Blogindlæg af Mads Strack, skribent for Sports-Gaming.dk.

Jeg var så heldig at få fingrene i FIFA 17 allerede i tirsdags, og egentlig var det meningen, at de første par dage med mit nye spil skulle bruges på at variere mellem alle gamemodes for at få testet samtlige af dem. Det første jeg prøver kræfter med er FUT Draft, hvorefter jeg tester de nye features i Pro Clubs, men da jeg efterfølgende skal afprøve EA’s nyeste dreng i klassen, The Journey, stopper min variation af gamemodes pludselig. Det gør den eftersom, jeg fra første sekund af Alex Hunters rejse, bliver fuldkommen grebet af hans historiefortællende karriere.

Allerede halvvejsoffice

Jeg har nu spillet over halvdelen af første sæson, som forhåbentlig ikke viser sig at blive den sidste. Det ville i hvert fald være en alt, alt for tidlig afslutning på, hvad jeg mener er en af de bedste innovative løsninger EA Sports har kommet op med. Naturligvis vil jeg ikke begynde at afsløre historien, men hos langt de fleste er det vist gået op for dem, at man skal vælge blandt en af de tyve Premier League-klubber at starte sin karriere hos – hvis man kommer igennem Exit Trial (udtagelsen) selvfølgelig! Mit valg falder på Arsenal FC, min favoritklub vel og mærke, hvilket bare gjorde oplevelsen endnu mere interessant. Jeg tager herfra mine høretelefoner på, og skruer fuldt op for lyden.

Egen indflydelse på hovedpersonen

Det føles nærmest som om, at jeg selv er Alex Hunter. Jeg får nemlig selv lov til at forme ham lige som jeg vil. Både med hensyn til hans position, hvor jeg vælger, at han skal være Arsenals nye angriberhåb, men også på den måde jeg selv får lov at udtale mig på vegne af det engelske stjerneskud Jeg kan selv vælge om han skal være den arrogante og selviske spiller eller om han skal være ham, der altid siger, hvad manageren vil høre. På den måde får jeg altså lov til at sætte mit personlige præg på Hunters personlighed. Hans evner kan jeg også hjælpe godt på vej, og det er i form af at bombe løs i Premier League, hvilket jeg realistisk nok først gør, da jeg endelig begynder at få mere end de sidste tredive minutter på banen. Et andet punkt jeg kan udvikle ham på, er ved hjælp af den træningssession, som er mellem hver kamp. Her foregår det således, at man ved hjælp af ‘skill games’ og dets rating-system med point, kan maksimere Hunters stats. Drøn smart idé, og disse øvelser bliver man ikke trætte af lige foreløbigt.

Men har EA Sports så også styr på historiedelen af spillet?rivals

Ja – og det har de med stor stil. Samlede man samtlige cutscenes med highlights fra kampene og gjorde det til en spillefilm, ville jeg med glæde betale for at se den med popcorn inkluderet. EA har ramt plet her. De har indtil videre gjort et strålende stykke arbejde i at formidle Alex Hunters spændende start på sit nye liv til os. Nogle scener varer under 10 sekunder, andre lidt længere, men de er alle sammen med til at skabe et fantastisk setup forud for kampene.

Vurdering:

Er man ikke fan af de mange cutscenes og lytter alligevel ikke med, så foreslår jeg man enten forsøger sig med en be a pro karriere eller med et helt tredje gamemode. The Journey er for personen, som virkelig gider leve sig ind i det, og jeg anbefaler også stærkt, at man prøver kun at styre Hunter frem for hele holdet, for at gøre oplevelsen endnu mere unik.celebration

Idéen er fantastisk, udførelsen er fantastisk – næste skridt for mig bliver at vinde den engelske Premier League med Arsenal imens EA Sports’ opgave bør være at skabe en videreudvikling eller måske med et helt nyt ansigt som hovedperson, så dette gamemode ikke uddør for tidligt – det ville være synd med det kæmpe potentiale, som ligger i det.

Jeg er ikke særlig vild med The Journey’s danske oversættelse, ‘Rejsen’, men måske giver navnet egentlig meget god mening, nu jeg tænker over det. Det her spil er noget vi aldrig har set før, men jeg har store forestillinger om, at det ikke bliver det sidste vi får at se fra det historiefortællende gamemode i FIFA.

10/10 herfra – og så har jeg ikke en gang givet jer for store forhåbninger.

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *