Nu hvor demoen af FIFA 15 er udkommet til samtlige konsoller, har vi taget os lejligheden til at kigge på nogle af de nye features, samt sammenligne med det tidlige preview på FIFA 15, som vi også har testet tilbage i juni.

Det visuelleDiego costa face
Som man nok kunne forvente, er det visuelle blevet endnu bedre, end det hidtil har været. De nye Premier League-stadions giver nærmest kuldegysninger, når man hører brølet fra Etihad Stadium, eller når Liverpools fans synger “You’ll Never Walk Alone” i kor. Desuden har mange spillere også fået en visuel update, som eks. Diego Costa her, og de ligner bedre end nogensinde før.

Gameplay og gamemodes
Der er både en demo af Ultimate Team samt Quick Play tilgængelig. Derfor starter vi i denne artikel med Ultimate Team.

Som det første får du som ny spiller en introduktion til Ultimate Team, som forklarer chemistry samt positioner. Den giver dig samtidig muligheden for at kombinere en masse spillere fra de hold, der også er med i spillet, bl.a. Barcelona og PSG. Hastigheden i FUT er meget god, da det stadigvæk føles som om det er højere tempo end det almindelige Quick Play.

For at springe videre over i det, vil jeg nu fortælle generelt om hvordan kampene i FIFA er blevet ændret til det bedre. Spillet er mere flydende nu end nogensinde. Der er ingen spilstop ved eksempelvis indkast, og bolddrengene virker endelig. Den nye Keeper-AI er bedre end nogensinde, og det er blevet sværere at score. Det giver en meget bedre fornemmelse at spille nu, fordi du ikke bare kan bruge pace til at få en friløber og score på den måde.

Taktid-delen er også genial. Du har nu et markant bedre overblik over spillernes egenskaber, uden at skulle gå ind og nærlæse samtlige af deres stats. Desuden kan det også customizes med bl.a. taktikker, som tæller f.eks. kontraangreb.

Hvis man skal være lidt kritisk og se på demoens fejl, skal man først og fremmest se på de elementer, der ikke fungerer helt så godt. Der mangler lidt information omkring karriere-delen, der ellers typisk er rigtig god, men demoen dækker overhovedet ikke dette punkt. Desuden får man heller aldrig rigtigt følelsen af hvad Ultimate Team rigtigt er – det sjove ved det er typisk at man selv kan bygge sine egne hold, finde på nye måder at kombinere spillerne og så videre. Det element mangler i demoen, hvor der allerede er lavet hold med diverse spillere. Man når aldrig selv at lave et hold, som er personligt. Hvis man skal sætte fingeren på en ting under gameplay, så skulle det være at ventetiden i kampene kan være for lang. Et eksempel er hvis der bliver begået straffespark – Der går 3 minutter af kampen, inden man er klar til at tage sparket. Det er lidt for lang tid af kampen, der går med ingenting.

Samlet bedømmelse
Hvis man kigger på FIFA 14 sammenlignet med demoen, er der en hel verden til forskel. Alt det visuelle, gameplayet og så videre er bedre end nogensinde før. Dette år bliver banebrydende, for alt er blevet forbedret. Ikke en enkelt detalje er gået udviklernes næse forbi, og det her er kun toppen af isbjerget. Forventningerne er tårnhøje, men demoen har mere end indfriet dem.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.