I går blev DBU VM Tour finalen spillet i fælledparken i København. Tidligere lagde vi en artikel ud, hvor vi præsenterede de første 9 finalister, og i lørdags fandt vi så ud af, at Yassin Kadim skulle være den sidste deltager til at kæmpe om den flotte Playstation 4, som var på højkant.

Til søndagens finale kunne man godt se, at det var toppen af poppen som var dukket op; alle kampe var tætte, og vi skulle helt ud til sidste gruppekamp i begge grupper for at finde semifinalisterne.

Gruppe 1Skærmbillede 2014-07-13 kl. 22.14
I gruppe 1 startede Lasse ”Kongen” Bækkelund og Philip ”Philip-LW” Warburg ud med at spille uafgjort 1-1, og det helt samme gjorde Paw ”Wap96” Bertelsen og Christian ”Chanaka” Bruun i kampen efter. Efter de to kampe skulle Adel ”Adellovich” Daher i aktion for første gang, dette ved mod Bækkelund, og her skulle vi helt hen til det 87. minut for at finde en vinder, da Bækkelund scorede på hjørne til 1-0, hvilket også var kampens resultat. Herefter skulle Wap96 og Philip-LW ud i en spændende duel, som endte i en 2-0 sejr til Wap96. Derefter oplevede vi igen en af de helt spændende kampe, da Chanaka og Adellovich spillede uafgjort 2-2 i deres indbyrdes opgør. Derefter var der lagt op til en god kamp mellem fynboerne Bækkelund og Wap96, her kunne Bækkelund dog trække sig ud af kampen som vinder med resultatet 3-1, imens Philip-LW kampen efter vandt 3-0 over Chanaka. Dermed var Bækkelund med 3 kampe tilbage i gruppen næsten sikret videre deltagelse, imens både Wap96, Adellovich og Philip-LW kunne nå at give ham følgeskab.

I næste kamp var der lagt op til en vind eller forsvind kamp imellem Adellovich og Wap96, og her var det Adellovich der ødelagde Wap96’s chancer for videre deltagelse. Derfor var der lagt op til en gruppefinale i sidste kamp, hvor Adellovich og Philip-LW skulle kæmpe om 2. pladsen. Før det skulle Chanaka og Bækkelund dog spille en kamp der ikke rigtig betød noget for nogen af dem. Det blev en underholdende og målrig kamp, som endte med en 5-3 sejr til Bækkelund. I sidste kamp kunne Adellovich have nøjes med uafgjort, men man kunne se at han gik 100% efter sejren. Dette gav dog bagslag, og en ellers underspillet Philip-LW vandt kampen med 1-0 og var dermed videre som 2’er.

Gruppe 2
Gruppe 2 skulle vise sig, at blive mindst ligeså spændende som gruppe 1. Første kamp imellem Jens Gaae og Jacob ”Kragefucz” Kragelund skulle blive en tæt affære, ligesom så mange af de andre kampe, og dette endte også ud i en 1-1 kamp som gruppeåbning. Herefter skulle de to favoritter til turneringen Lars ”Primeturbo” Korreborg og Anders ”MrSuit” Bollerup mødes i deres første kamp. Her endte det efter en velspillende kamp med en 2-1 sejr til Primeturbo. Herefter skulle Yassin i aktion for første gang. Han startede sikkert ud og vandt sin kamp 2-0 mod Jens Gaae, herefter skulle Primeturbo i aktion mod Kragefucz og her blev det også til en forholdsvis sikker 2-0 sejr til Primeturbo. Herefter tog MrSuit og Yassin duellen op mod hinanden, og her blev det til et overraskende nederlag på 1-0 til MrSuit og dermed så det ikke så godt ud for forhåndsfavoritten efter de første 2 kampe. Herefter skulle MrSuit i sin tredje kamp op mod Jens Gaae. Her valgte han at skifte hold fra Brasilien til Tyskland, og straks kunne man se forskel i hans spil. Han kom lynhurtigt foran 3-0, og satte derefter tempoet lidt ned. Kampen endte 3-2 til MrSuit. Herefter skulle de to ubesejrede gutter Yassin og Primeturbo spille. Her var Primeturbo endnu engang overlegen og vandt kampen med 3-0; derfor var der en minimal chance for at MrSuit stadig kunne nå at gå videre på målscore. Primeturbo vandt sin sidste kamp 4-2 over Jens Gaae og vandt dermed alle sine kampe i gruppen. For at MrSuit skulle gå videre var Kragefucz nødsaget til at vinde kampen mod Yassin, dette skete med en sejr på 2-1 og dermed var der også i denne gruppe lagt op til en gruppefinale i sidste kamp. Kragefucz og MrSuit kunne begge gå videre med sejr i deres indbyrdes kamp, men en uafgjort i denne kamp ville sende Yassin videre. Kampen bølgede frem og tilbage, men i sidste ende vandt Kragefucz med 1-0 og var dermed klar til semifinalen som 2’er.

Slutspil
Dermed var der lagt op til to spændende semifinaler. Lasse ”Kongen” Bækkelund mod Jacob ”Kragefucz” Kragelund samt Lars ”Primeturbo” Korreborg mod Philip ”Philip-LW” Warburg. Første semifinale mellem Bækkelund og Kragefucz blev en noget rodet affære. Der var problemer med nogle indstillinger fra start og det gjorde, at der blev brændt en del chancer i første halvleg. I anden halvleg fik Kragefucz hurtigt et rødt kort, hvilket gav kampens initiativ til Bækkelund. Dette udnyttede han med det samme og kom med to scoringer lige efter hinanden på 2-0 og kunne køre det resultat hjem.

I den anden kamp var der også gang i den fra start. Både Primeturbo og Philip-LW havde efter 20 minutter haft et skud på træværket hver. Herefter satte Primeturbo tempoet op og var pludselig på 3-0. Philip-LW fik reduceret i det 70. minut, men Primturbo satte sømmet i kisten lige efter og scorede til slutresultatet 4-1.

Bronzekampen imellem Philip-LW og Kragefucz blev en ret kedelig affære, og vi skulle ud i forlænget spilletid for at finde en afgørelse. Her trak Kragefucz det længste strå, og fik 3. pladsen i DBU VM Touren.

Finalen skulle spilles bedst af 3 kampe og de blev alle vist på storskærm i Fælledparken, hvilket semifinalerne også gjorde. Allerede fra første kamps start var der gang i den. Bækkelund kom foran efter 7 minutter efter hjørnespark, og cirka 15 minutter senere fik Primeturbo hans målmand, Manuel Neuer, udvist. Herefter var der stormløb fra Bækkelunds side og der blev brændt chancer på samlebånd, og når man ikke scorer på sine chancer, så bliver det straffet i den anden ende. Dette skete også her, da Primeturbo scorede til 1-1 i 45. minut. Dette skulle dog ikke ryste Bækkelund, da han efter 60-70 minutter igen kom foran med 2-1 og holdte den sejr hjem.
I 2. finalekamp valgte Primeturbo at lave en noget alternativ formationsændring, da han gik om til 4-2-4. Bækkelund kom også i denne kamp hurtigt foran, og denne gang blev der brændt kæmpe chancer fra begge spillere. Derfor holdte resultat 1-0 hele vejen, og dermed kunne Lasse ”Kongen” Bækkelund lade sig hylde som vinderen af VM Touren og tage en Playstation 4 med hjem.

11 gode turneringer blev hermed afsluttet med et flot finalestævne spillet i regnvejr, og Sports-Gaming.dk takker for den opbakning der har været hele vejen rundt i Danmark!