Som man måske gik og troede, at der var meget dansk deltagelse i weekendens turnering i London, kan vi nu meddele at der er endnu mere hvor det kommer fra, og det er ikke bare hvem som helst.

Det er nemlig ingen andre end Mads Strack Hansen og Marc Hougaard, som vi til hverdag har fornøjelsen af at arbejde sammen med her på redaktionen. De skal være dommere til de store event.

I den anledning var de to unge drenge da heller ikke blege for at udtale sig om den store tjans, der venter dem i London fra d. 9-10 februar, og ifølge Mads er der, med rette, store forventninger til eventet:

“Jeg glæder mig især til at se Sky Studios, hvor eventet bliver afviklet, både front- og backstage samt at omgås med topprofessionelle mennesker. Jeg har efterhånden været til en del internationale turneringer, men det bliver utrolig spændende at prøve kræfter med en dommerrolle for første gang.”

Nu sidder du måske og tænker, hvordan man får en tjans på størrelse med som de to danskere har fået, og det er også helt forståeligt. Derfor uddyber Marc herunder hvordan det gik til, at det blev lige netop dem som fik æren:

“I forbindelse med vores rolle i eSuperligaen har vi fået den fantastiske samarbejdspartner, Joel Hildingsson fra Sverige. Joel var dommer til FeWC i sommer og er en af de mest anerkendte og rutinerede admins på scenen. Joel anbefalede os til The eSports Company, som derefter kontaktede os. Så der skal lyde et kæmpe skud ud til Joel, som vi også har arbejdet med til turneringer i Sverige.”

De fleste hvad nok godt hvad det indebærer at være fodbolddommer ude på den virkelige grønsvær, men hvad det vil sige at være FIFA dommer, er en helt anden ting. Mads udtalte følgende:

“I bund og grund kommer opgaven til at indeholde meget af det samme, som vi har prøvet som admins i eSuperligaen – nemlig at sørge for, at kampene bliver afviklet og sat i gang på de korrekte tidspunkter og så naturligvis holde øje i 90 FIFA-minutter af gangen for evt. snyd eller andre problemer, der måtte opstå. Det kræver derfor også, at vi kan reglerne hundrede procent.”

Der skal ikke noget raketvidenskab til at anerkende det faktum at FIFA scenen er eksploderet de seneste år, og det er både dansk og internationalt. De to drenge som i weekenden får chancen for at bidrage yderligere til det, er derfor et oplagt valg, da de på national plan allerede har gjort meget for eSporten. Derfor er de selvfølgelig også selv begejstrede over hvor hurtigt det er gået:

“Det er blot lige præcis over to år siden, at den første internationale major fra EAs side blev afviklet, og før denne kom, havde jeg i min vildeste fantasi ikke turde drømme om, at store turneringer med tilsvarende store præmiepuljer ville dukke op hver eneste måned. Det er så tilfældet nu, og selv om det hele er opstået så hurtigt, at man dårligt selv har kunne følge med, så er jeg mere end klar til at gribe chancen for at bidrage endnu mere til FIFA-scenen!”

Et stort held og lykke skal lyde til de mange deltagende danskere og ikke mindst de to dommere!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.