11. december, 3. søndag i Advent og næsten halvvejs til Juleaften – Det skal fejres!

Julen er en højtid, hvor man samles med sine nære og mindes de gode oplevelser, man har haft sammen. Derfor vil vi i denne låge rette blikket indad mod vores egen lille Sports-Gaming.dk familie, som i sommer oplevede en mindre familieforøgelse.

Fra 1. August og 3 måneder frem havde vi i Sports-Gaming.dk den store ære, at have to praktikanter under vore vinger. Nichlas Vigstrup Skov Kanstrup og Sami Mathias Kymäläinen, der begge studerer til Serviceøkonom med speciale i Sport & Event Management på University College Nordjylland, havde i foråret sendt praktikansøgninger og derigennem fået – i vores optik – nogle af de mest eftertragtede praktikpladser i landet.

Vi har fanget de to hoveder, til en uformel sludder om løst og fast.

Sami Mathias Kymäläinen – 23 år – Aalborg (Aalestrup)

Sami, du har haft 3 måneders praktik i Sports-Gaming.dk. Nu hvor du har fået det lidt på afstand og tænker tilbage, hvilke tanker popper så først op i din bevidsthed?

”At det var 3 gode måneder, både blandet med lange ture og ind imellem også nogle dage hvor der ikke rigtig var noget at lave (altså fri). En perfekt blandning som studerende, hvor man lærer noget når man er afsted, men også har tid til at passe sine fritidsaktiviteter samt at skrive opgave.”

Det er ikke nogen større hemmelighed, at Sports-Gaming.dk er meget centreret omkring FIFA og du fik noget af en start på din praktik, da du kom næsten direkte fra sommerferie i Sunny Beach til CULT Cola Aarhus Open. Hvordan var dine første indtryk af det univers, som kompetitiv FIFA er i Danmark?

”Ligesom jeg havde forventet, det er et fedt miljø og især et godt community, hvor jeg har fået det indtryk af at spillerne fra de forskellige organisationer, stadig kan snakke med hinanden og er meget hjælpsomme.”

Det forlyder, at du er en habil CS-gamer og du følger din nære ven, Emil ”MagiskbOY” Reif, der spiller for team-dignitas, tæt, så e-Sport var ikke noget nyt for dig, men hvor meget vidste du om FIFA i Danmark?

”Det er helt rigtigt! For at være helt ærlig, så vidste jeg ikke det store om FIFA i Danmark, udover at jeg selvfølgelig vidste hvem Al-Bacha og Agge er. Dog føler jeg selv, at jeg efter de her 3 måneder hos Sports-gaming.dk, har lært rigtig meget om FIFA i Danmark.”

Er der noget, der har overrasket dig i din praktik?

”Jeg synes det er fedt, at der også kommer få spillere udenfor Danmark, til at deltage til disse Fifa turneringer i Danmark.”

Som dit navn delvist afslører, så har du rødder udenfor Danmarks grænser og netop dine svenske rødder fik du god nytte af ved flere events. Hvordan var det pludselig,at stå overfor landsmænd?

”Det var rigtig rart! Det er altid dejligt at få lov til at snakke svensk. Jeg kunne også mærke at de svenske spillere, var glade for det, da de synes at det kan være besværligt med dansk.”

Har der i din praktikperiode været oplevelser, du kan fremhæve som højdepunkter eller særlige minder?

”Power LAN, alene afsted sammen med Nichlas (den anden praktikant) til Odense over weekenden, for at afholde 1v1 elite turnering og 2v2 turnering. Der fik vi rigtig meget ansvar, hvor jeg også har det indtryk af at det gik rigtig godt samt, at der var meget andet fedt, at se/prøve til eventen.”

Som person er du meget udadvendt og selvtilliden fejler bestemt heller noget. Hvordan er det, at stille sig op foran større og mindre grupper og generelt være i kontakt med mange fremmede mennesker til events?

”Det har jeg det helt fint med. Det er bare fedt, at man kan få en stor gruppe mennesker til at lytte. Det er selvfølgelig nervepirrende til at starte med, men det går over.”

