19 deltagere, 24 fodboldklubber og kun to billetter til den store VM-finale i FIFA 17. Velkommen til ‘FIFA Interactive Club World Cup’ – det første FIFA-verdensmesterskab til ære for fodboldklubberne.

Det første FIFA-verdensmesterskab for fodboldklubberne nogensinde er under et døgn væk. Og til trods for det faktum, at ingen af disse 24 inviterede topspillere selv har direkte kvalificeret sig til denne turnering, samt at ingen af dem har formået at kvalificere sig til årets VM-finale endnu, kan vi derimod godt forvente os en fantastisk og velspillende turnering, hvor niveauet kan vise sig at blive mindst lige så højt som til den store finale. I dette indslag kigger vi nærmere på, hvad der egentlig venter os på lørdag, når VM-finalens værtsby, London, tager imod 19 forskellige fodboldklubber, der brænder for deres egen FIFA-afdeling.

Hvor, hvornår og hvad?

Ligesom den store finale, der også bliver spillet i denne måned mellem den 16. og 18. august, vil denne turnering blive afviklet i Englands hovedstad, London. Dette bliver allerede nu på lørdag den 5. august mellem klokken 10:00 og 20:30 dansk tid, og det bliver naturligvis også muligt at følge det spændende event hjemme fra stuerne af, hvor fifa.com sørger for at streame turneringen for os. Hold øje her på siden for link og det nøjagtige tidspunkt.

Men hvad bliver der så dystet om?

Photo: FIWC.

$17.500 skal fordeles

De 24 heldige spillere, der er blevet inviteret henover de seneste par uger, spiller ikke blot om æren. Denne turnering bliver nemlig også den absolut sidste chance for alle de håbefulde spilleres vedkommende til at sikre sig selv en plads i finalen. To VM-billetter er på højkant, og det vigtigste på lørdag bliver selvfølgelig derfor at ende i top 2.

Der er dog også lige en ekstra lille bonus, som de øverste placeringer kan tage med sig hjem. Turneringens top 3 skal nemlig fordele intet ringere end 17.500 amerikanske dollars mellem sig, svarende til godt og vel 110.000 danske kroner.

$2.500 til tredjepladsen, $5.000 til andenpladsen og hele $10.000 til førstepladsen er hvad, der er på højkant, og det gør selvfølgelig ikke kampen om topplaceringer mindre spændende.

Dansk deltagelse

Til FIFA Interactive Club World Cup kan vi også glæde os til at se to danske FIFA-spillere i aktion. Den ene af dem er Marcus ‘Marcuzo’ Jørgensen, som var millimeter fra at kvalificere sig tilbage i juni-måned, da den sidste europæiske kvalifikation blev afholdt i München. Han stiller op for danske Brøndby IF, der ligesom Marcuzo er havnet i det fornemme selskab blandt de andre internationale fodboldklubber. Brøndby-spilleren ser vi derfor som en stærk joker til turneringen, og fortsætter han sit spil fra den seneste internationale turnering, skal han nok give de andre spillere baghjul og spille sig videre til sit første verdensmesterskab nogensinde. Det er vi sikre på.

Vores anden danske repræsentant August ‘Agge’ Rosenmeier, der til oktober har spillet for franske Paris Saint Germains eSport-hold i et år. Den tidligere FIWC-mester har udover sin sejr i Rio de Janeiro tilbage i 2014 været med hele fem gange i streg, siden han debuterede i Dubai i 2012. Han har været med i godt og vel alle mulige kvalifikationer op til finalen i London her i 2017, men man kan vist roligt sige, at marginalerne ikke har været på PSG-spillerens side i dette FIFA-spil. Ligesom sin landsmand, nåede han også hele vejen til den afgørende kamp om en VM-billet i München, men måtte lide et hårdt nederlag, og vi satser naturligvis derfor på, at det hele flasker sig nu på lørdag for danskeren, som indiskutabelt hører hjemme blandt verdenseliten.

En spændende topstrid om pladserne

Hvis vi skal pege på favoritterne til turneringen, kan vi lige så godt forlænge vores snak om Agge, der lige siden han stemplede sig selv ind i FIFA-historiebøgerne med sin flotte sejr i 2014 har været regnet som en storfavorit til enhver turnering, han har deltaget i.

Udover den danske favorit, har PSG såmænd også et andet favorit-kort til turneringen gemt i ærmet. Imens franskmændenes seneste signing, Rafael ’Rafifa’ Fortes, formåede at kvalificere sig tidligere på året, har holdets tredje spiller, Lucas ’Daxe’ Cuillerier, ligesom Agge, ikke haft det, der skulle til. Den regerende ESWC-vinder ligner dog bestemt en spiller, som kunne gå hen og lave samme nummer som i Paris ved det ’uofficielle verdensmesterskab’.

Til turneringen stiller den stærke spiller Dani Hagebuk også op. Ajax-repræsentanten er til gengæld, som den eneste i turneringen, allerede kvalificeret på forhånd, og skulle han ende i top 2, der bestemt ikke bør afskrives efter en fornem præstation i München, så gives pladsen altså bare videre til tredjepladsen.

Kigger vi derimod på tysk fodbolds chancer, så kan Erhan ’Dr. Erhano’ Kayman og Benedikt ’SaLz0r’ Saltzer meget vel være svaret på de to største håb set med Bundesliga-øjne. Sidstnævnte skuffede godt nok under seneste kvalifikation, men mon ikke en af disse to tyskere vil kæmpe med om pladserne helt indtil sidste ende.

Sidst men ikke mindst skal man ikke glemme at nævne den tidligere franske ESWC-vinder, Vincent ’Vinch’ Hoffman, der stiller op for FC Nantes, mens ’Jamboo’ og West Ham United formentlig også gør, hvad de kan, for at sende endnu englænder afsted til den store finale, hvor de i år vil kunne gøre brug af hjemmebanefordelen.

Det var hermed ordene for denne optakt, men hvem der viser sig at blive dagens stærkeste – det må vi desværre vente til på lørdag med at få svaret på, hvor vi skal have fundet den første FIFA Interactive Club World Club-mester nogensinde. Det bliver spændende, det bliver tæt og det bliver en turnering, vi sent vil glemme.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.