup af kamera, presse med mere. Han roste samtidigt eventet, og omtalte det som værende det bedste event han nogensinde har deltaget i, målt på setup, opmærksomhed og præmiepulje.

Fodboldklubberne skal gøre det af den rette årsag

Blandt de mange journalister i lokalet, var der en stor interesse i udviklingen af FIFA som en eSportsgren samt rigtige fodboldklubber indflydelse på dette. To af de fire finalister repræsenterer til dagligt en fodboldklub, herunder Timox, som spiller for bundesligaklubben Wolfsburg. Han ser fodboldklubberne som et vigtigt redskab til at udvikle FIFA som eSport, og at udviklingen i høj grad går hånd i hånd. Gorilla som ikke repræsenterer en fodboldklub men derimod Unilad, var dog klar i mæglet, og mente at fodboldklubberne skal inddrage sig på FIFA-scenen på den rigtige måde, ved at have fokus på spillernes og scenens interesser.

Vi søger mod at lytte til spillerne i jagten på det perfekte spil 

Til pressekonferencen deltog også EA’s Marketing Director Jean-François Pathy, som først og fremmest var glad og tilfreds med eventets to første dage, hvor især underholdningen og intensiteten blev fremhævet.
Han satte yderligere ord på, hvad der kan forventes i fremtider. Her fremhævede han bl.a. at der vil komme mere fokus på det globale aspekt og ikke mindst Asien som marked. Samtidigt bliver der fremover sat et større fokus på, at tilpasse spillets samt EA’s aktiviteter efter brugernes ønsker og behov.

Storslået show i aften

I aften går det løs med FIWC finalerne. Her spilles den anden af to kampe, hvor den samlede målscorer er afgørende. Status ser således ud efter første kamp:

– Timox vs Deto: 0-1
– Codyderfinisher vs Gorilla: 0-6

Det ligner dermed en finale mellem Deto og Gorilla. Dog kan der nå at ske meget i opgøret mellem de to tyskere, mens Gorilla ligner en sten sikker finalist.

FIFA Interactive World Cup blænder op for streamen kl 17.00 dansk tid. Kickoff forventes 17.30.
Streamen kan ses nedenunder.
Se livevideo fra FIWC på www.twitch.tv

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.