Din evne til at fange og fastholde folks opmærksomhed har du bevist ved flere lejligheder. Ikke mindst har du vist et særligt talent, når det kommer til CULT piger. Er det noget du ønsker at kommentere på?

”Haha! Følger bare mit instinkt..”

Du har som AC Milan fan sluppet for mange fodbolddiskussioner i din Sports-Gaming tid, da vi ikke ønsker at træde på folk, der allerede ligger ned, men hvor stor er din passion for fodbold og hvor meget følger du med?

”Haha rip. Min passion for fodbold er rigtig stor, ser så meget fodbold jeg kan komme til. Og vil til hver en tid se AC Milan – Empoli, fremfor El Clasico”

Rygterne går også på, at du tidligere var ganske talentfuld på grønsværden indtil, at du opdagede alkohol og ”talent” måtte slettes fra det prædikat. Hvordan ser du dig selv som fodboldspiller i virkeligheden og virtuelt?

”Jeg er rigtig god til at læse spillet, så jeg er den fødte midterforsvarer med min evne til at læse spillet, samt højde og fysik. Og så er der sjældent set sådan en god teknik på en midterforsvarer. Virtuelt er jeg ikke den stærkeste, som vi fandt ud af til afslutningen på praktikopholdet, så gik det ikke særlig godt i den interne SG turnering. Så vil nok sætte mig som bænkevarmer.”

Kommer vi i fremtiden til, at opleve dig til events såsom Dan’s Poolhall Series?

”Det kan sagtens være!”

 

Nichlas ”Krullimunki” Vigstrup Skov Kanstrup – 22 år – Aalborg (Thisted)

3 måneders praktik var du igennem fra august til oktober. Du fik en forsmag på hvad der ventede, da du var med til forskellige events allerede i det sene forår. Her en måneds tid efter, hvilke refleksioner har du så gjort dig omkring din praktik?

”Jeg ser tilbage på tre gode og indholdsrige måneders praktik med en stor tilfredshed. Personligt har praktikperioden uden tvivl givet mig en større klarhed over hvad jeg ønsker, samt ikke mindst hvad jeg ikke ønsker, at arbejde med i fremtiden og så har det ligeledes været en fornøjelse at være i blandt gode mennesker under hele perioden. Det har været tydeligt for mig, hvor meget Sports-Gaming faktisk betyder for dansk FIFA og hvor meget de har gjort for de mange danske FIFA spillere, der ønsker at konkurrere mod hinanden og det har været spændende at være en del af.”

Du har tidligere arbejdet som “professionel nørd” i London og du må have haft noget kendskab til e-Sport derigennem. Hvad gik dit arbejde ud på og hvor stor kendskab havde du til kompetitiv FIFA før din praktik?

”Hahaha, begrebet ‘professionel nørd’ er vist et du lige har hevet op af posen i misundelse. Jeg var så heldig at blive ansat som spiltester hos et firma der hedder Testronic Labs, hvor jeg testede for danske fejl i spil fra virksomheden Zynga. Det kunne være alt fra komma fejl, fejl i konteksten i den direkte oversættelse fra engelsk til dansk eller hvis der var en forkert orddeling visuelt i spillet. Spillene jeg testede ville mange ikke synes var så interessante da disse primært var spil som Farmville, Scramble with Friends, Bubble Safari og lign. men jeg synes det var en fremragende måde at bruge mit sabbatår på mens jeg så fodbold på Emirates Stadium i weekenderne. Inden jeg begyndte hos SG var det meget begrænset hvad jeg vidste om kompetitiv FIFA. Jeg havde blot, som så mange andre, hørt om vores danske verdensmestre gennem danske nyhedskanaler men jeg er af den mening, at jeg er kommet ret godt efter det.”

Var der noget der overraskede dig, da kom ind i det univers, som kompetitiv FIFA er i Danmark?

