Hvis I har prøvet at komme på PSN eller Xbox Live over de sidste par dage, har I oplevet, at det er umuligt at logge på de to netværk. Det er hackergruppen Lizard Squad, der står frem og tager ansvaret for angrebet. Det har lukket onlinedelen ned på begge konsoller i længere tid, men de er i gang med at få lukket op for serverne igen. “Vi arbejder på at få dette løst med det samme. Vi sætter pris på din tålmodighed”, skriver Microsoft om nedbruddet på sin hjemmeside. Sony udtaler noget lignende.

Der har været snak om, at angrebet har noget forbindelse til den kontroversielle film ‘The Interview’, som Sony også har udgivet. Sony var for nylig udsat for et hackerangreb, der lækkede en masse fortrolige oplysninger internt fra Sony. Dette er dog ikke blevet bekræftet af nogen af parterne.

Lizard Squad er en hackergruppe, der består af en masse individuelle personer verden rundt, der kalder sig en del af gruppen. Derfor er det ikke gruppen i sig selv, der har noget imod Sony eller noget til overs for Nordkorea (ift. ‘The Interview’), men nærmere en enkelt person eller to, der står for angrebet. Du kan læse mere on angrebet bl.a. på DR’s side.

Hvad skal der til for at lukke hackergrupperne ned?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.