Jacob ‘Noerlen’ Nørmark skulle for første gang vise sit ansigt på TV, da eSuperligaen blev skudt i gang den 5. november. Efter et intenst forløb og en vild oplevelse kigger vi nu i fællesskab med kommentatoren tilbage på sæsonen, der gik, ved at spørge ind til hans udvikling gennem forløbet, hans samarbejde med Jesper Simo og ikke mindst om han synes, Brøndby var den fortjente vinder.

Hej Jacob! eSuperliga anno 2018 er ovre, og sikke en finale vi fik os – hvordan har det været at været at være en del af dette forløb?
 
Hej Strack! Ja den er ovre nu, og man må bare sige at vi fik et finaleshow som vi kun havde turde håbe på. Et proppet Forum, fantastiske kampe og ikke mindst en finale-serie der virkelig viste det bedste FIFA har at byde på. Verdensklasse niveau in-game, store følelser og ikke mindst en helt igennem fremragende kulisse. Jeg må bare sige at det har været en af mit livs største oplevelser, at få lov og følge ligaen på tætteste hold. Jeg tror at første sæson virkelig har været en øjenåbner for mange ”udefrakommende”, at det virkelig kan levere solid og neglebidende underholdning – også selv om man ikke spiller FIFA.
 
Du startede ud som en, der aldrig før havde lavet tv, og i sidste ende stod du for at levere et fantastisk finaleshow med mange tusindevis af seere, både i salen og hjemme i stuerne – hvordan føler du, at du har udviklet dig under forløbet?
 
Pyha, det er et godt spørgsmål. På mange planer føler jeg at min udvikling er gået stabilt op af bakke. I starten var jeg ret hæmmet af nervøsitet, og flere gange da jeg kom hjem på hotellet sad jeg med en følelse af at jeg ikke havde fået sagt de ting jeg ville, og heller ikke på den måde jeg vidste at jeg er i stand til at formidle et stof. Men da vi var kommet lidt ind i sæsonen, og med virkelig stor og kompetent støtte af Simo, så følte jeg mig efterhånden godt tilpas og følte en form for overskud så jeg kunne tale lidt mere frit og lette håndbremsen lidt. Dog vil jeg også sige at jeg aldrig føler mig tilfreds, og det synes jeg (næsten) heller aldrig man skal gøre når det handler om ting man gerne vil blive bedre til. Om det er sit arbejde, FIFA eller noget andet, så må man altid kigge på sine fejl som det første, og så forsøge at arbejde med dem. Den mentalitet har jeg i hvert fald forsøgt at tage med ind i dette projekt.
 
Jesper Simo har været din kommentatorpartner gennem utallige timers underholdning på Canal 9 – hvad har det givet dig at arbejde side om side med så professionel en person? Og hvordan synes du, at jeres samarbejde har gået?
 
Simo (han reagerer ikke altid på Jesper) er virkelig bare en helt igennem fantastisk person. Jeg har virkelig lært meget af ham på denne ”relativ” korte tid vi har været sammen. Han har en underlig evne til altid at sige de rigtige ting på de rigtige tidspunkter. Det har givet mig en kæmpe ro at have en person af hans kapacitet ved min side. En ro til at finde ud af hvordan jeg bedst kunne supplere ham. Jeg må også rose ham for virkelig at tage hele vores community til sig. Hans læringskurve hvad angår spillet og alt omkring ligaen har bare været second-to-none, og gjort at formidlingen hele tiden har haft et højt niveau. Simo har på en eller anden måde været bindeleddet mellem os (Dansk FIFA), og så den alment zappende borger, der måske ikke helt havde fanget det interessante i kompetetiv FIFA, men alligevel valgte at give det en chance da hans velsmurte stemme kom på. Han har været med til at give os en platform – det bør vi være ham taknemlige for!
 
Det blev Brøndby, der tog sejren – er de også de fortjente vindere i dine øjne?
 
Det er de helt sikkert! Brøndby-drengene havde inden sæsonen erklæret sig selv som favoritter og jeg synes at de bar denne rolle på fornemste vis. Relativt tidligt i grundspillet var de sikre på at nå playoffs, og så kom der et par små formdyk til sidst hvilket er meget forventeligt. Måden de indtog Forum på, og ikke mindst med den massive opbakning de havde i salen løftede bare hele aftenen til et niveau jeg slet ikke havde turde håbe på. Jeg har virkelig dyb respekt for disse drenge og måden de hele tiden forsøger at forbedre deres spil på. Man må heller ikke glemme træner Daniel Barnewitz. Uden ham så tror jeg ikke disse drenge kunne have holdt nerverne i ro og have de sidste, vitale procenter i deres spil.
 
Hvad vil du særligt huske første sæson af eSuperligaen for?
 
Igen, et virkelig godt spørgsmål. Det der står klarest for mig må nok være Fatihs sejr over Fredberg i grundspillet hvor han med 20 FIFA-minutter får lavet et comeback af dimensioner, som jeg næsten ikke tør tro at vi får at se igen. Ellers så må jeg bare sige at hele sæsonen og selve oplevelsen ved at være en del af dette projekt er noget jeg aldrig vil glemme. Det har været et privilegium at kunne arbejde sammen med så mange kompetente, kloge, sjove og interessante mennesker som der har været i og omkring projektet. Alle som én har bare gjort at det hele er gået op i en højere enhed. Tak for det!

Læs også: Fredberg efter eSuperliga-triumf: Titlen har helt sikkert givet mig lyst til mere

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.