”Det har kun været positive overraskelser. Det har været fedt, at se hvordan der til events bliver skabt en stemning og et sammenhold som jeg ikke har set noget lignende af før. Jeg har selv spillet bordtennis i over 10 år og jeg har eksempelvis aldrig oplevet, at nær så mange er blevet hele turneringen igennem og fulgt spillerne i finalen på trods af de er blevet slået ud. I min verden har det tidligere nærmest været en konkurrence om, hvem der kunne komme hurtigst hjem så snart der ikke var mere at spille for. Jeg har derfor stor respekt for det danske FIFA community og deres engagement i at gøre det til noget unikt.”

Du nævner selv din bordtennis. Hvordan er dit forhold til fodbold, nu dine rødder ligger i en anden sport?

”Jeg har altid haft en kærlighed for fodbolden, hvilket ligeledes har betydet at FIFA ikke har været fremmed for mig, hvis det kan trøste nogen af de danske spillere jeg fik fornøjelsen af at vinde over. Det er også svært at undgå at have et godt forhold til fodbold når man som dreng går i folkeskole og man så frem til netop dette i de fleste frikvarterer. Jeg har desværre aldrig været særlig god til det og det betød også at jeg i en meget ung alder skiftede fra holdsporten fodbold til den mere individuelle sport i bordtennis. Jeg har altid elsket følelsen af at være herre over mine egne resultater og jeg kunne jeg forestille mig, at en del FIFA spillere har det på samme måde. Jeg vil sammenligne en double i bordtennis med 2 mod 2 turneringer i FIFA og selvom det er sjovt at skabe resultater sammen, så vil den ene part i sådan et samarbejde jo for det meste føle sig mere skyldig over et givent resultat hvad enten det skyldes sejr eller nederlag.”

Nu nævner du selv dine FIFA skills og resultater. Du fik muligheden for, at spille med ved Næstved Cup, hvor du i din gruppe blandt andet slog Anders “Dammie” Dammand på straffe – efter han havde brændt alle sine spark og i første knock-out runde eliminerede Daniel “DK-Kurland” Kurland med 2-0. Du måtte dog se dig slået i runden efter til den senere vinder, Daniel “Chrøis” Chrøis med 4-2. Hvordan var det, at få debut i en “rigtig” FIFA turnering?

”Det var faktisk en rigtig sjov oplevelse at få lov at spille mod disse gutter og jeg skylder en tak til Danny for at give mig lov til at spille med mens han stod for turneringens gang. For at alt kan gå retfærdigt til, så skal det også nævnes at Anders slog mig med to gange 0-1 i vores bedst af tre grundet vi kun var to i gruppen. Jeg tror jeg havde fordelen af, at det nye spil ikke var mere end et par dage gammel på daværende tidspunkt, og jeg derfor kunne spille lige op med disse som, uden tvivl, er bedre end mig. Jeg kan dog sagtens se, hvorfor de mange loyale spillere vælger at komme til disse turneringer. Det var sjovt. Personligt tror jeg ikke på at jeg selv kunne finde på at deltage i en lignende turnering i fremtiden, selv hvis det var tættere på hvor jeg bor. Der er jeg for konkurrencemindet og når jeg ved at jeg ikke har en chance så er jeg lidt kedelig. Der er det nemmere i bordtennis, da man bliver inddelt i klasser efter et ratingtal som man tilspiller sig og man derfor er langt mere på niveau med hinanden. Jeg vil dog altid have sejren i praktikantturneringen vi sluttede af med. Det var næsten praktikkens højdepunkt.”

Så selvom du viste lovende takter, så kan vi ikke forvente, at se dig til fx. Dan’s Poolhall Series?

”Det lyder til at være et fedt koncept, men det er ikke noget som frister mig helt vildt på nuværende tidspunkt. Jeg kan faktisk godt lide at være på den anden side af dommerbordet og jeg håber at Sports-Gaming i fremtiden efter endt praktikperiode fortsat vil have mig med til events siddende på denne side.”

For folk som ikke kender dig, kan du godt virke en anelse genert og meget sympatisk – Har man kørt alene i bil med dig ud på de sene timer ved man, at det ikke helt er tilfældet – og ikke nær så udadvendt som fx. Sami. Hvordan havde du det med, at være centrum for mange øjnes opmærksomhed under events, hvor man for alvor var i ilden og var i kontakt med mange mennesker?

