Vi skifter fokusset over fra en manager til en spiller – og i dag er det den rutinerede Jesper ‘Pilm’ Prang fra Tricked eSport, vi har talt med.

Hvis du ikke fik set gårsdagens artikel, så talte vi med fynboen Mads ‘Nyrnz’ Nyrnberg, der i løbet af året har fået lov til at stå i spidsen for FIFA-afdelingen hos DHG e-Sport. I dag er blikket rettet skarpt mod en af de mest rutinerede spillere på scenen, der har været blandt de allerbedste i lang tid – nemlig Jesper Prang, der går under navnet ‘Pilm’.

Pilm er en af de mere afholdte personer på den danske scene. Han er rolig, fornuftig og er altid i godt humør til turneringer med tro på sin egen indsats. Det har han også haft rigtig god grund til i år, da han har præsteret at have endnu et år på højt niveau. Pilm har vundet flere turneringer end de fleste i Danmark, og har i år også kunne tilføje mange store turneringer til sit resumé. Coolshop Cup, Power Lan 2v2 og Aarhus Open står som nogle af de klareste eksempler, og med kun få formdyk, så ser det ikke ud som om Pilm har toppet endnu med et år, som han også selv ser tilbage på med et positivt sind.

Pilm efter sejren i Aarhus.

“Jeg synes der har været mange op- og nedture i løbet af 2016. Jeg havde vel min historisk dårligste måned i april, med blandt andet et absurd exit til Pricerunner Cup og CG-Lan, som tærede hårdt. Det største højdepunkt er dog klart mit hattrick af offline turneringssejre, som set i bakspejlet egentlig var en vild præstation. Jeg var faktisk rigtig ærgerlig over at der intet DM kom, især i 2vs2, hvor en medalje så ret sandsynlig ud. Overordnet bedømt var 2016 dog et skønt år, selvom jeg er ked af de svipsere, som var indimellem, hvilket 6 semifinalenederlag i offline turneringer i løbet af året bærer lidt skyld for også.”

Som tidligere nævnt, så er Pilm blandt en mindre gruppe af spillere, der har holdt niveauet rigtig højt i flere år i træk nu. Han har altid fået mange turneringssejre, og han har altid kunnet vise sit gode spil frem. Derfor er det retfærdigt at undre sig over, hvad hemmeligheden kan være. Der er nok ingen opskrift, der virker for alle, men Pilm ved præcist, hvad der virker for ham.

“Dedikation, passion, evnen til at reflektere og en stor mængde tid er klare nøgler til at jeg holder et relativt højt niveau. For at uddybe, tror jeg at min største force ligger i at analysere hvad der virker i spillet og få implementeret det. Samtidig hiver jeg ofte spillet et nyk op, når det er “crunch time”. De fleste, der har spillet mod mig online i træningskampe har nok ikke følt sig synderligt imponeret, men jeg har bare et ekstra gear, som jeg aldrig har været synderligt god til at vise i hyggekampe. Slutteligt sørger jeg for at variere mit valg af sparringspartnere samt holde balancen mellem at spille for at vinde og spille for at blive bedre.”

Pilm vandt sammen med Marcus Jørgensen Coolshop Cup.

Pilm har mange af sine allerstørste resultater i år sammen med Marcus ‘MJ’ Jørgensen fra Marienlyst eSport, hvor de sammen har vundet både Coolshop Cup og Power Lans 2v2-turnering. Det er faktisk en spiller, som han oprindeligt kaldte ind fra “reserven”, da Lars ‘PrimeTurbo’ Korreborg meldte afbud fra Coolshop Cup, men de har siden fundet et fælles højt niveau. Vi spurgte Pilm om hvorfor det fungerer så godt for de to som duo.

“Jeg har faktisk meget svært ved at svare på det. På papiret burde intet fungere, fordi vi er så forskellige i stil og tilgang til FIFA på alle punkter. Modsat er det nok også dét, der skaber resultaterne. Jeg er den strukturerede, disciplinerede ‘head-to-head-offline-mand’, og han er det intuitive FUT Online monster, der begraver alt og alle uden at anstrenge sig synderligt. Af en eller anden grund har fusionen af de to ting skabt en synergi, der kaster topplaceringer af sig.”

