311A7370” (CC BY 2.0) af SteelSeries

E-sports betting er et meget omdiskuteret emne og i artiklen her kan du læse mere om emnet inklusive Astralis’ ændringer såvel potentialet for online betting herudfra.

Counter-Strike: Global Offensive udgør i dag en af de største scener indenfor e-sports. Vækst Fonden udgav i februar 2019 en markedsanalyse af e-sport som industri – internationalt såvel nationalt. Denne konkluderer, at industrien er i stor vækst, og flere virksomheder har sidenhen fået øjnene op for det endeløse potentiale indenfor e-sporten. Af selvsamme grund meldte den danske tv-kanal TV2 i 2018 ud, at de havde købt rettighederne til at sende 25 af de største CS:GO events i 2019. Under Majorturneringen i Katowice så hele 389 tusind danskere med, udelukkende i Zulus sendetid, som forløb sig fra torsdag til søndag. Under turneringen nåede det danske e-sportshold Astralis helt til finalen, og herunder havde de på tværs af kanalerne, TV2 Zulu og TV2 Play, intet mindre end 95 tusind live-seere, hvilket er en rekord hos TV2.

Astralis’ holdændringer og kommende turnering

Astralis oplyste i en pressemeddelelse, at både Lukas ’gla1ve’ Rossander og Andreas ’Xyp9x’ Højsleth har taget en pause fra spillet, hvilket har medført, at Astralis’ placering på HLTV’s verdensrangliste er faldet fra en første- til andenplads. Ændringerne hos Astralis har fået CS:GO eksperter til at tvivle på deres fremtidige præstationer, hvilket bl.a. skyldes, at holdændringer på kort sigt ofte medfører dårlige resultater, da holdet endnu ikke er sammentømret. Astralis har, forinden ændringerne, domineret CS:GO scenen i flere år, hvilket har afspejlet deres favoritpositioner i godt og vel alle deres spillede kampe. Til trods for dette er den nuværende tiltro til holdet, som ovenfor nævnt, faldet markant og deres dominansniveau er derfor blevet et omdiskuteret emne indenfor CS:GO-verdenen.

Astralis’ næste store turnering er ESL Pro Leagues sæson 12. Den bliver afviklet d. 2. september 2020 og strækker sig over en 4 ugers periode. Afslutningsvis bliver turneringen afviklet i form af et tredags live finale-event. Turneringen huser de 24 bedste hold i verden og den samlede præmiepulje var i sæson 11 på hele 6,5 millioner danske kroner.

Kilde: Pexels

Odds forslag til Astralis under ESL Pro League sæson 12

I takt med den øgede vækst i e-sportsindustrien bliver mulighederne for betting ligeledes flere. Som vi kender det fra de største sportsgrene, såsom fodbold, basketball, tennis og formel 1 er mulighederne for at placere meget specifikke og live-baserede odds endeløse. I fodbold kan man eksempelvis oddse på hvilket hold der scorer det første mål, får det første indkast, starter med bolden i første halvleg og sågar hvor mange gule kort der løbende i en kamp uddeles.

I dag kan man i CS:GO ligeledes lave mange forskellige væddemål, såsom hvem der laver rundens første drab, bliver ”topfragger” såvel det klassiske kampresultatsbet. Disse eksempler er blot en brøkdel af de mulige odds forslag fra velkendte sports bookmakere som bet365 tilbyder under ESL Pro League. Som dansker med interesse indenfor e-sport er det umuligt ikke at have stødt på holdet Astralis og deres enorme successer. Her kommer vi med to statistiskberegnede odds forslag til Astralis’ kommende kampe i ESL Pro League sæson 12:  ”most entry frags” bliver selvfølgelig lavet af Peter ”dupreeh” Rasmussen og ”most kills” bliver oftest lavet af den nuværende in-game leader Emil ”Magisk” Reif. Derudover skulle man da være et skarn, hvis ikke man oddsede på en stensikker Astralis sejr i turneringen.

Der er mange muligheder, når det kommer til betting og e-sports, så det er bare med undersøge mulighederne. Det vigtigste er dog at spille med hjertet lige så meget som pengepungen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.