AGF Esport hedder Danmarks nyeste eSport-organisation, der kommer til at have talentudvikling som det primære mål efter oprettelsen af en CS:GO- og FIFA-afdeling.

Tirsdag eftermiddag har software-firmaet Systematic, Esport Service og sidst men ikke mindst Superligaklubben AGF løftet sløret for deres nye eSport-projekt, nemlig AGF Esport.

Der er oprettet både et CS:GO-team samt en FIFA-afdeling bestående af to danske FIFA-spillere, og projektets primære mål kommer til at være talentudvikling.

Skulle AGF involvere os i esport, var det væsentligt for os, at det var et anderledes og nytænkende projekt. Det har vi nu fundet, og sammen med Systematic og Esport Service glæder vi os til at opbygge noget nyt og unikt i Danmark,” udtaler direktør i AGF, Jacob Nielsen, til AGF’s officielle hjemmeside.

Dette nytænkende projekt kommer i stor stil til at dreje sig om udviklingen af talenter rundt omkring på danske efterskoler. Ved siden af dette har AGF og co. dog også nogle store konkurrencemæssige målsætninger.

Ambitionen er nemlig, at AGF Esports CS:GO-hold skal være et internationalt tophold inden for tre år, skriver Aarhus Lokalavisen.

Hvad angår FIFA, har de her skrevet kontrakt med to spillere, Lars ‘PrimeTurbo’ Korreborg, som står på listen over de mest rutinerede og vindende danske FIFA-spillere hidtil, samt Lucas ‘FifaLucz’ Krøll, der blandt andet også er utrolig aktiv på YouTube og i skrivende stund har over 16.000 følgere.

Inden for FIFA er målsætningen i øvrigt, at organisationen i 2019 skal være repræsenteret med én spiller i den danske top fem og to talenter i top ti, ifølge Aarhus Lokalavisen, hvilket også er et udtryk for, at der kunne være en tilføjelse til holdet på vej.

Vi kommer naturligvis til at snakke med begge disse to, men på nuværende tidspunkt er det derimod lykkes os at fange AGF Esports nye FIFA-coach, Kenneth Bank, Han fortæller følgende om sin nye rolle:

Min rolle bliver i grove træk at styrke Lars’- og Lucas’ FIFA-kompetencer, hvilket blandt andet sker ved at komme med nye øjne på deres spil samt i højere grad strukturere deres træning,” siger han og uddyber med, hvorfor han ønsker at gå ind til netop dette projekt:

Jeg har valgt AGF-projektet, da det er et yderst helstøbt projekt, og hvor især engagementet fra AGF og Systematic har været afgørende.

Derudover er det noget helt specielt at repræsentere en så spændende klub som AGF, der udover en flot historie også er en klub, som rigtig mange i et vist omfang har en interesse i. Fokus vil i høj grad komme til at ligge på det hele menneske, hvilket også ligger i mottoet,” lyder det til sidst fra Kenneth Bank, der altså referer til AGF Esports motto ‘More Than Gaming’.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.