Efter at vi har kørt med den danske rangliste et stykke tid, er der nu blevet behov for at den tilrettes sådan den tilpasses Fifa scenen som den ser ud lige nu. Vi ser, heldigvis, at der kommer flere og flere mindre turneringer rundt omkring i landet og samtidig ser vi også danskere der går langt i internationale turneringer og 2vs2 formatet der bliver mere og mere populært – ting der hver især har indflydelse på hvordan scenen ser ud herhjemme.

Ranglisten er en offline rangliste på tværs af konsoller (dog altid med nyeste Fifa udgivelse), og det vil sige at den kun fokuserer på de live events der findes rundt omkring i Danmark og også resten af verden. Til nogle af de større events, vil der være online kvalifikationer på forhånd, men disse er som udgangspunkt ikke pointgivende da resultaterne så er lavet online. De eneste undtagelser er FIWC og ESWC, hvor der gives en grundpakke med point for kvalifikation eller wild cards og så derudover de opnåede point – alle andre turneringer vil det kun være point opnået til live events der tæller.

Følgende ændringer er der i ranglisten v2:

  • Ny inddeling af turneringskategorier og tilføjelse af ekstra kategori
  • Omstrukturering af turneringer
  • Flere point på højkant til de absolut meste prestigefyldte turneringer i kategori 1 + 2
  • De største 2vs2 turneringer bliver tællende
  • Flere mindre turneringer vil være tællende – dog kun med point til top 4

Se ranglisten

Med ovenstående ændringer, så mener vi at vi tilgodeser både de absolut topspillere som fokuserer på de store og svære events, men samtidig tilgodeser vi også de spillere som deltager i mange events på et år – også selvom de måske ikke er verdens største. Det er vigtigt for os at ranglisten er bredt dækkende for de danske Fifa spillere, og vi er indforståede med at 100 point kan have lige så stor værdi for en “lille spiller” som 1000 point kan have for en af “stjernerne” – alle skal tilgodeses. Vi vil for fremtiden melde ud før turneringerne hvilken kategori de tilhører, og dette kan forhåbentlig være med til at give en ekstra dimension til turneringerne rundt omkring i landet.

Alle ændringer er gældende fra og med release på Fifa 15, og selvom der kan være mange forskellige holdninger til hvordan den perfekte rangliste kan se ud, så håber vi at denne løsning kan ramme bredt. Vi håber at folk kan se ud over kun deres egen situation, og se ranglisten som et bredt værktøj der dækker helt fra elitespillere som August Rosenmeier, og ned til den 13årige knægt som spiller sin første turnering. Skal vi fortsætte den gode succes som dansk Fifa oplever, så er det vigtigt at der fokuseres på alle grupper og alle niveauer.

Er der point der mangler, fejl, info om turneringer der skal på ranglisten osv. så send meget gerne en mail, og så kigger vi på det hurtigst muligt. Næste pointgivende turnering er på lørdag hvor ESWC kvalifikationen foregår, og denne turnering vil være et kategori 3 turnering med 1500 point til vinderen samt ekstra point for deltagelse i Paris (alt efter placeringen).

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.