The-eXperience som tidligere var Danmarks muligvis største E-sports arrangement var tilbage lørdag med FIFA på programmet efter 5 års pause.

Som overskriften indikerer og som vi også tidligere har oplyst, så løb August ’Agge’ Rosenmeier endnu engang med en suveræn sejr. Men inden vi når dertil, så er det selvfølgelig på sin plads lige at gennemgå turneringen, der bød på flotte penge præmier i størrelsesordenen 10.000, 5000 og 2500 kroner til henholdsvis nr. 1, 2 og 3.

Turneringen var i første omgang sat til at kunne huse 256 deltagere, men blev på grund af svigtende tilmeldinger nedjusteret til 64 deltagere, og få dage før yderligere reguleret ned til 32 deltagere.

Cirka 32 deltagere var også mødt glædeligt op – heriblandt var store navne som August ’Agge’Rosenmeier, Daniel ’Barnewitz’ Barnewitz, Lars ’PrimeTurbo’Korreborg , der alle spiller for den nystartede organisation Chiefs of Copenhagen, derudover var de nye Tricked E-sport spillere Marcus ”Marcus” Jørgensen, som blev nr. 2 til DM, og Lasse ’Kongen’ Bækkelund også mødt op, der begge var blevet annonceret som Tricked E-sport spillere samme dag som eventet foregik. Andre nævneværdige navne ved turneringen var Waheed ’ The-Kid’  Oabyd, Anders ’MrSuit’ Bollerup, Adel ’Adellovich’ Daher og Christian ’Corell’ Corell. Generelt var det et stærkt felt af velkendte spillere, som var mødt op på en lidt grå lørdag.

Alle ovennævnte navne sikrede sig videre avancement fra gruppespillet, så der var lagt op til en kamp imellem mange af de navne som de fleste kender i Communitiet. De første får, der blev skilt fra bukkene som man kender i 1/8 finalen var Paw Bertelsen, der måtte se sig besejret af FIWC-deltageren Anders ’MrSuit’ Bollerup, derudover måtte Adel ’Adellovich’ også vinke farvel til videre arrangement efter at DM runner-up Marcus Jørgensen hev en sejr i hus i deres indbyrdes opgør.  1/8 finalen blev også endestationen for Lars ’PrimeTurbo’ Korreborg, og dermed fik Waheed ‘The-Kid’ Oabyd revanche for det nederlag han måtte bide i sig til ESWC kvalifikationen i Århus fornylig.

TEX stemningsbillede

Der var lagt op til nogle meget interessante opgør i 1/4, der stod imellem August ’Agge’ Rosenmeier og Jesper ’Plim’ Prang, hvor sidstnævnte lige er blevet signet af FIFA Team Copenhagen som ellers ikke har mange spillere tilbage. August fik kamp til stregen i den kamp, men endte med en smal 1-0 sejr.

Daniel ’Barnewitz’ Barnewitz måtte helt hen i allersidste sekund af kampen før han kunne kalde sig sejrsherre imod Lasse ’Kongen’ Bækkelund, og et stort jubelbrøl lød der forståeligt nok fra Daniel ’Barnewitz’ Barnewitz side af. De sidste to opgør blev henholdsvis vundet af Christian Corell, der også viste flot spil til ESWC kvalen i Århus, og Waheed ’The-Kid’ Oabyd, der endnu engang var flyvende. Deres modstandere der måtte trække det korteste strå var Anders ’MrSuit’ Bollerup og Marcus ’Marcus’ Jørgensen.

Den ene Semifinale stod imellem August ’Agge’ Rosenmeier og Christian ’Corell’ Corell, hvor August igen viste suveræn verdensklasse, og hev endnu en sikker sejr hjem på hele 3-0. Den anden semifinale der bestod af Daniel ’Barnewitz’ Barnewitz og Waheed ’The-Kid’ Waheed blev tilgengæld noget mere ligeværdig, og den måtte helt ud i forlænget spilletid før hr. Barnewitz kunne række hænderne i vejret, og var sikret 5000 kroner og en finaleplads imod hans holdkammerat Agge.

Inden finalen skulle bronzekampen obligatorisk nok spilles. Kampen blev en hæsblæsende affære imellem de to formstærke unge mænd Christian ’Corell’ Corell og Waheed ’The-Kid’ Oabyd, der måtte helt ud i straffesparkskonkurrence efter at begge spillere både havde været foran og bagud hver især, men endnu engang måtte Christian ’Corell’ Corell se sig skuffet, ligesom til DM, hvor han også røg ud i straffesparkskonkurrence til en anden velkendt herre nemlig, Mads ’Nyrnz’ Nyrnberg, der også var med i lørdags som dog røg ud i gruppespillet.

