16 af landets absolut bedste FIFA-spillere drog lørdag morgen til Marienlyst for at dyste med i Power LAN FIFA 1v1 Elite, og efter en vaskeægte verdensklasse finale, kunne Mohamad Al-Bacha sikre sig 1. pladsen og de kr. 15.000, der var på højkant.

Det seneste stykke tid har vi her på siden løbende kørt kvalifikationsturneringer til Power LAN FIFA 1v1 Elite, hvor der kun var plads til 16 mand. Derfor var niveauet fra start til slut skyhøjt, og en finale mellem to verdensmestre, fortæller vel også det hele.

Turneringen blev sat i gang lørdag aften klokken 18:00, hvor Simon Juul fra e-bold.dk sad klar til at streame begivenheden lige fra første kamp af. Alle skulle spille op til deres bedste for bare at nå videre fra gruppen, og derfor var der naturligvis fuld koncentration i gruppespillet. Her måtte vi så også allerede sige farvel til et par formstærke spillere – heriblandt Jesper ‘Pilm’ Prang og Marcus ‘MJ’ Jørgensen, der netop havde vundet 2v2-turneringen som du kan læse om her. Derudover måtte vi også sige farvel til Daniel ‘Dingo’ Kristensen og Claes ‘KegleKongen’ Hansen, som ellers har haft et godt FIFA-år. elite lan

De fire puljer var nu blevet færdigspillet, og vi gik videre over til kvartfinalerne, som blev spillet i BO2 kampe, altså best ud af to kampe. Magnus ‘Hacknus’ Larsen fra DHG E-Sport var ellers sluttet som nummer ét i sin gruppe, men måtte altså forlade turneringen efter et 5-1 nederlag til nuværende verdensmester, Mohamad Al-Bacha. Mikkel ‘Rævehjort’ Bach trak også en verdensmester, da han røg ud til August ‘Agge’ Rosenmeier efter et 5-2 nederlag. Lasse ‘Kongen’ Bækkelund viste herudover flotte takter, og besejrede Wahed ‘The-Kid’ Obayd med 7-2. Sidste kvartfinalekamp stod imellem Lars ‘PrimeTurbo’ Korreborg og Hassan ‘HassanPlayer’ Al-Saraf, hvor PrimeTurbo trak det længste strå med sin 3-2 sejr.

Dermed var vi klar til to hæsblæsende semi-finaler. Alle semi-finalisterne var en del af top 4 på den danske rangliste, og havde det tilfælles, at de har repræsenteret Danmark ved enten ESWC eller FIWC. Første kamp stod mellem PrimeTurbo og Agge, som var de to finalister ved sidste års Danmarksmesterskab. Da de to kampe var færdigspillet stod der 5-1 til Agge på scoretavlen, og han var dermed første finalist. I den anden semi-finale skulle Lasse Bækkelund og Mohamad Al-Bacha spille mod hinanden, og det blev i den grad til en målrig affære, der endte hele 9-4 til Al-Bacha.

Det betød altså, at den store finale stod imellem forsvarende ESWC-vinder og forsvarende FIWC-vinder. Det kunne ikke blive meget størrere, og imens vi spændt kunne vendte på dén finale, havde vi også en kanon bronzekamp imellem Lasse Bækkelund og Lars Korreborg. PrimeTurbo valgte at lave en omjustering, og brugte altså Juventus fremfor Real Madrid. Det skulle vise sig at blive et klogt valg, da han efterfølgende kunne trække sig ud af kampen som sejrherre med en 3-0 sejr, og dermed vinde kr. 1000 plus en masse gear, imens at Lasse Bækkelund også kunne stå tilbage med masser af gear.mo lars og agge

Det var nu tid til finale. Publikum var i godt humør og lænede sig tilbage for at overvære en vaskeægte verdensklasse finale mellem de to danske verdensmestre. Det lignede i lang tid en tæt kamp, men til sidst kunne Al-Bacha stikke af, og kampen sluttede med cifrene 5-2 til FIWC-mesteren, der naturligvis også kunne løbe med hovedpræmien på kr. 15.000, imens Agge tog kr. 4000 med sig hjem.

Vi har efterfølgende fanget vinderen til et interview:

“Sejren betyder rigtig meget, som I nok ved er POWER blevet vores hovedsponsor (så vidt jeg ved), og de afholdte LAN’et, så det betyder rigtig meget på den facon, men bare sejren i det hele taget er sindssyg dejlig. Jeg havde prøvet mindst 50 taktikker før jeg kom herover, og havde praktiseret forskellige skillmoves fuldstændig i competitive play, men det endte med at jeg brugte dem jeg brugte til FIWC, og det virkede så, men en fantastisk sejr!”

Al-Bacha var faktisk lige ved ikke at nå videre fra gruppespillet, og vi spurgte ham om han troede på sejren hele vejen igennem:

“Altså ja, jeg var lidt heldig med at gå videre fra gruppen, men altså sådan er det. Jeg tror altid på sejren, og jeg ved at jeg har niveauet til at slå alle i Danmark, og det blev bevist okay i dag, tror jeg. Jeg tror nok kampen mod Hjort (Mikkel Bach, red.) var den sværeste, selvom jeg skulle have vundet ift. de chancer jeg brændte, men hold kæft den dude er dygtig!”

Og hvorfor var det så lige, at Al-Bacha endte med at løbe med det hele? Hør ham selv ad her:

“Det, der gør at jeg vinder i dag er, at jeg lytter til mine coaches og folk, der kan se tingene ovenfra. De hjælper med at fortælle mig, hvilke små detaljer, der gør, at jeg udspiller min modstander (tak til Kent og Hassan og resten af Tricked for det), men rent spillemæssigt var det jo bare, at jeg ramte alle de rigtige skillmoves på de rigtige tidspunkter, L2 R2’en sidder i skabet, og så spillede jeg jo hurtigt og klogt hele tiden, så modstanderen ikke kunne følge med. Så jeg tror nok bare, at det var det med, at jeg tænkte mig om en ekstra gang og ventede det 0,00001 sekund, som kan skifte hele angrebsmønsteret,” fortalte han og snakkede herefter videre om den drøm af en finale som vi var vidende til:

“Jamen jeg tror ikke jer seere kunne have fået en bedre finale at se på. Danmarks to bedste spillere, to verdensmestere uden at lyde for arrogant. Fantastisk matchup, og jeg tror der var mange, der ville se den kamp. Den var intens, men mine taktikker virkede perfekt, og det er det jeg har ret godt styr på.”

 

Dermed skal der lyde et stort tillykke til Al-Bacha og alle kvalificerede spillere. Tak for en fantastisk turnering, og tak til alle sponsorere, der gjorde dette muligt!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *