Det er blevet d. 19. december, og med få dage til julen, så er det blevet til til at åbne endnu en låge. I dag kigger vi nærmere på den absolut største aktør når vi snakker Fifa, nemlig EA Sports Danmark.

EA sidder med kortene på hånden, og langt hen ad vejen er det dem som bestemmer hvilken retning scenen skal bevæge sig i Danmark, og vi håber jo alle på gode ting for fremtiden.

Vi har fanget Morten Nielsen, som er den nordiske marketingsdirektør, til en lille snak om 2013 og hvad fremtiden bringer.

Hej Morten. Fifa året går på hæld og det er tid til at kigge tilbage og samtidig fremad mod det nye år.
Er I tilfredse med de Fifa aktiviteter I har lavet i løbet af året?

Vi syntes det har været et godt FIFA år på mange måder. Vi havde stort set europæisk premiere på FIFA 14 da vi fremviste koden allerede i August på Smuk Fest i Skanderborg. FIFA DM var velbesøgt og vi lancerede et nyt koncept med FIFA 2 vs 2 der blev godt modtaget. Det er klart der kan altid være forbedringeri forhold til de enkelte arrangementer men de nye tiltag er vel modtaget og et skridt i den rigtige retning. Vi kunne have håbet på flere deltagere til 2 vs 2 nu vi lagde det mere central i Danmark (læs Odense) men det er naturligvis noget vi skal se på i fremtiden da arrangementer i KBH altid bliver udsolgt imens det i perioder er lidt mere ”tungt” når vi bevæger os på den anden side af bæltet. Der har også være stor turnering hos NetParty Fyn samt andre officielle turneringer så vi håber på sigt disse kan udbygges. Dem der aktivt ønsker at lave professionelle turneringer støtter EA naturligvis på den måde vi har ressourcer til.

Hvordan er Fifa planerne for 2014?

Så langt er vi ikke endnu men vi arbejder hele tiden på nye ideer I forhold til nuværende og kommende FIFA spillere. Vi har naturligvis en stor fokus på FIFA FUT men det betyder meget vi kan give spændende aktiviteter for FIFA fans over hele Danmark.

Mange af vores brugere er i tvivl om hvilken Next-Gen konsol de skal vælge, og da EA har indgået samarbejdsaftale med Microsoft vil det jo være oplagt at tro at scenen flytter sig mod Xbox i 2014. Kan I afsløre lidt om jeres planer?

Der findes nogle guidelines omkring konsoller til events og hvad disse skal afholdes på, men da vi ikke er gået ind i det nye år samt fundet ud af hvornår Xone lanceres er vi naturligvis afventede overfor at melde ud men det sker indenfor kort tid.

Vil DM i Fifa 14 blive afviklet på Xbox One, PS4 eller på de nuværende pods?

Vores plan er klart at det skal afvikles på Next-Gen. En af de ting vi gerne ville forbedre var netop PODs til FIFA DM og et af de punkter vi arbejder på da eksisterende PODS kører på sidste ”livsstrå” så planen er klart vi har nye PODS klar til FIFA DM der giver den fuldendte gaming oplevelse.

Vil I komme til at tilbyde turneringer og aktiviteter på begge de nye konsoller i fremtiden eller bliver det kun Microsoft?

Som sagt er der nogle krav i forhold til globalt samarbejde så dem skal vi følge men EA er multiformats orienteret så det regner vi med at kunne fastholde.

Hvad er jeres syn på den danske Fifa scene?

Den er blevet mere og mere seriøs og professionel. Der er kommet flere udbydere på banen der er seriøse og dygtige både som FIFA spillere men også til at afholde seriøse turneringer. Det er dejligt at se en spiller som August virkelig gå aktivt ind på scenen og gøre noget ikke bare for egen profilering men for hele ”sporten” og community. Og der er mange andre dygtige spillere derude og de skal nok snart vise deres format

Afslutningsvis, er der så noget I gerne vil sige til alle de Fifa interesserede derude?

Vi vil ønske alle FIFA fan derude en rigtig glædelig jul og et godt nytår og takker for den enorme interesse og støtte der igen har været i år omkring FIFA spillene, turneringerne og de mange aktiviteter. Og til dem der ikke lige mener de blandt de bedste i Danmark; tilmeld jer turneringer alligevel for der foregår en masse sjove sociale aktiviteter selvom det er seriøs gaming og man møder en masse fantastiske mennesker. Og så dukker der hvert år nye stjerneskud op på den FIFA himlen så måske du er det nye stjerneskud i 2014 der skal udfordre den danske verdens elite.
Vi takker Morten for tiden, og så ser vi frem mod et spændende 2014 med nye konsoller, nye aktiviteter og nye tiltag.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.