Selvom Pilm har haft et stort år, har der også været plads til at rose de andre store danske præstationer i år, der har overrasket ham. Her er plads til dem, der har imponeret nationalt og internationalt, samt holdkammerater og “konkurrenter”.

“Der har godt nok været mange om buddet denne her gang. Mohamad Al-Bacha for at vinde VM, det må da være det mest imponerende. Den seriøsistet han og Hassan lagde i forarbejdet fortjente belønning, men at det endte med en 1. plads, må man bare bukke sig i støvet for. Mikkel Hjorth Bach’s kometkarriere i løbet af året er simpelthen også en super flot præstation. Derudover er der mange enkeltpræstationer i løbet af året der imponerer mig. Lars 8-0-sejr i finalen til Pricerunner, Dingos 2 major-sejre, Niller’s ESWC DK sejr og Midnatmysteriets chok-sejr mod alle favoritter i Sørby.”

Pilm har også i sin efterhånden lange FIFA-karriere været rigtig lang tid det samme sted – nemlig Tricked eSport. Det er under netop Tricked han har fået mange af sine helt store sejre, og Pilm lægger heller ikke skjul på hvor glad han er for at være på holdet.

“Jeg har været i Tricked siden august 2015, så det er da klart, at når man bliver så lang tid på det samme hold, er det fordi man er glad for den oplevelse man har af at være der. Ikke nok med at der er stor prestige i at spille her, hvilket jeg også mærker hos folk, jeg kender, der ikke er inde i FIFA, men at de automatisk får mere respekt for hvad jeg laver, når de hører at Lars Seier er involveret. Desuden er der nogle solide mennesker involveret, hvor Kent altid leverer et rigtig godt stykke arbejde, og jeg også selv er blevet en kende bedre til at bruge ham aktivt for at forbedre mit spil. At der også er nogle gode holdkammerater, som man selv efter en dødseriøs kamp til en vigtig turnering, kan have det sjovt med bagefter, betyder også sin del.”

Pilm og MJ til Elgiganten Cups tredje udgave.

I en FIFA-verden, der udvikler sig så hurtigt som den gør med nye tiltag hvert eneste år, er det også vigtigt, at hvis man vil blive ved med at holde sig på toppen, at man ikke blot læner sig tilbage og tror at ens niveau fra sidste år kan bære en videre. Pilm har altid sørget for et højt niveau, men han har også en plan for at fortsætte sin gode spillestil ind i 2017.

“Først og fremmest en stor arbejdsindsats. Jeg har ikke været ovenud tilfreds med mit spillemæssige niveau her i starten, men som altid har jeg tiltro til at jeg, som året skrider frem, bliver bedre og bedre. Desuden er det både negativt og positivt med FUT Champs fra min side. Historisk set har jeg aldrig været fan af FUT, og den enorme mængde kamp, som kræves i hver weekend, har tæret hårdt på mig, må jeg erkende, selvom de eventuelle belønninger for gode præstationer her er virkelig fede. Samtidig har det haft den ærgerlige konsekvens, at mit antal af H2H-kampe mod gode modstandere ikke har været tilstrækkeligt. Som stor fortaler for kvalitet over kvantitet er det derfor beklageligt, at det er blevet betydeligt sværere at finde modstand i løbet af ugen, fordi folk bliver så udbrændte af at køre 40 kampe igennem på 72 timer. Det enorme pres, der sættes på en for at vinde kampe i FUT Champs gør, at man oftest også glemmer at prøve at forbedre aspekter, man ikke har helt på plads.”

Med alle Pilms gode resultater de foregående år er det næsten umuligt at forestille sig, at han ikke kan fortsætte niveauet ind i 2017. Derfor bad vi Pilm om at komme med nogle forudsigelser for både ham selv såvel som for den danske scene generelt. Og selvom han er lidt beskeden for sig selv, er han ambitiøs for den danske scene i 2017.

“Den er svær. På det personlige plan er VM, i den ene eller anden form, stadig en kæmpe drøm, som jeg så gerne vil have opfyldt. Jeg synes også jeg mangler en ordentlig DM-præstation, så den fylder klart også en del. De tre exits, jeg har haft der, vil jeg så gerne gøre bedre. For andre? Vi får en dansker på sejrsskamlen til FIWC.”

Følg med i morgen, hvor vi åbner låge nummer 16 i kalenderen!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *