For nyligt kunne vi annoncere, at de største præmier nogensinde kan findes til turneringen Elgiganten Cup, som er arrangeret af Sørby eSport. Men hvad er det egentlig? Er det et hold, en arrangør eller noget helt tredje? Vi har taget en snak med Martin Bødker Fritzen, grundlægger og formand af Sørby eSport.

Sørby eSport forsøger sig med at være en forening, hold og arrangør samtidig. De havde deres første store succes, da de arrangerede det første Elgiganten Cup.  Her bragede de forbi de oprindelige 128 pladser, og udvidede hurtigt til 192 – en turnering, som de to unge talenter Mikkel ‘Rævehjorth’ Bach og Malthe ‘KontraDørge’ Dørge i øvrigt vandt. Siden da har de haft bragende succes i alle deres tre roller, da de har stor positiv respons på deres træninger i både FIFA og CS:GO. Vi spurgte Martin hvad succesen skyldtes:

“I første omgang skyldes fremgangen i Sørby eSport tre simple faktorer:
1) Alle de gamere, som har lyst til at spille (FIFA & CS:GO). Uden alle de gode gamere fandtes vi ikke.
2) Det faktum, at Sørby Idrætsforening var hurtige til at integrere os (eSport) som sub-forening i deres traditionelle idrætsforening. Det har givet os adgang til god struktur, organisation, stærk ledelse og ikke mindst alle de praktiske elementer, Sørby IF bidrager med, som fx. hallen, vi har brugt til træning, åbent hus, Elgiganten Cup i Januar og nu den. 7 maj 2016.
3) Vores frivillige ledere. Allerede meget tidligt i processen havde jeg bred opbakning fra gode mennesker, som gerne vil bidrage til Sørby eSport på den ene eller anden måde. Sammen er vi stærkest.”

Martin har absolut en god portion stolthed omkring sin forening og fællesskabet – og med god grund. Deres CS:GO-træninger har samlet over 180 personer indtil videre. Derfor har han også store planer for fremtiden:

FIFA-træning

Billede fra en af deres FIFA-træninger.

”Alle i bestyrelsen i Sørby eSport, i Sørby Idrætsforening og de frivillige er super stolte af den omtale, vi har fået samt den massive interesse, der er for os både lokalt og nationalt. Vi havde over 100 mennesker til åbent hus, og vores CS:GO-træningsaftener huser mere end 40 spillere per træning, og det går støt fremad med FIFA-afdelingen. Så starten har været god. Nu starter det lange seje træk med at skabe stabilitet, stærke hold og gode traditioner i foreningen. Vores øverste mål er at skabe en stærk esport-forening, med plads til både bredde og elite, et ”hjem” for alle os nørder, alle de gamere, som gerne vil føle sig en del af noget større og bidrage til fællesskab, læring og gode resultater i eSport.”

Som helt ung forening (start i januar 2016) har de stadig meget at lære, ligesom der er meget, der kan gøres bedre. Men Martin tager opgaven i stiv arm:

”Starten i januar 2016 har været hektisk. Der er meget organisatorisk der skal på plads, ledelse, frivillige, bestyrelse, lokaler, budgetter osv. Med god hjælp fra Sørby Idrætsforening er vi nu rigtig godt i gang. Vi forventer tilgang af betalende medlemmer og deltagelse i en masse eSport- events og turneringer. Nogen tager vi ud til og andre skaber vi selv, blandt andet i samarbejde med Sports-Gaming og Elgiganten den 7. maj i Sørbyhallen. Vi kommer også til at skabe LAN-events, konkrete CS:GO bootcamps og flere FIFA turneringer.”

For alle os hos Sports-Gaming er FIFA vores hovedfokus. Derfor glæder det os også at se, at deres to eneste turneringer er blevet så store, samt at det netop er FIFA, der bliver konkurreret i. Martin kan også kun rose FIFA som konkurrencespil:

”FIFA er simpelthen så godt til events og live turneringer, så derfor vælger vi at gå i den retning i forhold til FIFA. Vi afholder også konkret træning i FIFA i Sørbyhallen hver uge, men det er som om det er lettere at tiltrække mennesker til events, hvor der er mange mennesker og præmier. Lige nu er vores hovedfokus splittet mellem vores CS:GO-træning/-hold og FIFA arrangementerne”.

Martin

Martin Bødker Fritzen – formand i Sørby eSport.

Men man kan som esports-forening ikke leve af FIFA alene. Derfor er det også vigtigt at have andre spil på plads – her er CS:GO et af de vigtigste, da det er populært i Danmark samt i kraftig vækst rundt om i verden.

”Ja, det er vildt at se, hvad vores CS:GO trænere har kunne tiltrække af talent og erfarne spillere. Lige nu har jeg 186 gamere på vores CS:GO oversigt, selvsagt bliver ikke alle medlemmer og spillere hos Sørby eSport, men interessen er stor, og vores trænere knokler i timer og dage for at skabe gode oplevelser for alle. Vi har planer om at gøre nye og innovative tiltag med CS:GO, lige som vi har planer om flere spil, fx LOL, men lige nu skaber vi en model med CS:GO, som er bæredygtig, og når den er på plads, kan vi udvide til andre spil”.

Man kunne mistænke, at når en forening bliver så stor, som Sørby eSport nu er blevet, at der så ville være utroligt meget konkurrence inde over foreningen – hvem er bedst, og hvem er ikke gode nok. Men Martin har en helt anden tilgang til det.

””Ingen er større end fælleskabet” – i det slogan ligger, at foreningen og bredden betyder meget. Vi vil gerne skabe et elitehold og har specifikke trænere, som arbejder udelukkende med CS:GO elite-spillere i Sørby eSport, men vi er en forening, som sætter fællesskabet højt, og det vil afskrække nogen typer af profiler og tiltrække andre. Så vi fokuserer på bredden og skaber elitehold med de profiler, som kan se sig selv bidrage til bredden samtidig”.

Selvom Sørby eSport har skabt en masse på meget kort tid, og fremtiden ser lys ud, er de nødsaget til at få hjælp for at kunne fortsætte i denne cadence. Derfor er det naturligvis også nødvendigt med nogle gode samarbejdspartnere.

”Alene kunne jeg / vi ikke skabe ret meget. Vi samarbejder med mange medspillere for at lykkes med Sørby eSport. Det være sig selvfølgelig Sørbymagle Idrætsforening og hele deres ledelse. Andre samarbejdspartnere er Elgiganten i Slagelse, Slagelse Kommune, Sports-Gaming, VD Online, Sjællandske Medier, TVØst, Tuborgfondet, eSport Danmark, DGI og mange andre. Vi er super ydmyge over den opmærksomhed vi har fået, og glæder os over den fremtid eSporten går i møde her i Danmark.”

“Til slut vil jeg bare sige, at vi glæder os til at se en masse i Sørbyhallen, ved Slagelse, den. 7. maj 2016 – til en af Danmarks største 2v2 FIFA turneringer, med præmier til over DKK 40.000.”

Sørby eSport er en af de danske succeshistorier, både indenfor FIFA og udenfor – vi glæder os til at følge dem!

Køb billetter til Elgiganten Cup Ultimative

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *