Søndag aften stod i overraskelsernes tegn med flere resultater, der var umulige at spå om, da de 16 bedst placerede på leaderboardet i Summer League 2014 – powered by Sports-gaming.dk, skulle kæmpe om flere lækre præmier efter at have kvalificeret sig gennem 9 indledende turneringer på Dansk FIFA Liga.

Den helt store favorit var Lars ‘Primeturbo‘ Korreborg, efterfulgt af Daniel Barnewitz og Lasse Bækkelund, som alle tre har bevist deres værd op til flere gange på den danske FIFA scene. I dag stod det derfor skrevet, at der skulle et mindre mirakel til at skabe en overraskelse.

Den førte overraskelse var at finde allerede i gruppespillet. I gruppe A, bestående af Primeturbo, Claes ‘CH66DK‘ Hansen og Lasse ‘Kongen‘ Bækkelund og Bjørn ‘Bjane‘, var der for alvor lagt op til spænding fra start. Dynamitpuljens første kamp var mellem storfavoritterne Bækkelund og Primeturbo, hvor de delte 1-1, mens Claes Hansen kom godt fra start med 5-1 over Bjane. Hverken Bækkelund eller Primeturbo fik nogensinde gang i deres spil, og det fik katastrofale følger for Primeturbo, der måtte forlade turneringen i gruppespillet, mens Bækkelund sneg sig videre på bekostning af Bjane. Claes Hansen tordnede derimod igennem gruppe A med maksimumpoint og en målscorer på 8-1.

Den sidste favorit, Daniel Barnewitz, havde derimod ingen problemer i sin gruppe, hvor man også kunne finde Jesper ‘Muffersej‘ Laursen, David ‘NoobKillerDavid‘ Nguyen og Marcus ‘Danmar‘ Kok. Med 9 point og en målscorer på 6-2 gik han videre sammen med Muffersej, der endte med 6 point.

I gruppe 3 gik Jesper ‘Pilm‘ Prang og JacobZohner videre, mens Paw ‘Wap‘ Bertelsen og Thomas ‘Wuptidupti‘ Pedersen gik videre fra gruppe 4.

Allerede i kvartfinalen var den næste store overraskelse. Mens Barnewitz vandt 8-3, Claes Hansen 4-2 og Pilm 3-2, måtte Bækkelund sige farvel til turneringen efter at have tabt 3-1 til Wap, som viste sig at være yderst skarp. Wap vandt nemlig også semifinalen 1-0 over Pilm og skulle dermed møde Barnewitz i finalen, som sendte Claes Hansen ud med 3-0

I finalen var det tydeligt at se, hvor favoritværdiheden lå, da Barnewitz pressede på kampen igennem, mens Wap tålmodigt stillede sig ned og satsede på defensiven. Kort før halvlegen formåede Wap dog at sende bolden i nettet efter en kombination ved frispark, og dermed satte Barnewitz et voldsomt pres, som efter flere kæmpe chancer til Barne og et reddet straffespark i 89. minut, kunne trække sig ud som vinderen af Summer League 2014 – powered by Sports-gaming.dk og flere lækre præmier, som I kan læse mere om her.

Vi talte med Barnewitz kort efter finalen om finalen, turneringen og Summer League som helhed:

Han får et hurtigt mål midt i anden halvleg og så bliver det svært for mig at bryde hans 5-mandsforsvar op. Samtidig er han god til at holde på bolden på egen banehalvdel. Jeg brænder et hovedstød med Ronaldo i det lille felt midt i anden halvleg og vælger også at brænde et straffespark i 90′. Om det var fortjent eller ej – når jeg ikke engang kan score på et straffespark, så fortjener jeg ikke at vinde. Mit niveau var stigende, dog peakede jeg desværre i semifinalen, fremfor finalen. Men ellers var det stigende fra turneringens start.  Jeg synes, at Summer League er et dejligt koncept, da der er andet på spil end æren og man derfor tager det lidt mere seriøst. Og big thumbs up til sponsorer samt DFL for at ville afholde turneringen.” udtalte Barnewitz.

Vi stillede også Wap disse spørgsmål, og her var det en yderst lettet Wap, som vi kom i kontakt med:

Første halveg var meget tæt og bød ikke på mange chancer. Men jeg fik scoret på en frisparkskombination kort før halvegen, så jeg havde en fordel til anden halveg. Her begyndte han at presse mere og mere på og fik nogle halv store chancer, og i det 89′ min får han straffe som jeg formår at tage. Og så ender jeg med at vinde en intens finale 1-0. Set over hele kampen havde Barnewitz nok fortjent minimum uafgjort. Men alt kan heldigvis ske i FIFA. Jeg blev overrasket over mit niveau gennem turneringen, da jeg ikke har rørt FIFA i 3-4 uger før finale turneringen. Jeg synes, at Summer League er et fantastisk koncept og kan godt lide ideen med at man først skal kvalificere sig til en finale turnering hvor kun de 16 bedste kommer med. Hvis det skulle komme igen, ville jeg bestemt deltage igen.

Pilm vandt bronzefinalen og løb derfor med den sidste præmie. Stort tillykke til både Pilm, Barnewitz og specielt Paw ‘Wap‘ Bertelsen med en fantastisk præstation, som uden tvivl var en overraskelse. Wap, som repræsenterer FIFA Team Copenhagen, skal nok blive spændende at følge i fremtiden, og hans næste chance for at vise sig frem på scenen er allerede 6. september, hvor Danmarksmesterskabet i FIFA bliver afholdt.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.