Ingen stor dansk bedrift i FIFA-regi uden at der skal tages fat i selve vinderne. Derfor har vi selvfølgelig snakket med Brøndby Esports, Frederik Fredberg, Fatih Üstün og Esports-koordinator Jesper Larsen om det at genvinde titlen som verdens bedste klubhold.

Selvom der inden turneringens start uden tvivl var forventninger til de forsvarende mestre, var det dog nok for meget af det gode at forvente at trofæet endnu engang skulle med hjem til Vestegnen, især med tanke på det utroligt høje niveau som turneringen havde at byde på.

Ikke desto mindre var det præcis hvad Fatih Üstün og Frederik Fredberg endte med at gøre søndag med en samlet sejr på 7-4 over Team EnVyUs i finalen. For Frederik Fredberg var det dog ikke alene klubverdensmester titlen der kom i hus i Paris, men også den voldsomt eftertragtede play-off plads der gør at drømmen om VM fortsat er intakt for Fredberg. Inden turneringen talte vi med ham hvor han gav udtryk for at sæsonen uagtet resultatet i Paris kunne anses som en succes, men med både playoff plads og klubvm under bæltet nu er det en ekstatisk Fredberg der uddyber om sin FIFA 18 sæson således:  ” Det er fuldstændig urealistisk. Inden turneringen var sæsonen sådan meget op og ned. Jeg har manglet at gøre arbejdet færdigt. Det her ændrer selvfølgelig hele sæsonen. Mit mål var først og fremmest at få en playoff plads med hjem fra klub VM. Det at vi så ender med at vinde og forsvare titlen er virkelig vanvittigt. Fantastisk følelse. Intet mindre.”

Præstationen i Paris kunne dog ikke være kommet i hus uden Fredbergs holdkammerat FIFAUstun der, endda på Xbox, også viste fantastisk højt niveau. Modsat mange andre af klubberne ved turneringen var Brøndby Esport en sammentømret enhed hvor begge spillere skiftedes til at levere flotte individuelle præstationer hvor eksempelvis Fredberg gav et flot udgangspunkt med 4-2 i sin semifinale, mens Fatih flere gange leverede umenneskelige comebacks med sin aggresive spillestil.

Dette står i skærende kontrast til blandt andet mkers hvor Kurt ”Kurt0411” Fenech nok skal tjekkes for en rygskade når han vender hjem til Malta efter at have båret Daniele ’IcePrinsipe’ Paolucci, der kun evnede en individuel sejr ud af 9 forsøg, hele vejen til semifinalen og en plads til Playoffs i Amsterdam senere på måneden. Brøndby Esports sammenhold og den solide holdindsats er derfor også noget som Fredberg tilskriver meget af successen til, som han selv forklarer det:  ”Jeg synes ikke der kan være nogen som helst tvivl om at vi var det bedste hold dernede. Der var rigtig mange gode individuelle præstationer dernede deriblandt Kurt og Eisvogel. Vi vinder fordi vi supplerede hinanden perfekt. Den holdmoral vi fik skabt dernede var helt sikkert en stor faktor. Det at humøret er højt og sammenholdet er godt er vigtigt ift. at præstere. Især for mig.”

Fredberg jubler efter scoring mod IcePrinsipe i semifinalen
From: EA SPORTS FIFA

For netop Fredbergs holdkammerat  Fatih Üstün var Klub-VM sejren også en kæmpe præstation, ikke kun som en del af Brøndby Esport, men også individuelt. Især hans finalekamp mod Marvyn ‘Aero’ Robert vil sent glemmes hvor blandt andet en frisparkskombination fulgt op af en roulette med Cristiano Ronaldo var med til at sætte gang i et kæmpe comeback efter at Fredberg havde tabt første opgør 1-4 mod Phillip ’Eisvogel’ Schermer.  Netop at være bagud så stort i en finale, for så at vende det hele på hovedet med en 6-0 sejr, hvor lyset slukkes med en El Tornado scoring er noget som FIFAUstun beskriver med disse ord: ”Jeg kender mig selv og jeg vidste jeg var i stand til fuldføre comebacket. Jeg blev rigtig glad for Fredbergs reduceringsmål, da det gav mig ekstra tro på tingene og efter mit tidlige mål i kampen mod Aero kunne det kun gå en vej, og heldigvis for mig fik jeg scoret 6 mål i den finale.”

Selv med denne store skalp er der dog ikke tid til at hvile på laurbæerne for Üstün da han nu skal tilbage på sin trofaste Playstation for at forberede sig til Playoffs i Amsterdam i næste uge. For mange ville sæsonen allerede med Klub-VM sejren betegnes som en succes, men for Fatih håber han stadig der er flere ting der kan opnås før FIFA 18 ligges på hylden: Min sæson er uden tvivl en succes set i mine egne øjne, men det betyder ikke at jeg er mæt og ligeglad med Play-offs. Jeg går benhårdt efter minimum at kvalificere mig til mit første officielle VM nogensinde da jeg ville ærgre mig rigtig meget hvis jeg skulle se FeWC hjemmefra når jeg ved hvor godt mit topniveau er.”

Fatih Üstün, som kom til klubben for blot halvanden måned på en kort kontrakt, er derfor også en som Brøndby i den næste tid skal sætte sig ved forhandlingsbordet med for at få en ny lang kontrakt på plads med hvis den nye guldfugl skal holdes i den sjællandske storklub. Dette er Esports koordinator Jesper Larsen også klar over, men der virker ikke til at være mere panik end højst nødvendigt i klubben, der indtil videre kan glæde sig over hvor stærk en signing de lavede på det helt perfekte tidspunkt: ”Med hensyn til Fatih, så ja, det har vist sig at være det helt rigtige valg, og vi er utrolig glade for at muligheden opstod og vi kunne give Fatih chancen for at komme med til et VM. Vi har fra starten af aftalt at vi løbende snakker sammen omkring aftalen, og vi skal nok melde ud, hvis der kommer noget konkret at melde ud.”

Slutteligt måtte vi også høre esports koordinator Jesper Larsen præcis hvad der gør at Brøndby Esports selv i duel med nogle af de største klubber i verden gang på gang formår at vise sig så stærkt frem på den internationale scene først med Marcus ’Marcuzo’ Jørgensen, og nu Fredberg samt FIFAUstun: ” Vi forsøger at skabe de bedst mulige rammer for spillerne, således at de blot skal fokusere på at spille FIFA og præstere deres bedste. Derudover viser vi selvfølgelig 100 % støtte og agerer som et hold, hvilket jeg tror betyder meget for, at man kan præstere på højeste niveau.”

Brøndby Esports 4 mand ved Klub-VM
From: EA SPORTS FIFA

Tilbage for esports koordinatoren er dog at glæde sig over den flotte titel som dobbelt klubverdensmestre, men i ligeså høj grad også at se frem mod playoff til VM der allerede venter om en lille uges tid. Derfor var det naturligt at spørge ind til hvad forventningerne her til er og om sæsonen allerede kan hakkes af som en succes nu: ”Næste mål er selvfølgelig playoffs, hvor det ville være fantastisk, hvis begge spillere kunne spille sig videre til FEWC. Dog er det en umådelig svær turnering, hvor dagsform betyder rigtig meget, så ligefrem at lade sæsonen blive defineret ud fra det, synes jeg ikke ville være det rette mindset. ”

Dermed bliver det spændende at følge Brøndby Esport de næste par uger hvor Frederik Fredberg allerede er i aktion i morgen i Holland, mens Fatih Üstün spiller med på lørdag når Elgiganten FIFA Tour rammer Fields på Amager.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.