Sent fredag aften blev Copenhagen Games´ FIFA 15 turnering afsluttet efter to lange dage fyldt med intensitet, overraskelser og verdensklasse præstationer. 


Det hele startede torsdag eftermiddag, hvor vi allerede dér måtte se Daniel Barnewitz og Lasse ´Kongen´ Bækkelund blive slået ud i den sidste kamp, lige inden de begge kunne sikre sig en plads til finalerunden fredag. Her gik til gengæld spillere som Lars ´Primeturbo´ Korreborg og Aarhus Open vinderen, Jesper ´Pilm´ Prang, videre.

Før vi kunne starte med finalerne om fredagen, skulle vi først forbi to meget svære gruppespil, eftersom de fleste favoritter havde bestilt til den her dag. Heriblandt var August ´Agge´ Rosenmeier, der spillede med i dagens første grupper, og gik videre som 2´er i sin gruppe efter et overraskende nederlag til Yassin. Verdensmesteren gik også videre til slutspillet med en 3-2 sejr over Parampreet ´Paro´ Singh. Den afgørende kamp før slutspillet blev også endestationen for to andre rutinerede favoritter i Adel ´Adelovic´ Daher og Anders ´Mrsuit´ Bollerup, som tabte til de to HVB E-Sports spillere, Mads Strack og Mohamad Al-Bacha. 

Dermed manglede vi kun at finde 4 spillere mere inden finalerne. Her var to af dem Adel og Paro, der havde købt endnu en billet til det nye grupperspil. De to andre var Xit fra Sverige, der gik under navnet BamseBro, og den anden var det unge talent Andreas ´Andy´ Kirstein.

Så stod 16 spillere tilbage. På grund af ´double elimination bracket´, fik alle en chance for at tabe en enkelt knockout-kamp, og ville stadig have chancen for at vinde det hele, hvis de kunne komme forbi looserbracket. F.eks. Al-Bacha tog godt i mod dette system, da han allerede i 1/8 finalen måtte lide et nederlag til svenske Erizzon. De to mødte nemlig hinanden igen senere, efter Erizzon tabte 4-0 til sin landsmand fra Tricked eSports, Lucas ´Afro´ Wallman. Her fik Al-Bacha revanche og slog ham med hele 4-1. Det gjorde så at han skulle spille mod Agge om at komme i top 3. Her havde mange nok afslået den stærke online-spiller sejren mod verdensmesteren, men sådan forløb det sig ikke. Agge kom ellers hurtigt foran, men det endte med en meget overraskende 4-1 sejr til Al-Bacha, der få minutter efter skulle møde Primeturbo i kampen om at komme i finalen mod Afro. Stærkt spillende Primeturbo fortsatte det høje niveau, og sejrede i en tæt kamp 1-0. Al-Bacha sluttede dermed turneringen af med en fremragende 3. plads, og det bliver spændende at følge videre i hans udvikling offline.

Det betød så revanche til Primeturbo, efter han røg ud i vinderbracket til Afro tidligere. Finalen var bo3 (Bedst ud af tre), men eftersom Afro ikke kom fra looserbracket, skulle han kun vinde en for at hive de 10.000 danske kroner hjem til Sverige. Lige præcis dette gjorde han efter en tæt og intens kamp. For andet år i træk blev det så til svensk sejr til Copenhagen Games, og vi har fået fat i et interview med ham på engelsk:

“Hey Lucas. You won Copenhagen Games this friday. How was it to play in Denmark instead of your home country, Sweden?”afro

“Hey. It was special. This was my first tournament outside of Sweden, and it was a great tournament.

“You won the tournament against a lot of danish players. What do you think of the Danish FIFA players?”

“I think the Danish FIFA players are really good, many world class players. I have played most of the players online so I were pretty prepared.”

“Do have plans on joining any more tournaments in Denmark this year?”

“Actually I have. I think the tournament ran really smooth and I really enjoyed playing In Denmark!”

Vi fik os også en snak med en alligevel tilfreds Lars Korreborg:

“Hej Lars. Tillykke med titlen som den bedste dansker i turneringen samt de 5000 kroner. Dog måtte du desværre se dig blive slået to gange af Afro. Var de her to kampe fortjent, eller skulle du have gjort det mere spændende og vundet en af dem eller måske endda hele turneringen?”

“Jeg synes at begge kampe var meget lige, hvor Afro var skarpest. Forskellen var at han havde styr på indlæg, hvilket jeg desværre ikke har pga. min stil. Selvom jeg prøvet, så var der ikke meget at gøre.”

“Det er aldrig sjovt at tabe kampen om 1. pladsen, men er du alligevel tilfreds med din præstation og dit spil i gennem hele eventet?”

“Jeg er meget tilfreds med min præstation. Jeg spillede med en ny formation (4-3-3 flad) og det fungerede fint. Derudover, så var jeg ret tilfreds med Ramos på HB og Pepe som HCB, som jeg syntes fungerede fantastisk defensivt, så er tilfreds. Kan stadig forbedre og det vil jeg arbejde på.”

“Rigtig mange turneringer har ligget her på det seneste. Hvad vil være dine forventninger til de kommende events i 2015, og hvad skal du deltage i?”

“Jeg skal ud og vinde igen. Jeg har altid vil være den bedst præsterende dansker offline og har været det i år indtil videre, hvor jeg har præsteret stabilt i de fleste turneringer. De sidste 5-6 uger har jeg været i 4 finaler på 6 forsøg, hvor jeg måtte se mig slået af Barne den ene dag på Cruise, så er meget tilfreds med min offline form, som jeg forventer jeg bibeholder.”

 

Tillykke til de tre vindere. Husk at ranglistepoint fra sidste års Copenhagen Games ikke gælder længere, da vi har opdateret vores rangliste.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.