Photo by Thomas Jensen on Unsplash

Dette er sponsoreret indhold 

Overvejer du at få fibernet til din gaming, men du er i tvivl, om hvad det er og hvordan du får den bedste forbindelse? Så er du kommet til det rette sted, for her kan du blive klogere på Fibernet forbindelse

Hvad er fibernet forbindelse? 

Fibernet er internet med lysets hastighed, hvilket vil sige, at internettet bliver transporteret med lysledere. Faktisk kaldes fibernet også ofte for lysleder, da det er lavet af tyndt glas på tykkelse med et enkelt menneskehår. Disse lysledere virker som lyslederkabler, der er i stand til at transportere data gennem optisk fiber. Det vil sige, at signalet transporteres gennem lyslederkablet via lys. Kablets opbygning gør, at dataen er i stand til at blive leveret med lysets hastighed. Lyslederkablet har en meget stor kapacitet set i lyset af det traditionelle kobberkabel. Faktisk er Danmark en af de førende lande inden for forskning i lysledere. Hvis man gerne vil have fibernet ind i sit hjem, skal man have monteret en fiberboks i begge ender af et lyslederkabel. Hovedstationen vil kunne findes i den ene ende af kablet, og den omformer signalerne til lys, hvorefter det transporteres som data til fiberboksen. Samme process sker, når data sendes den modsatte vej. 

Hvad er fordelen ved at have en fibernet forbindelse? 

Men hvad er så forskellen fra det traditionelle bredbånd til en fibernet forbindelse, tænker du sikkert nu? Faktisk har alle bredbåndsforbindelser til at starte med en fiberforbindelse, men den går ikke til din hoveddør, som fiberbredbåndet gør. Bredbåndsforbindelser, der er koblet til via kobbernet eller kabelnet, vil stoppe med god afstand fra din hoveddør. Derfra vil andre internetteknologier overtage transporten af internetforbindelsen ind i din husstand. Derudover påvirkes et trådløst signal ved et mobilt bredbånd af den afstand, der er til den nærmeste sendemast, husstandens brugere, træer og bygninger. Fordelen ved en fibernet forbindelse er blandt andet, at du ikke skal dele din forbindelse, da den går direkte ind gennem din hoveddør til din husstand. Du vil derfor opleve, at det er den samme hastighed, hvad enten dataen hentes eller sendes. Du vil altså altid få den optimale internetforbindelse, som du betaler for. Hvis du er interesseret i at få lynhurtigt og billigt fiberbredbånd til din gaming, er det bare at undersøge, om du har mulighed for at få det koblet til din adresse. Der er nemlig nogle adresser i Danmark, der endnu ikke har muligheden for at få fiberbredbånd koblet til deres husstand.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.