Hvis du føler, at det er svært at begynde med FUT, eller du mangler tips og tricks, så kommer Sports-Gaming.dk’s FUT-guide her!
Hvis I har kigget med på siden i den seneste tid, har I også set at der er påbegyndt en FUT-guide, der fortæller lidt om Ultimate Team. Del to til guiden kommer her, og den vil fortælle mere om de lidt mere komplicerede elementer i spillet. Dette inkluderer kemistile, markedet samt en uddybning til kemi.
Kemistile
Vi lægger ud med info omkring kemistile. Dette er en af de ting, der erstattede formationssystemet tilbage i FIFA 13, hvor spillerne skulle have en bestemt formation, og spillerne var næsten umulige at få på fuld kemi, hvis de ikke var i den korrekte formation. Dette er blevet overset de seneste to år til fordel for kemistilene. Disse er specielle kort, som kan bruges på spillere for at forbedre nogle særlige af deres stats. Det kan eksempelvis være Jæger-kemistilen, som giver +3 til hurtighed og +3 i skud. Der er et meget stort taktisk element i at vælge den rigtige, så derfor skal man overveje kraftigt hvilken rolle de enkelte spillere har i netop den formation, man skal bruge dem i.
Et eksempel kunne være Eden Hazard, den bedste venstrefløj i Premier League. Alle spillere vil som udgangspunkt have “generel” kemi, der er +1 til alt. Men lad os sige, at han skal bruges som venstre midtbane i en almindelig 4-4-2. I så fald er det godt at have en lidt mere defensiv kemistil som eks. Kunstner på ham, som øger dribling og aflevering med 3, eller måske Motor, der giver + til dribling, hurtighed og aflevering. Hvis han derimod skal bruges langt oppe i enten en 4-3-3 eller måske en 4-3-2-1, så er det nok bedre at smide Skytte på ham, der giver +3 til skud og dribling, eller måske den førnævnte Jæger med +3 til hurtighed og skud. Man skal konstant overveje hvad der er optimalt, også i forhold til resten af holdet.
Markedet
Nu skal vi tale lidt om markedet. Uden at det bliver alt for teknisk, vil jeg forklare lidt basal teori om markedet. Det hele handler om udbud og efterspørgsel. Hvis en spiller er populær, vil han naturligvis være dyr, især hvis der er få af ham på markedet. Det er derfor alle de gode spillere er ekstremt dyre, da der er meget få af dem, og ekstremt mange spillere, mig selv inklusive, der gerne vil have fingrene i dem. Derfor betyder det også, at når EA udgiver noget, der rykker på udbuddet, altså der kommer flere spillere på markedet, vil prisen blive lavere. Dette er vist bl.a. ved “Det store market-crash”, der foregår når FIFPRO laver årets hold. EA udgiver en tilsvarende version med IFs, som alle naturligvis gerne vil have. Dette betyder at rigtig mange køber packs, og derfor kommer der mange spillere på markedet. Dette betyder at alle spillere falder meget i pris, og derfor handler det om hurtigt at komme af med sit hold og købe et billigt hold, som man kan spille med i mellemtiden.
Hybridhold
Ligesom jeg i den seneste artikel forklarede omkring kemi, vil jeg nu gå lidt mere i dybden med det. Hver spiller har nogle forbindelser, som er signaleret ved de røde streger, når de sættes ind i et hold. Alle disse streger viser også, hvor meget kemi spilleren skal have. For lethedens skyld kalder jeg det ”point”. Kemisystemet er sat op således, at en spiller skal have lige så mange ”point” som der er forbindelser til andre spillere. Det vil sige, at en angriber i formationen 4-4-2 skal have 3, mens målmanden kun skal have to. Hvordan laver man så hybridhold? Det er ret simpelt. Hvis en spiller har nationen tilfælles med en af de spillere, der går en forbindelse ud til, giver det 1 point. Hvis spilleren har liga tilfælles med den anden, giver det også 1 point. Hvis de kommer fra samme klub, giver det så to point i stedet. Dette betyder, at hvis en spiller er samme nation som en anden spiller, samt fra samme liga, giver det også to point. Hvis de så er fra samme nation og samme klub, giver det 3 point. Derfor kan det også give mange sjove kombinationsmuligheder, som f.eks. i vores seneste artikel om et FUT-hybridhold.
Dette var alt for vores anden omgang af FUT-guiden! Er der noget vi mangler at dække? Er der noget, som vi skal mere i dybden med? Kommenter endelig!
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!