Brøndby eSport kan kalde sig vinder af verdensmesterskabet for klubhold, efter at holdets store stjerne Marcus ‘Marcuzo Jørgensen søndag eftermiddag gik hele vejen og vandt turneringen.

I går fandt Verdensmesterskabet for klubhold sted i London. Til turneringen var Brøndby eSport-spilleren Marcus ‘Marcuzo’ Jørgensen og PSG-stjernen August ‘Agge’ Rosenmeier blandt deltagerne, hvor eSport-holdet fra vestegnen stjal overskrifterne.

‘Marcuzo’ bragede igennem gruppespillet

Strukturen for turneringen var således, at 24 spillere fra 19 forskellige klubhold, var inddelt i 4 puljer af 6 spillere på henholdsvis Playstation og Xbox, hvor kun de 2 bedste fra hver pulje gik videre. Her tilspillede Brøndbyspilleren sig solidt videre avancement som etter i puljen med suveræne 13 point, efter bl.a. sejr over Wolfburg spilleren Benedikt Saltzer. Kun Dani Hagebeuk fra Ajax AFC formåede at spille lige op med Marcus.

August ‘Agge’ Rosenmeier måtte fighte sig til knockout fasen

I den anden Playstation 4 pulje var August Rosenmeier at finde. PSG-stjernen startede usikkert ud og måtte nøjes med to point i de to første kampe, og var dermed presset til, at finde det spil frem, som han er kendt for.

Heldigvis for danskeren viste han, hvorfor han stadig skal regnes blandt favoritterne ved turneringer af denne kaliber. Han vandt således vinde de to efterfølgende kampe, hvilket bragte ham i en position med 8 point, hvor han selv kunne afgøre hans skæbne. Med et uafgjort resultat i gruppespillets sidste kamp sikrede den tidligere verdensmester sig gruppens andenplads og dermed videre avancement til knockout fasen.

Vanvittigt danskeropgør med masser af scoringer 

Denne andenplads til August betød, at han skulle op imod sin landsmand og gode holdkammerat Marcus Jørgensen. Dette blev en mildes talt vanvittig affære, hvor Marcus Jørgensen i 1. Halveg var kommet foran hele 4-0 og endte med at vinde første kamp med 5-0. På trods af, at August Rosenmeier viste god moral ved at vinde den anden kamp 2-1 ændrede det ikke ved, at Marcus og Brøndby eSport gik videre til finalen på Playstation 4 siden, og dermed bare en enkelt sejr fra at sikre sig en plads ved Verdensmesterskaberne i London.

VM Billetten blev booket

I Playstation-finalen ventede Chris fra den amerikanske fodboldklub New York City, som i sin gruppe var sluttet foran August Rosenmeier. Her vandt Marcus Jørgensen igen samlet 4-1, efter resultaterne 3-1 og 1-1, hvilket betød at Marcus nu var sikret en plads til de officielle verdensmesterskaber i London som allerede finder sted fra den 16. til 18. August. Yderligere skulle han spille finale mod vinderen på xBox siden, som her var Rafsou fra den franske storklub Lyon.

Finalen blev en spændende affære. Den første kamp, som blev spillet på Playstation tabte Marcus med 4-2, hvilket betød at han var presset til at finde noget ekstraordinært frem i returkampen på Xbox One. Miraklet fandt sted, idet at Marcus for alvor fandt vej til netmaskerne. Hele seks gange fandt Brøndbyspilleren vej til målet, og da Rafsou kun nettede en enkelt gang betød det, at Marcus Jørgensen og Brøndby eSport med en samlet sejr på 8-5 kunne kalde sig vinder af det første verdensmesterskab for klubhold nogensinde.

Fra Sports-Gaming skal der lyde et stort tillykke med bedriften!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.