Vi har taget en snak med Brøndbys Frederik Fredberg, der fortsat ikke kan få armene ned efter mandagens kæmpe triumf.

Der er nu gået nogle dage siden Brøndby IFs eSuperliga-triumf, men ganske forståeligt har de blå-gule fortsat svært ved at få armene ned, hvilket Frederik Fredberg, som vi netop har taget en snak med, i hvert fald ikke kan.

Nej det kan vi godt nok ikke. Det er en fuldstændig vanvittig følelse, og det bliver fejret her i juleferien,” lyder det fra Brøndby-spilleren, der endda ikke en gang havde regnet med at løbe med førstepladsen og de 150.000 kroner sammen med makkeren Daniel ‘Dingo’ Kristensen.

Vi havde ikke decideret regnet med at tage titlen. Vi leverer generelt sløjt de sidste afsluttende runder af grundspillet og gik derfor ikke ind til slutspillet som favoritter. Vi vidste dog stadigvæk i sidste ende, at vi havde niveauet til at gå hele vejen, hvis vi rammer dagen.

Brøndby kom dog også langt fra let til sejren og samtlige tre opgør blev måske også mere spændende, end de kunne have forudset. Det krævede derfor, at de igennem hele Playoffs troede på deres muligheder.

Det var nogle fuldstændig vanvittige kampe. Alle tre i playoff faktisk. Jeg tror, at grunden til, at vi endte med den samlede sejr i alle runderne, var troen på os selv. Efter kvartfinalen troede vi for alvor på, at det kunne lade sig gøre. Selvtillid er utrolig vigtigt ift. at præstere i FIFA, og den fik vi imod Lyngby. Så var det egentlig bare at udnytte det momentum, vi havde,” fortæller Fredberg, der i den grad havde følelserne ude på tøjet. Det samme havde han og Dingos trofaste coach gennem sæsonen, Barnewitz, desuden også.

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 personBarnewitz har rigtig stor ære af den her titel. Jeg tror ikke, man finder en coach i Danmark, som går lige så meget op i det, som han gør. Han har støttet os hele vejen igennem og givet den ekspertise, som vi har haft brug for. Derudover betyder det personlige rigtig meget for både Dingo og jeg. Her passer Barne rigtig godt ind som vores coach,” siger hovedpersonen og glemmer hernæst ikke at vise sin taknemmelighed overfor resten af holdet bag scenen.

Udover Barne skal Jesper, Brøndbys eSportskoordinator, selvfølgelig have stor kredit for det, han har opnået i Brøndby. Brøndby har generelt vundet alt i holdregi de sidste tre år, og det har han stor ære af. Vi havde dog ikke stået med sejren, hvis det ikke var for Asger, vores mentale coach. Han har tilført noget til Daniel og mit mentale aspekt, som har givet os fem procent mere. Derudover har han ligeledes været perfekt til mandskabspleje. Afslutningsvis skal der naturligvis lyde et stort tak til vores fans. Jeg har personligt aldrig oplevet så massiv støtte, som vi fik til Playoffs-eventet. Det var fuldstændig vanvittigt, og vi kunne ikke have gjort det uden dem. Det var en stor oplevelse.

En titel af denne kaliber vil selvfølgelig aldrig gå i glemmebogen for Fredbergs vedkommende. Men kan han bruge den til andet end blot et enestående minde at kigge tilbage på?

Billedet indeholder sandsynligvis: 5 personer, folk, der sidderTitlen har helt sikkert givet mig lyst til mere. Jeg har ikke været seriøs nok ift. FIFA det her halvår. Der har været så mange ting i mit liv, der har gjort, at jeg ikke udelukkende har kunne fokusere på FIFA. Jeg følte ikke, jeg havde niveauet i år, men jeg fik heldigvis modbevist min egen opfattelse. Nu er jeg endnu en gang sprængfyldt med selvtillid, og jeg håber da helt sikkert, at det kan blive til nogle internationale events igen i år. Det at forsvare titlen til Klub-VM er dog det helt store mål. Jeg tror virkelig på, at vi har evnerne til at genvinde titlen for tredje år i streg.

Vi takker Fredberg for snakken og glæder os helt enormt til at følge ham og Brøndby, samt hvad der ellers må være af danske repræsentanter, når FIFA eClub World Cup vender tilbage i 2019.

Dingos besked ovenpå sejren:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.