Vi er nu nået til midtpunktet af december, og i dag bringer vi en artikel omkring Trickeds succesfulde FIFA Manager Kent Brylle.

Gårsdagens artikel havde SG’s praktikanter Sami og Nichlas i fokus, hvor der blev snakket omkring deres tid som praktikanter i virksomheden – du kan læse hele artiklen her. I dag har vi skiftet fokus over på Trickeds manager, Kent Brylle, der igen i år har vist sig at være en af de mere markante mennesker på den danske FIFA-scene.

Kent har også, mildest talt, haft et rigtig spændende og succesfuldt år. Med mange sejre for hans spillere og den store udvikling, Tricked og han selv har haft, så kan 2016 også beskrives som Kents måske største år på FIFA-scenen nogensinde. Det er Kent absolut også enig i.

Kent Brylle til VM.

“Jeg vil huske 2016 som et rigtig godt år. Skulle jeg remse alle begivenhederne op, så ville jeg glippe et par deadlines på studiet. For at nævne et par stykker, så står VM jo som en fantastisk begivenhed, men også Pilms stime af sejre i sommers er værd at nævne, for det var et imponerende niveau at holde tre turneringer i træk. Men der er simpelthen så meget, man kunne tage fat på, at det er svært at få alt med. Vi har både i FIFA-afdelingen, men også overordnet i hele organisationen taget nogle afgørende skridt fremad, og jeg forventer, at vi kan fortsætte i den retning næste år. Det har igen i år været en stor oplevelse at være en del af Tricked og arbejde med så dedikerede mennesker.”

En af de helt store ting i 2016 for Kent, såvel som for resten af den danske FIFA-scene, var verdensmesterskabet i FIFA, FIWC, tilbage i marts måned. Mohamad Al-Bacha endte efter et fantastisk comeback i den sidste kamp med at vinde finalen over Sean Allen til stor jubel for alle danske repræsentanter i New York – og især Kent.

“Jeg forstod det virkelig ikke. Jeg sad med hovedet nede i hænderne i 87. minut og havde på ingen måde forestillet mig, at sådan noget kunne ske. Jeg tror aldrig jeg har set det før i FIFA, og så laver man sådan et comeback i en VM-finale! Det var en fantastisk følelse med flere dages nerver, der kulminerede i den vildeste afslutning. Det minde står stadig utrolig skarpt i min hukommelse, og det vil det nok gøre længe.”

Tricked er et af de mest stabile hold i Danmark, når man ser på hvor længe spillerne bliver, og de resultater, spillerne præsterer. Tricked er meget sjældent fraværende fra turneringernes absolutte top, og når de så endelig er, vender de stærkt tilbage næste turnering. De gode resultater kan ifølge Kent altså også tilskrives det gode sammenhold, der er. Kent får meget ofte ros i de forskellige interviews efter turneringerne for sin store indflydelse. Men Kents fokus ligger ikke på at påvirke deres spil ud fra hans egne idéer, men ud fra deres egne.

“Jeg går egentlig ikke så meget ind og præger deres måde at spille på, for hvis de skulle spille FIFA, som jeg vil spille FIFA, skulle det nok ende ud i noget rod. Jeg gør mere ud af at iagttage dem og forstå, hvor deres styrker og svagheder ligger. Så kommer jeg egentlig med mine ideer derfra. Derudover gør jeg meget ud af, at spillerne har tillid til mig og at de føler, at der er tillid til dem. Vi skifter ualmindelig lidt ud på holdet i forhold til hvad man ellers ser, ikke bare i FIFA, men også bare i eSport generelt. Jeg tror på de spillere, der kommer ind på holdet, for ellers ville de aldrig være her, og rammer de en dårlig periode, så vil jeg hellere give dem fuld støtte og gøre, hvad jeg kan, for at hjælpe dem tilbage på rette spor. Det synes jeg vi er lykkes rigtig godt med. Selvfølgelig skal der reageres, hvis der ingen tegn på fremgang er, men det har heldigvis ikke været tilfældet endnu. Så jeg har meget fokus på at hjælpe lidt i detaljerne og på det mentale plan, så de er klædt på til at præstere.”

Kent coachede ‘Erikzzon’ til sejren til Aalborg Open i tidlig 2016.

Det er lykkes godt på tværs af hele linjen i Tricked. Ud over deres andre dele af organisationen, som eks. Counter-Strike, der nyder stor succes både dansk og internationalt, så har FIFA haft endnu et fantastisk år med store sejre, hvor man igen må fremhæve Al-Bachas verdensmesterskab som klart det største. Men med sejre som Sommerbold, Power Lan, to individuelle Opens og flere turneringer endnu, så er det endnu et godt år for Tricked og ikke mindst spillerne, der bliver rost af Kent.

