Mohamad ‘Bacha’ Al-Bacha blev eneste dansker – udover de allerede kvalificerede Brøndby IF – som formåede at sikre en billet til FIFA eClub World Cup-finalen, da der i sidste uge blev spillet onlinekvalifikation. Vi har taget en snak med NFG eSports-spilleren om næste måneds live-event.

Selv om det generelt var en kvalifikation, de fleste gerne vil glemme – specielt set med danske briller – blev det dog også til en dansk succeshistorie, eftersom det lykkedes Mohamad ‘Bacha’ Al-Bacha at vinde sin respektive gruppe sammen med holdkammeraten Sean Allen og dermed også kvalificere sig til FIFA eClub World Cup, også kendt som verdensmesterskabet for klubhold.

Vi har nu talt med Bacha, der først og fremmest naturligvis var ovenud lettet.

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 personDet er en forløsning på en rigtig hård kvalifikation, da vi befinder os i den sværeste region i hele verdenen, så det er rigtig dejligt, men jeg ville også sindsygt gerne formå at kvalificere mig til ét event mere.

Til denne onlinekvalifikation handlede det, som sagt, om at ende 1’er i sin gruppe, da det ville resultere i en direkte billet til live-eventet. Vi hørte derfor Bacha, hvordan han syntes niveauet var i sin gruppe.

Jeg syntes at vores gruppe så utrolig stærk ud med Bologna (der i øvrigt var ved at tage pladsen fra os), B04 Leverkusen med M4RV og Dubzje og så Movistar Riders, som bestod af Boras og Andoni, som slog Fatih og kom med til VM sidste år. Men alt i alt handlede det om at få den førsteplads og kvalificere sig til eventet, som kan blive uhyre vigtigt,” lød svaret fra danskeren, der efterfølgende knyttede en kommentar til turneringens format, som altså var anderledes end til alle andre onlinekvalifikationer, hvor swiss benyttes.

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personerJeg synes, at formatet var fint nok. Det var det samme format, som vi kender fra eSuperligaen, det kræver at begge spillere rammer et rigtig højt niveau gennem alle 11 kampe, og personligt gik jeg 9-1-1 gennem denne kvalifikation. Lige meget hvad skal man dog bare lære at tage tingene, som de er, og stoppe med at klage over dem, medmindre man bliver snydt ligesom Tricked.

Det var selvfølgelig ikke alene, at Bacha nåede til tops i sin gruppe. Med sig havde han sin tidligere konkurrent i VM 2016-finalen og nu holdkammerat, nemlig Sean Allen, der også leverede flotte resultater. Men hvor meget tror NFG eSports-repræsentanten på dette samarbejde?

Nu må vi se, hvad vi kan udrette dernede. Det er nemmere at spille til et live event end at kvalificere sig til det. Der er et vanvittigt niveau til turneringen med nogle af de største stjerner inden for FIFA-communitiet. Angående vores samarbejde gik det rigtig godt. Vi var gode til at holde føringer og opdaterede hinanden rigtig meget ift. målscore. Sean er en rigtig dygtig spiller, og i øvrigt så spillede han med et hold, der var gevaldigt dårligere end alle andres i denne kvalifikation, så det var meget fint. Af den årsag tør jeg ikke tænke på, hvad han kan med et hold med alle de bedste spillere. Jeg tror sagtens, at vi kan udrette et stabilt resultat dernede. Jeg har personligt været rigtig god på LAN i år, nu må vi se, om det kan fortsætte til live-eventet,” lyder de afsluttende ord fra hovedpersonen, der desuden tirsdag aften lagde en dæmper på diverse rygter omkring hans fremtid i Randers FC. Han fortsætter nemlig samarbejdet med Hassan ‘HassanPlayer’ Al-Saraf:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.