”Det var faktisk slet ikke noget problem. Jeg tror at jeg kan virke genert for folk fordi jeg ikke er typen der tager kontakt til andre og snakker på samme måde som min med-praktikant Sami var god til. Til events skal der derimod tages kontakt til mig med resultater, spørgsmål eller lignende og at kunne hjælpe folk på den måde var faktisk en rigtig fed del af praktikken.”.

Du var selv lidt inde over højdepunkter i praktikken, har du minder der står særlig klart i din bevidsthed?

”Det var specielt at få lov at være afsted til Power LAN blot Sami og jeg. Det var uden tvivl en anerkendelse fra chefen i at vi faktisk gjorde det godt og derfor fik ansvaret for afvikling og opsætning på egen hånd. Simon og André var selvfølgelig en stor hjælp, hvor specielt André havde jo ingen forpligtigelser i at være der. Til dette event skulle der skiftes mellem Playstations og X-box midtvejs og hverken Sami, André eller jeg havde nogen erfaringer med X-Box. Her viste de der senere skulle spille 1 mod 1 turnering igen at det er et community der står sammen, hvor de blandt andet hjalp med log ins til opdatering af trupper. Det var med en god fornemmelse at vi kørte hjem dagen efter. Derudover var det specielt at være med til at se hvor vild en udvikling den tredje Elgiganten Cup havde været igennem i forhold til da jeg var med til at afvikle den anden udgave som studiemedhjælper i foråret. Jeg synes det er vildt hvor hurtigt FIFA scenen udvikler sig og hvis det blot er noget af det der kan forventes i fremtiden, så ser det lyst ud.”

Når man er en del af Sports-Gaming.dks event staff, så tilbringes der rigtig mange timer på vejen til og fra location. Derfor er står menuen ofte på hurtige løsninger. Det må have været en udfordring for dig, der er så selektiv i sin appetit som dig?

”En udfordring er vidst en underdrivelse, haha. Det er ingen hemmelighed at jeg er kræsen og det har jeg også hørt for til næsten samtlige events, specielt når man er afsted med folk der godt kan lide at spise. Som kræsen må man spise det man kan finde og lide for at overleve og det betød ofte en fransk hotdog eller en meget anbefalelsesværdig Hamburger Plain fra McDonalds. Jeg kan derfor blot opfordre til fremtidige praktikanter, hvis ikke det er blevet et spørgsmål i processen for at blive praktikant, at man kan spise meget og elsker en masse forskelligt mad.”

Lige her til sidst, kan du nævne 3 ting som du henholdsvis vil savne ved Sports-Gaming.dk tiden og er glad for, at være færdig med?

”Jeg vil savne at være på ude og lave noget i stedet for at sidde og studere. Derudover kan jeg nok komme til at mangle de ugentlige fridage, hvor der kan soves længe og så vil jeg også savne menneskerne omkring Sports-Gaming. Det er alle sammen gode folk! Jeg vil knap så meget savne de lange køreture til Sjælland hvilket også indebar at skulle stå rigtig tidligt op mens det også er dejligt at kunne se fodbold i weekenderne igen. Til slut gør det specielt heller ikke noget at jeg nu ikke længere skal samle bannerramme og nedtage bannerramme samt putte roll-ups i alt for små tasker på ugentlig basis. Alt andet end opsætning og nedtagning har sådan set været helt fint men disse elementer var problematiske.”


Selvom praktikken hos Sports-Gaming.dk er slut for både Nichlas og Sami, så ønsker vi ikke, at sige farvel til de to knægte, men håber på et snarligt gensyn.

Sidder du derude og får lyst til selv, at komme i praktik hos os, så er det blot at sende os en ansøgning – vi kan bruge praktikanter året rundt.

Har du derimod lyst til, at teste dig selv af i en FIFA turnering, så kig forbi vores event kalender her

Husk også at få købt billet til Dan’s Poolhall Series her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.