“Igen må jeg nævne tillid og dedikation som nøglerne til, at det går så godt. Vi vandt ingen turneringer fra FIFA 16 kom ud og så til årsskiftet, men på grund af spillernes attitude og målrettede træning, lykkedes det os endnu en gang at komme ud af resten af FIFA 16 som et dominerende hold. Vi vandt Power Lan, VM og 2 ud af 3 Opens i den periode uden at lave de helt store ændringer på holdet.
En anden ting, som er vigtigt for vores konstante forbedringer, er den styrke, som generelt er på scenen. Vi har jo i 2015-2016 set en mange flere hold komme på banen og presse os. DHG, Sørby og Marienlyst er jo tre gode eksempler på hold, der er kommet frem i år og virkelig har budt os op til dans. Udefra ligner det, at der er styr på deres setup og at der er tillid til det, som sker i FIFA-afdelingerne, og det betyder bare, at flere hold er med til at trække dansk FIFA i den rigtige retning. Så modsat den første halvdel af år 2015, så bliver der presset på fra flere sider, og det betyder bare, at vi er nødt til hele tiden at udvikle os, fordi der er så mange hold om titlerne i år.”

Kent har været en aktiv del af den danske FIFA-scene i rigtig lang tid nu – længere end de fleste. Derfor er han også på det punkt, hvor man måske kan kalde ham en “grand old man” med sine 22 år. Han er blandt de ældste aktive FIFA-spillere (og managere), og derfor tillod vi os også at spørge ham, om han nogensinde kunne se sig selv stoppe og træde tilbage fra scenen. Dette var Kent afvisende overfor, især fordi han ikke føler sig gammel endnu.

Kent i aktion til CULT Cola FIFA Tour.

“Jeg skal være den første til at indrømme, at min passion og mit engagement gør mig til en større nørd end mange andre her på scenen. Så længe jeg kan se en idé med det hele og føler mig tilpas, så fortsætter jeg. Det hele skal selvfølgelig balanceres med det sociale og et studie, men det har jeg ingen problemer med som det ser ud nu. Samtidig, så er dansk eSport virkelig i vækst, og vi er jo nået til et punkt, hvor man kan leve af det, hvis man gør sit job godt nok. Jeg skal ikke lægge skjul på, at det ville være fedt at arbejde med eSport i fremtiden. Som en bonus, så blev jeg lige 5 år yngre, da jeg slog Yevhen ‘Yoshyk’ Mostovyk til Dreamhack, for det viste også, at jeg stadig ved, hvad jeg laver. Jeg spiller stadig meget FIFA og forsøger at forbedre mig, selvom det ikke bliver til så mange turnering, for jeg finder stadig det hele interessant. Og så er det jo kun i FIFA, at man som 22 år kan opfattes som gammel. Det var ikke sket i nogle af de andre helt store spil.”

Da Kent har været på scenen meget længe, og har set op- og nedture på scenen, er han naturligvis også interesseret i at FIFA-scenen udvikler sig positivt, og med mange af de nye tiltag fra EA, der gør FIFA på allerhøjeste plan endnu mere kompetitivt og giver det en endnu større præmiepulje. Hvis Kent skulle forme FIFA-scenen, som han ønskede det i 2017, har han nogle helt klare forhåbninger.

“Som det første, så håber jeg, at EA får endnu mere styr på det, de har gang i. De har i år præsenteret nogle rigtig spændende ideer og en skabelon til at skabe noget mere for den kompetitive del af FIFA. Desværre viste de til Dreamhack, at de ikke har styr på særlig meget, og samtidig overveje at ændre på særbehandlingen af den lille lukkede gruppe af fodboldklubber, som får flere muligheder for at kvalificere sig til VM og faktisk er de eneste, der får eksponering gennem EA. Jeg håber, at de vil huske, hvad eSportsorganisationerne har gjort for hele scenen og lave et system, hvor alle deltager på lige vilkår. Jeg glæder mig dog enormt meget til at se udviklingen af deres nye koncepter, for der er enormt meget potentiale i det, de har sat i gang. Jeg håber på at se Sports-Gaming fortsætte med at skabe nogle fede rammer for danske spillere, for uden jer havde dansk FIFA ikke været, hvor det er i dag, og det skal vi sætte pris på.”

Dermed afrunder vi en langt portræt af en af de største profiler i dansk FIFA – husk at følg med i morgen, hvor vi bringer endnu et interview!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.