Årets største FIFA-turnering står om kort tid for døren, og traditionen tro har Danmark spillere med helt fremme for at kæmpe om titlen. Derfor tegnes her et portræt af året og chancerne for den første af Danmarks to repræsentanter: August ’Agge’ Rosenmeier.

Det har været et specielt år for den danske Hashtag United spiller på mange måder. Til at starte med har det været et år hvor Agge har skulle kæmpe hårdt for at genvinde anseelse efter et, set med hans briller, dårligt FIFA 17. Både overfor sin tidligere klub Paris Saint Germain der allerede efter en sæson, efter gensidig aftale, valgte at opsige kontrakten. Dog i særlig grad overfor sig selv for at vise at han efter så mange år på topplan stadig har evnerne til at placere sig selv blandt de absolut bedste spillere i verden.

Kampen om at være den bedste

Credits to: EA SPORTS FIFA

”Bare” at være blandt de bedste er dog ikke noget der som udgangspunkt er godt nok for Agge, at stå øverst på skamlen er et af de helt grundlæggende elementer i hans kompetitive tankegang der skarpest skinner igennem. Dette bliver især tydeligt hvis et resultat ikke er gået den rutinerede rævs vej. Her er omverdenen ikke i tvivl om hvad der tænkes, og ivrigheden efter at revanchere et eventuelt nederlag skinner utrolig klart igennem, næsten uagtet vigtigheden af selve kampen set i en større sammenhæng.

Det samme gør sig derfor gældende når snakken falder på VM. For de fleste er selve deltagelsen til VM det største de opnår i deres karriere, for meget få er det at vinde verdensmesterskabet, men for August Rosenmeier er det muligheden for at generobre sin titel og skrive sig ind i historiebøgerne, som antageligvis, den bedste nogensinde. Giver den danske verdensstjernes FIFA 18 sæson så anledning til at tro på at dette kan lade sig gøre? Det korte svar er ja. Dermed ikke sagt at det udelukkende har været succes på succes fra enden til anden.

Online uden problemer

I FUT Champions regi, og online generelt, har det dog været småpjattet at følge med i præstationerne. Mens Agge også sidste år evnede at kvalificere sig til alle events igennem Weekend League, var det oftest med hiv og sving at disse kom i hus. I år har det dog været med en voldsom grad af overskud, med blandt andet en ubesejret stime på 270 kampe i streg der fremstår nærmest uvirkeligt. Dog også i kvalifikationen til ESWC viste Agge skræmmende styrke, og man skal nok dykke langt i historiebøgerne for at finde sidste gang en online kvalifikation kiksede for den unge københavner.

Problemer i diamanten

Agge i dyb koncentration ved FUT Champions Cup i Barcelona

Offline har det dog været en langt mere blandet oplevelse. Til første FUT Champions event i januar i Barcelona var der, som altid, høje forventninger, men det var ikke den bedste udgave af August Rosenmeier der blev vist frem her. Diamantformationen som han havde fejet alt modstand af banen med i WL, blev udfordret i langt højere grad, og først i gruppens syvende og sidste kamp sikrede Agge sig adgang til slutspillet med nogle af sæsonens vildeste jubelscener til følge. I slutspillet blev det dog en kort fornøjelse da Nicolas ’Nicolas99fc’ Villalba med et flot comeback i ekstratid slog den danske stjerne ud.

Genfødslen i 4-2-2-2

Evnen til at justere og skifte formation i problemer blev derfor tydelig ved ESWC i Paris i starten af april. Efter en sløj start med en uafgjort og et nederlag til sin gode ven Marcus Jørgensen tog den pressede Agge beslutningen om at skifte til 4-2-2-2, blandt andet inspireret af selvsamme Marcuzo. Herfra så danskeren sig ikke tilbage, og fejede alt modstand af banen, for slutteligt at løfte trofæet. På mange måder var skiftet til 4-2-2-2 en genfødsel af stilen der tidligere har skabt August Rosenmeiers store succes i FIFA verdenen. Med et stort fokus på et vanvittigt genpres, kontrolleret defensivt arbejde, og glimt af offensive genistreger. Disse nøgleord var også tankerne bag da VM-titlen kom i hus i 2014, og det ser ud til at 4-2-2-2 på ny har givet Agge muligheden for at få fortolket denne stil til tæt på perfektion.

Agge fejrer sejren til ESWC 2018 i Paris

Selvom den efterfølgende turnering kort efter til FUT Champions Cup 2 i Manchester blev en kort fornøjelse efter endnu et exit i top 32, har det været en August Rosenmeier der i høj grad i 4-2-2-2 har lignet sit gamle jeg, der har gjort ham til et af de mest respekterede navne på scenen.

Dette slog han også fast til netop Playoffs om den endelige plads til VM, da han flot slog den tyske stjerne Cihan Yasarlar og sikrede billetten til O2 Arena i London. Denne turnering viste dog stadig lidt glimt af usikkerhed, da kun et fantomcomeback sikrede Agge overlevelse på den første dag i Swiss Format mod tyrkiske Ismail ’Isopowerr’ Yerinde der måtte tage hjem i stedet. Dette er dog i det store billed en mindre ridse i lakken på en ellers flot generalprøve for når det virkelig går løs.

Drømmen om titlen lever

Kan August Rosenmeier genvinde trofæet i London?

Dette VM skal således også være turneringen hvor August Rosenmeier for alvor træder tilbage i det klareste rampelys, og fjerner den absolut sidste tvivl der måtte være hos skeptikerne. Ikke fordi han har været væk i den forstand, men når man deltager for rekordens 6 gang så er der store ambitioner. Verdensmesterskabet har alle dage været stedet hvor Agge har oplevet både karrierens største øjeblikke og så sandelig også store nedture, med især et smerteligt semifinale exit på straffespark i FIFA 15 som vel karrierens værste oplevelse. Ej at forglemme den utrolige titel i sommeren 2014 på Sugarloaf Mountain i Rio de Janeiro, og det er noget af den samme magi August Rosenmeier igen skal finde frem hvis han skal stå øverst på podiet endnu engang i O2 Arena i London, og med hans hidtige FIFA 18 i tankerne, ser vejen ud til at være banet for den levende legende.

Sports-Gaming.dk er inviteret til London af EA for at dække turneringen på nærmeste hold – følg med live her på siden fra 2. august!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.