Det blev desværre ikke til mere end gruppespillet for danske Tricked eSport i weekendens FIFA eClub World Cup. Få her coach Kent Brylles reaktion på turneringen.

Tricked eSport var i denne weekend med til den prestigiøse holdturnering FIFA eClub World Cup, der blev afviklet i Brentford i England.

Det lignede allerede efter første runde, at den danske organisations chancer var opbrugt efter tre nederlag, men senere på førstedagen fandt de to danske spillere Mikkel ‘LordHjorth’ Bach og Jacob ‘Esser’ Esholm så deres niveau fra eSuperliga-playoffsfinalen frem og var dermed marginaler fra at sikre dem selv en plads i slutspillet.

De måtte derimod i sidste ende nøjes med et uafgjort resultat mod Imperial i den afgørende og sidste kamp, der altså skulle vindes for videre avancement fra gruppespillet.

Tricked-coach Kent Brylle, der som altid var rejst med sine spillere, sidder derfor naturligvis med en bitter følelse efterfølgende.

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, folk, der sidder og indendørs

Helt overordnet er jeg tilfreds med reaktionen fra Mikkel og Esser ovenpå den forfærdelige start vi fik. Heldet var på ingen måde med os gennem hele dagen, men vi er selv skyld i, at det starter som det gør. Inden 2v2-kampen mod NFG, sætter vi os sammen og snakker om hvad vi skal have ud af de sidste kampe og at vi bliver nødt til at finde noget helt andet frem end vi ellers har gjort. Det resulterer så i tre sejre i træk og det faktum, at vi stort set selv kan afgøre det hele i sidste kamp mod Imperial. Desværre får vi ikke scoret på chancerne og samtidig får Imperial et irriterende mål, som ender med at koste en plads i kvartfinalen,” fortæller Brylle, der til gengæld også er utrolig stolt over LordHjorth og Essers flotte comeback.

Jeg er dog meget stolt over den reaktion, som kommer fra Esser og Mikkel undervejs og især, fordi vi havde det klart yngste hold i hele turneringen. Vi slutter som den bedste 3’er i alle grupper og var meget tæt på at ende blandt de bedste 8 i hele turneringen, så der er rigtig meget at tage med. Det irriterer mig dog, at vi ikke sniger os videre, da en kvartfinale højst sandsynligt ville sikre Essers billet til Playoffs. Det koster os dog i høj grad, at vi ikke har været hurtige nok til at omstille os den nye meta efter patchen, og det falder selvfølgelig også tilbage på mig,” siger han og uddyber.

Vi får som sagt en irriterende start, og drengene rammer ikke niveau mod Faze i den første runde, hvor de tager alle 9 point, men efter den runde er jeg meget tilfreds med hvad jeg så. Mikkels offensive spil er gennem hele dagen på et meget højt niveau, og Esser tog nogle kæmpe skridt ind på den internationale scene. I den sidste kamp mod Imperial formår han at holde nummer 10 på verdensranglisten (Kylem “Lyrics” Edwards) helt væk fra chancer og kontrollerer kampen gennem samtlige 90 minutter. Det fortæller mig, at jeg har en spiller på sit første internationale år, der allerede nu kan være med mod de allerbedste. Dette har han ligeledes bevist i vores kvalifikation med sejre over spillere som Megabit, Daxe og især med sin 5-0 sejr over Sterrenstatus. Det giver mig store håb for fremtiden.

FIFA eClub World Cup ændrer sig år for år, og denne gang var ingen undtagelse. Til weekendens turnering havde arrangørerne valgt at implementere 2 mod 2-kampe. Noget som Brylle inden da var en smule skeptisk for, men som han efterfølgende kunne se idéen i.

Jeg må indrømme, at jeg var lidt lunken over tanken om 2v2, fordi jeg har set det herhjemme, hvor det i mine øjne har været grimt, klumpet, tilfældigt og i høj grad et gamemode der handlede om at parkere bussen. Jeg må dog indrømme, at jeg er meget imponeret over, hvordan det fungerede dernede, når det var eliten som spillede det, og når det fungerede i FUT. Det gav noget helt andet liv, og det var tydeligt at se, at folk i højere grad angreb og pressede end bare stillede sig ned i de kampe, vi spillede. Derfor må jeg nok indrømme, at når 2v2 bliver overført til FUT, så er jeg stor fan. Jeg synes ikke, det skal overtage 1v1, men efter denne weekend er jeg en stor fortaler for at man kombinerer de to formater på samme måde som til eClub World Cup. Det fungerede helt perfekt og gav et sjovt element til turneringen,” lyder det fra Tricked-coachen, der slutter af med at give sin mening tilkende om det faktum, at hele 41 procent af turneringens spillere faktisk ikke var på fuldtidskontrakter med deres respektive hold til dette event, heriblandt de fire finalister.

Spencer sagde flere gange til turneringen, at her tester man ikke bare den bedste spiller, men man tester i høj grad klubberne. Det klinger for mig lidt hult, når man som et “Gaming and eSports marketing-agency” kan gå ind og vinde en turnering for klubber. Jeg kan sagtens se det fra Dijons side, da de benytter sig af de samme spillere i den franske liga, men det her med at hente spillere ind, som kun spiller en specifik turnering, bryder jeg mig ikke om. Det hold, som har vundet i weekenden, eksisterer højst sandsynligt ikke som hold når dette interview bliver udgivet, og det synes jeg ødelægger det lidt. Men jeg medgiver også, at der er lavet rigtig meget om hos EA og FIFA i år, og det tager tid at skræddersy det helt perfekte format gennem hele året. Hvis de kan lave en ordentlig evaluering og få rettet til når FIFA 20-sæsonen er klar, så kan jeg sagtens bære over med, at det hele ikke fungerer på 100% i år.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.