Der var lagt i kakkelovnen til en spændende dyst imellem Daniel ’Barnewitz’ Barnewitz og August ’Agge Rosenmeier. Spørgsmålet gik på om Barnewitz endelig ville få skovlen under verdensmesteren? Dette svar blev som forventet, nemlig at August ’Agge’ Rosenmeier endte med at hive en stensikker 2-0 sejr i hus, og sikre sig 10.000 kroner.

Endnu engang demonstrerede han sin klasse samt vilje, og fik dermed en fornem sejr til CV’et, og kunne derfor kalde sig The-eXperience champion 2014 i FIFA.

Vi fik fat i de to finalister og vindere af henholdsvis 10.000 og 5000 danske kroner som tidligere nævnt jo også er holdkammerater i den nystartede organisation Chiefs of Copenhagen.

Interviewsne kan ses herunder:
Barne og agge

Daniel ’Barnewitz’ Barnewitz:

Du bliver nr. 2 til The-eXperience 2014, og har vist flot spil den seneste tid for Chiefs med en 1. plads til DM i 2vs2 også, hvad er årsagen bag din seneste bemærkelsesværdige succes?

Hmm, det ved jeg faktisk ikke. Tror måske jeg har fået bygget ekstra på mit spil og endelig lært at bruge den erfaring jeg efterhånden har fået. Derudover har jeg også haft marginarlerne med mig, hvilket man altid skal have, når man vinder.
Din holdkammerat og verdensmester August manifesterer endnu engang, at han bare har et niveau andre ikke kan komme i nærheden af. Er Agge urørlig, og hvad tror du skyldes, at ingen danskere rigtig kan true ham?

HvIs jeg vidste det, var han ikke urørlig, haha. Ej, jeg ved det ikke, men jeg tror for det første han læser spillet et sekund hurtigere end alle andre og så kan han nogle ting, vi andre ikke kan.
Hvad var din oplevelse af The-eXperience som helhed, og hvorfor tror du at forventningen om først 256 og derefter 64 deltagere ikke blev indfriet?

Synes det var en enormt fed turnering med flot setup og flot præmiepulje, så ærgerligt, at der ikke var større opbakning til eventet. Det skyldes nok en mindre god eksponering fra de sider, som skulle videregive information om turneringen til communitiet.

August ’Agge’ Rosenmeier:

Du leverer en magtdemonstration endnu engang. Hvor længe kan du blive ved, og føler du overhovedet oprigtigt, at du får modstand i Danmark?

Overordnet set er jeg nogenlunde tilfreds med min præstation til eventet. Nogle småfejl der selvfølgelig ikke kommer i Paris, men ellers synes jeg jeg står ret kompakt og når jeg så får mulighederne får jeg for det meste omsat dem til dåser. Det jeg er meget tilfreds med var at jeg fik testet de 4 hold jeg forventer at bruge til Paris, og samtidig lukker jeg 0 mål ind i slutspillet, hvilket er den største succes for mig ved eventet. Jeg synes niveauet herhjemme er ganske pænt, specielt de bedste danskeres topniveau – så ja jeg føler skam jeg får massere af modstand!

The-eXperience var tilbage efter 5 år i et lidt andet format end tidligere, hvad var din oplevelse af eventet?

Jeg var meget tilfreds med eventet – måske kunne man have lavet bo2 eller 3 i slutspil frem for ude og hjemme i gruperne, men som helhed er det altid rart med et event hvor man kan sidde ned og hvor der bare generelt er gode betingelser for spillerne.

ESWC nærmer sig med hastige skridt, hvordan er din følelse omkring eventet efter denne sejr?

Jeg kommer da til Paris med selvtillid, det er klart. Når man lukker 0 mål ind mod nogle af de bedste danskere i slutspillet tror man meget på det, men samtidig ved jeg også jeg bliver testet meget mere dernede, og det bliver rigtig spændende at se hvordan det kommer til at gå – jeg glæder mig rigtig meget.


Forventningen var 256 deltagere til The-eXperience til at starte med, og blev senere nedjusteret til 64, hvor det så endte med små 32 deltagere, hvorfor tror du, at et arrangement med så store penge præmier kun kunne tiltrække så få spillere?

Jeg tror det blev annonceret for sent og brandet for lidt, men jeg er sikker på flere melder sig til næste gang!

Ranglisten er blevet opdateret og blandt andet Waheed ‘The-Kid’ Oabyd er kravlet længere op efter flotte præstationer på det seneste – den kan ses her.

Vi takker på Sports-gamings vegne for et rigtig godt arrangement, og håber at se The-eXperience tilbage til næste år!

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.