EM-slutrunden i 2020 bliver spillet i perioden 12 juni og med finale 12 juli. De 32 nationer der har kvalificeret sig til EM-slutrunden er blevet inddelt i seks grupper og EM 2020 kampprogram er blevet offentliggjort. Den sværeste gruppe ved EM 2020 er uden tvivl gruppe F hvor store fodboldnationer som Portugal, Frankrig og Tyskland indgår.

Noget der er atypisk for denne EM-slutrunde er, at der i stedet for at være en eller to værtsnationer, denne gang er hele tolv forskellige nationer der står for afholdelsen af denne slutrunde. I blandt de tolv værtsnationer finder vi Danmark, som står for afholdelsen af deres udvalgte kampe og har valgt Parken, København til det sted som skal stå for afholdelsen af kampene. Udover Danmark er de resterende nationer spredt godt ud over Europa og 8 ud af de 12 værtsnationer har valgt deres hovedstad til at stå for afholdelsen af deres udvalgte kampe under slutrunden.

Blandt de tolv nationer finder man lande som England, Aserbajdsjan, Rumænien og Italien. Danmark starter deres slutrunde med at spille deres første kamp i Parken mod Finland. Derefter skal de spille mod henholdsvis Belgien og til sidst Rusland. Hvis man kigger på favoritterne ved EM-slutrunden i 2020, peger de fleste bookmaker på England, Belgien, Frankrig og Holland som de fire favoritter til at tage den eftertragte titel som Europas bedst fodboldnation. Blandt favoritterne må Frankrig dog regnes som den helt store favorit eftersom de var i finalen ved sidste EM og vandt finalen ved VM-slutrunden i 2018. Derudover er der mange eksperter der ser Kroatien som en outsider til at vinde slutrunden efter deres flotte præstation ved VM i 2018 hvor de kom til finalen men måtte se sig til takke med en flot anden plads efter et nederlag på 4-2 til Frankrig. Sammen med Kroatien bliver der også peget på Portugal og Danmark som outsider til at kan tage titlen.

Hvis man kigger på Danmarks muligheder ved slutrunden, kan man hurtigt konkludere at Danmark har en god mulighed for at gå videre fra en forholdsvis nem gruppe hvor den eneste svære modstander er Belgien. Efter gruppespillet kan det dog blive en udfordring for Danmark at komme langt, da der er mange stærke nationer med ved næste års slutrunde. Sidst der blev afholdt EM var tilbage i 2016 hvor Frankrig stod for æren af at være værtsnation. Ved dette EM var det Portugal der efter en 1-0 scoring i forlængede spilletid kunne kalde sig for Europamestre i fodbold efter sejr over værtsnationen Frankrig.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.