Hvis du er i tvivl om du skal vælge en dyr eller en billig angriber i Bundesligaen, har vi her lavet en sammenligning for at gøre valget lettere for dig!

Det er nu blevet tid til at lave en sammenligning mellem to angribere i den tyske Bundesliga. For at give nogle gode muligheder, har vi valgt at lade sammenligningen stå mellem IF Aubameyang og Adrian Ramos. Vi vil sammenligne angriberne på samme punkter og dømme dem som værende ens. Dog vil vi starte med at vise kortene samt give nogle nøglestats. Begge spillerne er blevet brugt i holdet, som kan ses på dette link.

IF AubameyangAubameyang kort
Når man umiddelbart ser på kortets stats, ser Aubameyang meget stærk ud. Han er spillets hurtigste angriber med 95 pace, ligesom hans shooting på 83 også ser vældig delikat ud. Desuden kan han også både drible og aflevere med hhv. 81 og 76 i de to stats. Slutteligt giver 70 i physique også en spiller, der godt kan tage imod lidt knubs uden at blive skubbet af bolden. Hvis man kigger på de nøglestats, der gemmer sig ”bag kortet”, har han følgende:
96 acceleration
95 spurthastighed
88 afslutning
87 positionering og
82 hovedstødspræcision.  Generelt et meget solidt kort, der dækker samtlige facetter af en angriber – hurtig, præcis på spark, god på hovedstød og nogenlunde stærk. Dog er han omdannet fra en fløj, men dette vil jeg tale mere om i selve sammenligningen.

Adrian Ramos Ramos kort
Ramos har på ingen måde et lige så imponerende kort som Aubameyang. Men hans kort har også solide stats, med 86 pace, 77 dribbling og 76 i shooting. Hans aflevering er på ingen måde lige så god, da han spiller angriber normalvis, og har ikke været fløj. Hans physique er dog lidt bedre end Aubameyangs med 73. Bag hans kort er der følgende nøglestats:
92 springstyrke
89 hovedstødspræcision
88 spurthastighed
83 acceleration samt
83 afslutning. Igen, gode stats for en angriber, dog med bedre hovedspil end Aubameyang. Der er kun 1 cm til forskel mellem de to spillere, så det er ikke højden, man skal dømme dem på i hovedspillet. Han er lidt mere ”ægte angriber” end Aubameyang, men de minder dog stadig meget om hinanden.

Sammenligningen
Jeg afslører det allerede nu. En af disse to spillere var markant bedre end den anden. Men som mange nok allerede nu vil tro, var det ikke Aubameyang, der var i den dominerende rolle for mig, men derimod Ramos, der viste sig at være den bedste angriber af de to. Ramos lykkedes med at score 7 mål for mig på blot 5 kampe og lave et assist, mens Aubameyang ikke nåede mere end ét mål på det samme antal kampe. Han fik så til gengæld 5 assists. Det er også her, min pointe med sammenligningen vil være. Mens Ramos er en rigtig god angriber, der kan løbe, sparke og bruge hovedet, så er Aubameyang mærket af sin tidligere position som højre fløj. Hvis man leder efter en angriber, der kan stå alene og spille som en angriber skal, så skal man uden tvivl vælge Ramos. Men er man derimod mere til en angriber, der kan understøtte en anden større og stærkere angriber, så kan Aubameyang være et godt valg.

Konklusion
Hvis man kigger på ren kvalitet, så er Ramos og Aubameyang ikke langt fra hinanden.  Men kigger man på værdi kontra pris, så er der mange kilometer mellem de to. Ramos er generelt en billig angriber, der ligger omkring 1.000 coins, mens Aubameyang koster 250.000 på Xbox og op mod 400.000 på Playstation. Ramos er bedst af de to ifølge mig, og hvis man vælger ham, har man også den fordel af at kunne bygge et helt hold op omkring ham. Dog skal det siges at Aubameyang ikke er dårlig. Han ville sikkert fungere fint som offensiv midt i en 4-2-3-1, hvor han har muligheden for at spille mere som en fløj.
Vinder på kvalitet: Ramos
Vinder på kvalitet kontra pris: Ramos

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.