Danmark er generelt et meget aktivt land både når det kommer til sport og E-sport. I sportens verden er det primært indenfor fodbold og håndbold størstedelen af befolknings interesse ligger, både når det kommer til hvad folk ser i tv’et, men også når det kommer til hvilken form for idræt der dyrkers hos danskerne. Fodbold er også den sport som der er flest dansker der vælger at oddse på. Det er muligt at oddse på alt fra de laver rangeret danske ligaer til de store internationale ligaer og turneringer. Der findes mange betting sites som danskerne benytter. Bet365 har både odds bonusser og mange andre funktioner og er en af de sites flest danskere benytter sig af, blandt andet på grund af deres bonusser.

Udover fodbold og håndbold er der også sportsgrene som badminton og svømning der dyrkes. Hvis man kigger lidt væk fra de konkurrenceprægede sportsgrene og mere over mod dem som ikke dyrkes i forbindelse med konkurrence, men med henblik på motion og træning er det blandt andet cykling, løb og fitness som er blandt danskernes favoritter når der kommer til dyrkelse af motion og træning. Hvis man skal opsummere de 5 mest populære sportsgrene i Danmark er det Fodbold, håndbold, badminton, svømning og cykling, løb og fitness i forbindelse med motion.

Hvis man skifter fokusset væk fra den fysiskaktive del af sportsverden og vender blikket over mod den del af sportsverden som bliver spillet på computer og konsoller, er Danmark et af de lande som har haft størst succes indenfor E-sport. I skydespillet Counter Strike Global Offensive også forkortet CS GO har Danmark igennem en årrække blandt andet haft holdende Astralis og North som har haft stor succes på den international scene og vundet nogle af de store majors. Derudover anses Astralis for at være et af de bedst rangeret CS GO hold i verden. Et andet meget populært spil blandt den danske befolkning er FIFA. Også når det kommer til FIFA kan Danmark prale med nogle prominente navne som også har opnået international succes og som er blandt verdenseliten. Her kan man blandt andet kigge på August ”Agge” Rosenmeier Fra FC Københavns E-Superliga hold, som tilbage i 2014 blev den første danske FIFA spiller til at blive rangeret som verdens bedste FIFA spiller og har siden da været med til at præge den internationale rangliste.

Hvis man kigger tilbage i tiden, har spil som Diablo 2, World of Warcraft, League of Legends og DOTA 2 fyldt meget hos de danske gamer og mange af disse spil fra dengang bliver stadig spillet af en del dansker. Et af de spil som er mest op i tiden i øjeblikket, er spillet Fortnite som er gratis og bliver spillet af mange millioner mennesker verden over både på computer og konsol. Det er også et spil som har haft stor succes i Danmark siden det blev udgivet. Hvis man skulle opsummere de 5 mest populære E-sports i Danmark er det Fortnite, Counter Strike Global Offensive, FIFA, LOL og DOTA 2 som flest danskere finder mest interessant at spille.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.