Vi har talt med den erfarende FIFA-dyrker Kent Brylle, der i dette interview blandt andet kommer med sine forventninger til FIFA eWorld Cup, fortæller hvad man kan se frem til og ikke mindst sætter ord på, hvordan det er at overvære sin landsmand blive verdensmester.

Som mangeårig FIFA-coach for Tricked eSport har Kent Brylle gjort sit for at følge den danske- såvel som internationale scene på tætteste vis. Derfor er han naturligvis også den oplagte at tale med op til turneringen, hvor de bedste af de bedste spillere skal dyste mod hinanden.

Det er altid spændende at følge med, når det endelig bliver tid til VM, så jeg kommer selvfølgelig også til at følge med i det hele. Der er så mange dygtige spillere, at det bliver svært at forudse en vinder, og så har vi jo også to danskere med i kapløbet, så der er nok at følge med i til den turnering,” indleder Tricked-manden snakken med at sige, hvorefter han uddyber ved at fortæller, hvad han særligt glæder sig til at se.

Jeg er spændt på at se, hvor de forskellige spillere står, for nu har alle haft muligheden for at træne i en længere periode, uden de behøver vise, hvad de har fundet på i mellemtiden. Så jeg tror, at vi får et voldsomt niveau at se denne gang,” lyder de forventningsfulde ord.

Årets præmiepulje er større end nogensinde set før og lyder altså på intet mindre end 400.000 dollars svarende til over 2.500.000 kroner. Spørgsmålet er dog – hvad får det af betydning for turneringen?

Det er selvfølgelig positivt for hele scenen, at EA igen i år har hævet præmierne, men jeg tror egentlig, at vi havde set de samme spillere og sikkert også de samme seere alligevel. Jeg håber selvfølgelig, at den tendens fortsætter, men jeg tror ikke, det er det vigtigste lige nu og heller ikke næste år,” mener Kent Brylle, der dog af samme årsag i den nærmeste fremtid drømmer om et endnu vildere setup, som kan matche de mange penge, der er på spil.

Som seer var jeg vildt imponeret af både eClub (VM for klubhold, red.) og Playoffs, så i min verden har EA taget en hel del positive skridt for at forbedre oplevelsen for seerne. Jeg savner dog stadig, at der kommer nogle nationale stationer på banen og et større udvalg af kampe, man gerne vil se, så det bliver helt op til den enkelte seer at finde den kamp, han allerhelst vil følge med i. Men der tror jeg, vi er et godt stykke ude i fremtiden.

Når det så er sagt, så er det naturligvis i det spillemæssige, at enhver FIFA-elsker har et stærkt ønske om at se høj kvalitet. Og så er det jo bare en smule sjovere og mere spændende at se med, når man ved, at ens lands repræsentanter har en reel mulighed for at gå hele vejen. Det samme er tilfældet for Kent Brylle.

Det fede ved turneringen i år er, at der er så mange spillere, der kan gå hen og vinde turneringen, og både Agge og Marcus er blandt det felt, som man kommer til at holde øje med. Jeg ser dem måske ikke som de to største favoritter til at vinde, men de er en del af et stort felt, der bør sigte efter at ende som verdensmester, for vi kender jo deres niveau, og de har begge haft et rigtig godt år. Det er samtidig også en fornøjelse at have to så store spillere repræsenteret, for det øger muligheden for at få nogle danske kampe på stream, når det hele begynder. Jeg tror, at hvis Agge kommer godt i gang, rammer sit topniveau og ikke lader sig frustrere mod de meget langsomme typer, så ender han som minimum i top 4 og kan sagtens ende med at vinde det hele, men den bliver svært i år, for der er så mange om buddet,” lyder buddet fra Kent Brylle, der efterfølgende peger på to af sine største favoritter til at løbe med titlen.

Sports-Gaming.dks billede.Når man vinder Playstation-siden af Playoffs så overbevisende, som Nicolas gjorde, så er man selvfølgelig også den helt store favorit på sin egen konsol, så ham kan man ikke komme udenom, og det er også min helt store favorit til at vinde. På Xbox-siden tror jeg, at Niklas Raseck har gode muligheder for at vinde det hele, hvis han har brugt tiden op til VM på at få styr på sit raseri, når tingene ikke fungerer. Han kommer altid langt i de store turneringer og er modbydelig omkring modstanderens felt, så dette kan sagtens blive turneringen, hvor han går hele vejen. Det er svært at finde en underdog i sådan en turnering, for jeg synes feltet er så stort, at der findes 10-12 spillere, som alle kan løbe med sejren, hvis de rammer dagen.

Sports-Gaming.dks billede.

Tilbage i 2016 vandt danske Mohamad Al-Bacha VM som Tricked-spiller og havde blandt andet Kent Brylle med på sidelinjen hele vejen.

Skulle det til vores helt store begejstring blive til dansk VM-guld for tredje gang, så kan Kent Brylle måske her med de afsluttende ord give dig et billede af, hvordan du som seer kan komme til at føle i det store, nationale moment.

Det er helt ubeskriveligt at se sin egen spiller vinde et VM, for det er jo kulminationen på et hårdt stykke arbejde, som man lægger i forberedelserne op til sådan en turnering. Bare det at se en landsmand vinde i noget, som man selv går meget op i er jo helt fantastisk, så jeg håber for de mange nye seere at de får den oplevelse til VM.

Sports-Gaming.dk er inviteret til London af EA for at dække turneringen på nærmeste hold – følg med live her på siden fra 2. august!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.