Med to sejre i træk ser det nu ud til, at Vejle Boldklub har fundet sit spil frem. Vi har talt med klubbens FIFA-coach Kent Brylle, som her evaluerer de første seks runder af eSuperligaen.

Det har vendt sig til at være en rigtig fin start. Desværre var heldet ikke ligefrem med os i de første par runder, og samtidig blev der spillet alt for låst i forhold til, hvad truppen kan præstere,” indleder Kent Brylle med at sige under vores samtale med den toprutinerede FIFA-coach, der i denne sæson har fået æren af at stille op for Vejle Boldklub som klubbens træner på den virtuelle grønsvær, når de hver mandag og tirsdag dyster med i Danmarks nye eSuperliga.

Han uddyber herefter.

Denne uge har dog været langt bedre, og spillerne har virkelig fået gang i målscoringen. Det eneste, jeg lige vil sætte på vores præstation i denne uge, er, at vi hele tiden skulle lægge ud med at jagte mål på grund af en dårlig start i begge runder. Det har dog været rigtig vigtigt at hente alle seks point i denne uge og så endda mod de hold, som vi kan komme til at kæmpe med om pladserne,” fortæller Brylle og referer altså her til specielt tirsdagens gyser mod Randers FC, som blev besejret 5-4 efter et fremragende comeback fra Mikkel ‘LordHjorth’ Bach.

Men – som Vejle-coachen selv nævner – har det ikke ligefrem været guld og grønne skove for Vejle Boldklub i de første seks runder. Inden denne uges to spillerunder var det blot blevet til fem point på fire kampe, hvilket blandt andet fik eSuperligaens studieeksperter til at stille spørgsmålstegn ved Vejles vinderchancer. Efter to yderst vigtige sejre er klubben dog nu at finde på en femteplads, og det er selvfølgelig også noget, der kan mærkes på selvtilliden.

Som udgangspunkt tager jeg mig ikke af, hvad der kommer af vurderinger fra diverse eksperter. Det eneste, der betyder noget, er, hvad vi vurderer internt, og at vi opnår de mål, vi har sat os. Vi arbejder hele tiden hårdt på at opnå bedre præstationer både i ligaen og i andre turneringer, og de fremskridt er det eneste, der betyder noget. Det er to sejre, der sender et statement om, at vi er på vej i den rigtige retning, men det er fuldkommen ligegyldigt, hvis ikke vi bygger videre. Det giver heldigvis noget selvtillid og en tro på, at vi nok skal gøre det godt,” lyder Brylles modsvar til dem, der tvivler på holdets chancer.

I forlængelse af dette er det derfor interessant at høre, hvad de sigter efter af placering i grundspillet.

Billedet indeholder sandsynligvis: 3 personer, skægDet er så tæt på de pladser, at alt kan være vendt rundt efter de næste to runder, så lige nu er målet bare at komme med i top 8, men det er selvfølgelig klart, at jo højere vi ender, jo bedre står vi i slutspillet. Jeg føler dog, at hvis vi rammer vores topniveau og har det fornødne held, så kan vi slå alle i ligaen, så det skal vi ud og vise,” fortæller han og knytter hernæst en kommentar til ligaens format, som gør, at man nu ikke længere altid kan afhænge af en individuel præstation.

“Det er et spændende taktisk aspekt, at det afgøres over to kampe, og at der indregnes udebanemål til det hele. Ligeledes er det genialt sat op med lordtrækning, da det giver mange forskellige scenarier, som man skal være opmærksom på. Der kan virkelig hentes et forspring i kampene, hvis man får det maksimale ud af lodtrækningen, så jeg er stor fan af hele det setup omkring kampene. Samtidig er det en fornøjelse, at spillet gøres mere holdbaseret, og at man er nødt til at stole på sine holdkammerater,” siger han og kommer herefter med endnu en positiv kommentar til selve ligaen og dens rammer.

Billedet indeholder sandsynligvis: 6 personer, smilende personereSuperligaen som helhed er helt perfekt. Spillerne kan arbejde under perfekte rammer, der er taget hånd om alt fra arrangøren og så giver det altså noget at få lov at arbejde med det man elsker, når det sker direkte på TV. Det eneste minus er, at den ikke giver særlig mange point i EA-regi, men det, håber jeg, bliver løst på et tidspunkt. Jeg glæder mig hver mandag og tirsdag til at komme ind og hjælpe drengene til at levere gode præstationer, så lige nu er det en drøm, der går i opfyldelse at være en del af ligaen.

Til sidst har vi for sjov skyld hørt Brylle om hans bud på en mulig topscorer i ligaen samt et bud på, hvem, han tror, kommer til at lukke færrest mål ind.

Selvom Niller er startet virkelig imponerende med alle de mål, så tror jeg stille og roligt, at Fatih Üstun kommer til at overhale ham, for han er ligesom sidste år helt umenneskelig, når tingene kører. Holder Mikkel tempoet fra de sidste to runder, som har budt på ti kasser, så tror jeg også, at han er med om buddet.

“Af de spillere, som jeg tror kommer til at spille næsten alle runder, så tror jeg, at Agge kommer til at sidde tungt på den [færrest mål indkasseret]. Han har været i fuld kontrol over næsten alle sine kampe og ser virkelig sikker ud defensivt. Han spiller på et vanvittigt niveau for tiden, så han bliver svær at nedbryde.

Vi takker Kent Brylle for snakken og ønsker ham og Vejle held og lykke i ligaen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.