I dag kunne DBU annoncere en række forskellige initiativer under paraplyen DBU Esport – noget der kan læses mere om her.

Det er ikke så overraskende at DBU nu også melder sig ind i det populære selskab som Esporten efterhånden er blevet, men man kan dog stille et forsigtigt spørgsmål til tankerne bag – om der reelt ligger en sund og god viden til baggrund for planerne. Hvem har rådgivet DBU omkring de forskellige punkter de går ind i, og hvorfor har de ikke direkte forhørt sig hos dem der reelt er I det danske FIFA-community? Det være sig Sports-Gaming.dk, topspillerne, eksperterne osv.

Jeg vil i denne “leder” komme med mine umiddelbare holdninger, og også lidt baggrundsviden omkring hvad der er sket i kulissen igennem det seneste år – dette skal absolut ikke ses som en kritik af DBU, men mere bare nogle velmente spørgsmål til fremgangsmåderne.

DBU laver et eLandshold i FIFA
Et eLandshold i sig selv er super fedt, og noget der er blevet efterspurgt længe. Vi hos Sports-Gaming.dk har prikket til forskellige kontakter ved DBU omkring dette længe, og flere af topspillerne har også brugt deres indflydelse. Hvem skal så danne spillertruppen på dette landshold? Det kunne sikkert afgøres på mange måder – ved udvælgelse af verdensranglisten, kvalifikationsturnering for top 10 spillere eller noget helt tredje eller fjerde. Snakken i krogene går dog på helt andre løsninger, og det signaler at tingene ikke er gennemført – ikke fordi de spillerne der nu vælges ikke har fortjent det, men mere fordi det virker forhastes og ikke “åbent” og “fair. Men lad os nu se – ingen officiel trup er udtaget endnu, så lad os håbe at DBU vælger en løsning som ikke giver en masse ballade i det danske FIFA community.

Allerede om et par uger skal dette landshold i spil mod andre nordiske hold – hvem har gjort sig fortjent til at bære de første danske landsholddragter inden for FIFA?

DBU laver en e-breddeturnering
Yes – det giver mening! eSuperligaen er super god for eliten, men hvor skal fødekæden komme fra hvis ikke vi lige laver 10-20 events om året. Hvordan skal bredden så tilgodeses rundt omkring i landet? Ja, det er et godt spørgsmål! I efteråret 2017 var undertegnede til flere møder hos DBU hvor vi netop skulle komme med ideer til dette, og vi kom med flere helt konkrete ideer og strukturplaner som passede ind i de behov de havde – både ift. helt lokalt forankrede events i klubberne, men også ift. regionale stævner. Vi kom endda så langt at vi skulle give konkrete tilbud (et overslag) på afviklingen sådan de kunne se hvilken økonomi de skulle skaffe i de forskellige løsninger. Ganske normal praksis, og vi giver også mange tilbud der aldrig bliver til noget.

Dog har vi ikke hørt mere det sidste år, så det bliver spændende at se hvordan setup kommer til at se ud for bredden rundt omkring i landet – om vores inputs reelt er taget for gode varer, eller om der er udtænkt helt nye koncepter. Vi er SELVFØLGELIG ikke forhåndsikret afviklingsopgaver bare fordi vi har siddet med i et udvalg, men jeg kan godt undre mig over at man ikke bruger den viden som der allerede er i markedet – vi har immervæk lavet over 200 FIFA-events i forskellige størrelser, så jeg vil mene vi har lidt erfaring.

DBU laver eFodboldskoler
Det giver mening – men har de ikke gjort det før? I sommeren 2018 udviklede vi, i samarbejde med DBU HK, en eFodboldskole som blev afviklet i Tilst, og det var en fin succes. Vi har dog ikke hørt mere siden da, og måske skyldes dette udelukkende det faktum at DBU HK og DBU er ret adskilte – dog kan man godt undre sig over at erfaringerne igen ikke drages i brug.

Det kan hurtigt lyde som om dette bare er et bittert og surt opstød fordi vi ikke lige er inde i varmen, eller taget med på råd – men det er det faktisk ikke! Det handler udelukkende om at tingene skal gøres ordentligt, og det kan virke underligt at man helt undgår dem der reelt ved noget om tingene og som har erfaringen – og det er ikke bare os, men også topspillerne, eksperter, klubberne og andre aktører.

Jeg håber på at DBU får kæmpe succes med deres initiativer – det vil kun være godt for den danske FIFA scene! Vi står selvfølgelig til rådighed ift. alle de områder som DBU vil bevæge sig ind på – I ringer bare! Det vigtigste er dog ikke at det bliver Sports-Gaming.dk der rådgiver og står for tingene – det vigtigste er at tingene bliver gjort ordentligt, og på en fair, reel og gennemtænkt måde.

Vi glæder os til at høre nærmere omkring de konkrete planer – forhåbentlig bliver vi alle virkelig positivt overraskede.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.