Kilde: Unsplash

Gaming har udviklet sig utrolig meget de seneste år, og nu findes der store internationale turneringer med millioner i præmiepenge. Det har gjort gaming til en levevej for nogle, og det virker kun som om at det bliver endnu større i fremtiden. Men hvad kræver det egentlig at starte en karriere i gaming-verdenen? Det kræver først og fremmest dedikation, men lige meget om det er FIFA, League og Legends, Counter Strike, Dota 2, Overwatch eller noget helt andet er der nogle vigtige ting, som du skal tænke over først.

Vælg et spil

Det første du skal gøre er at finde ud af hvilke spil, du er god til, og hvilke du nyder at spille. Det er altid bedst at vælge et spil som du virkelig kan lide at bruge tiden på, da du derved er mindre tilbøjelig til at begynde at kede dig med det. Det er selvfølgelig også en bonus, hvis du er god til spillet, men det handler om at dedikere sig til spillet og tiden så du hele tiden bliver bedre, ligesom i andre professionelle sportsgrene.  

Kilde: Unsplash

Øvelse gør mester

Faktisk er øvelse det allervigtigste, hvis du gerne vil blive en professionel gamer. Selv hvis du bliver professionel, er det yderst vigtigt at du fortsætter din træning, og fortsætter med at udvikle dine skills. Når du når det professionelle niveau bliver modstanderne nemlig meget sværere, da du kommer til at spille mod de bedste spillere i verden, og den eneste kur mod hård modstand, er at forbedre dit eget spil. Lige meget om det er research, spilstrategier, at øve et specielt skud i FIFA eller prøve nye ting af i Counter Strike, så vil hver træning gøre dig til en bedre gamer.

Lav research

Hvis du gerne vil udvikle dit spil, er det en god ide at se hvordan andre professionelle gamere spiller. Mange professionelle gamers streamer nemlig deres spil via Twitch som en del af deres kontraktforhold med deres givne hold. Da man spiller mange timer af gangen, kræver det hårdt arbejde og dedikation at streame for de professionelle spillere. Men det betyder at du kan lure hvordan verdensklasse-spillerne gør både når de træner og spiller turneringer, hvilket kan være en god måde at lære nogle nye tricks på og give dig inspiration til dit eget spil. Flere og flere af de største events begynder også at blive vist i TV og bookmakere som bet365 udbyder nu også odds på esport, hvilket giver dig endnu flere muligheder for at følge de professionelle. Et af de events er CS:GO BLAST Pro Series Global Final, hvor det danske hold, Astralis, med odds 1.80 er favorit til vinde. Astralis er et af verdens bedste Counter Strike hold, så de er i hvertfald nogen at holde øje med, hvis du en dag ønsker at spille professionelt for danmark og lande en plads på hold som Astralis.

Styrk din online tilstedeværelse

Lav først og fremmest en Twitch konto og vis dit talent frem til verden. Lav derudover en YouTube kanal, som giver dig muligheden for at lave et udstillingsvindue med dine bedste spilsekvenser. Hvis du samler nok følgere, kan du endda også begynde at få fordel af YouTubes annonceringsprogram. Det er altså ikke bare et fantastisk sted at vise dine videoer frem, det kan faktisk også være med til at gøre dig til professionel spiller.

Gør folk opmærksomme på dit talent

Når du først har fået sat din streaming- og YouTube konto op, er det tid til at få dirigeret seere ind på dine sider. At få mange views er nemlig det vigtigste, når du skal opbygge en stor fanskare. Sørg for at være tilstede på Twitter, Facebook og Instagram, da disse medier kan være behjælpelige med at dirigere folk ind på dine streams. Find dig desuden et hold at spille på. Send ansøgninger til professionelle hold, og hvis du ikke har heldet med dig i første omgang, så tilslut dig et ukendt hold. Det er godt for din erfaring, og vigtigst af alt, kan du være heldig at blive scoutet af et bedre hold.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.