Den franske FIFA-coach, Alan Brin, har hjulpet FIFA-legenden Bruce Grannec frem til flere VM-sejre. Nu bliver hans næste store opgave at hjælpe den unge PSG eSport-spiller, Lucas Cuillerier, med at kvalificere sig til FIWC for første gang i karrieren.

Om et halvt døgns tid kommer PSG eSport på en stor og vigtig opgave, når de til ‘FICWC’ skal forsøge at få minimum én mere af deres i alt tre spillere med til den endelige VM-finale i FIFA – FIFA Interactive World Cup.

Det kommer, ligesom selve finalen, også til at foregå i London lørdag formiddag fra klokken 10:00, når historiens første FIFA-verdensmesterskab for klubhold afvikles. Her har fodboldklubben Paris Saint Germain formået at få to af sine tre spillere inviteret blandt de i alt 24 deltagere, mens holdets sidste spiller, Rafael ’Rafifa’ Fortes, allerede er kvalificeret.

Læs her vores fulde optakt til morgendagens turnering

De to PSG eSport-repræsentanter bliver danske August ‘Agge’ Rosenmeier og herudover unge Lucas ‘Daxe’ Ciullerier, der trods meget kort tids erfaring på den store, internationale scene allerede har formået at vinde sin første store FIFA-turnering, da han gik hele vejen ved det ‘uofficielle verdensmesterskab’, ESWC.

Aldrig før har han dog været med til det officielle ved navn FIWC, men med en legendarisk coach bag sig, der har ført legenden Bruce Grannec til flere VM-titler med andet, kunne 2017 sagtens være året, hvor det lykkes.

Alan Brin har medvirket i et interview med fifa.com, hvor han fortalte om sin lange karriere som coach, der dog først startede i en sen alder, da det gik op for ham, at hans evner med controlleren ikke kunne føre til samme bedrifter, som de kunne fra sidelinjen af.

Jeg kom ind i videospilsverdenen ret sent, omkring en alder af 26 år. Jeg var ikke lige frem den bedste spiller, men jeg havde den rette mentalitet. Som følge af det satte vi et hold sammen og rejste rundt i hele Frankrig, hvor vi deltog i FIFA-turneringer. Jeg blev hurtig ham, der stod for alt snakken, der satte strategien, og som motiverede alle de andre spillere,” fortæller Alan Brin til fifa.com’s hjemmeside kort før den uhyre vigtige turnering, FIFA Interactive Club World Cup, skydes i gang.

Og dette resulterede altså efterfølgende i en lang og succesfuld karriere indenfor coach-verdenen, hvor franskmanden fik lov til at arbejde med Bruce Grannec. De to skabte dermed et genialt samarbejde, der bød på langt, langt flere opture end nedture, før Bruce Grannec i 2015 stolt kunne trække sig fra konkurrence-FIFA.

Oversættelse: “Bag en stor spiller skjuler en stor træner sig altid”

Nu har Alan Brin fået en ny spiller, han skal forsøge at bringe til succes. En spiller som han beundrer på mange punkter og faktisk sammenligner med sin tidligere klient.

Ham [Daxe] og Bruce har en sjælden egenskab; du behøver ikke at fortælle dem noget mere end én gang. Når du giver ham et råd, tager han det til sig og udnytter det lige med det samme. Han er stadig meget ung, og har fantastisk potentiale til at blive gjort endnu bedre,” fortæller PSG-coachen og fortsætter:

Det her job er en smule anderledes sammenlignet med at være en rigtig fodboldtræner, da man, når man spiller FIFA, gør det individuelt. Jeg ser derfor mig selv mere som en boksetræner. Jeg arbejder mest med den psykiske del med mine spillere. Vi diskuterer ting og løser mindre detaljer her og dér. Jeg fortæller aldrig min spiller, hvordan han skal udføre en bestemt dribling; Jeg fokuserer som reelt kun på den mentale side af tingene – før, under og efter turneringer,” slutter Alan Brink sin snak med fifa.com med at sige.

Vil du gerne se mere til Bruce Grannec og Alan Brins legendariske samarbejde, så kan vi stærkt anbefale, at du ser denne dokumentar, der følger ‘The Machine’ tæt i sine bedste år som professionel FIFA-spiller:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.